Späť na všetky články
pred 1 rokom 8293 videní | 3 minúty čítania

6 najkrajších dizajnových značiek kufrov pre cestovateľov, ktorí si radi doprajú

6 najkrajších dizajnových značiek kufrov pre cestovateľov, ktorí si radi doprajú
Nadčasová kvalita a dizajn nasledujúcich kufrov sa vám len tak ľahko neomrzia.

Kufor je nevyhnutnou súčasťou takmer každej cesty, či už idete na druhý koniec sveta, alebo len domov na víkend. Čo keby ste si však spríjemnili cestovanie poriadnym dizajnérskym kúskom? Nadčasová kvalita a dizajn nasledujúcich kufrov sa vám len tak ľahko neomrzia.

 

Luxusný cestovný kufor

Pripravte si však peňaženky, pretože nepôjde o lacnú záležitosť. Väčšina kufrov z nášho výberu pochádza od prémiových značiek a ich ceny neraz presahujú tisíce eur. Jedno je však isté – nemá ich len tak hocikto.

 

Globe-Trotter

Kufre značky Globe-Trotter sú dokonalým spojením cestovania a luxusu. Značka píše svoju históriu už 120 rokov a jej produkty sa vyznačujú ľahkosťou, vysokou kvalitou a nadčasovým britským dizajnom.
 
Samozrejme, ide o ručnú prácu, ktorej holdovali napríklad aj také mená, ako Winston Churchill či kráľovná Elizabeth II. Značka kufrov Globe-Trotter pritom zažiarila aj na striebornom plátne vo filme Spectre, v ktorom jej holdoval samotný James Bond.
 
Prirodzene, takýto luxus aj niečo stojí. Ceny veľkých kufrov sa pohybujú v sumách nad 2000 libier. Viac nájdete na globe-trotter.com.

Cestovné kufre značky Globe-Trotter

Zdroj: Travel + Leisure

 

Smythson

Ďalšia luxusná značka cestovných kufrov a tašiek z Veľkej Británie má názov Smythson a na trhu úspešne funguje už od roku 1887. Okrem iného ponúka aj veľmi vkusné kabelky, peňaženky, obaly na cestovné doklady či batohy.

Vysokokvalitné kožené produkty s čistým elegantným dizajnom oslovia zrejme každého. Aj v tomto prípade však zrejme zaváhate pri cene. Tá totiž pri kufroch stúpa nad 2000 libier. Viac na smythson.com.

Kufre značky Smythson

Zdroj: Travel + Leisure

 

Mark Cross

So značkou Mark Cross sa posúvame nielen do vzdialenejšej krajiny, konkrétne do USA, ale aj k vyšším cenám. Na luxusný kožený kufor Mark Cross by ste si totiž museli odložiť aj cez 4000 dolárov.
 
Značka bola založená v roku 1845 a je pravdepodobne úplne prvou luxusnou americkou značkou vôbec.

Stačí sa však pozrieť na dizajn ich výrobkov a pochopíte, že ide o skutočnú exkluzivitu. Kufre Mark Cross si môžete kúpiť (alebo len zo zvedavosti pozrieť) napríklad tu: matchesfashion.com.

Kufre Mark Cross

Zdroj: Travel + Leisure

 

Thom Browne

Newyorská značka cestovných kufrov a tašiek Thom Browne osloví aj tých, ktorí na seba radi pútajú pozornosť. Hoci ide o pomerne mladú značku, ktorá odštartovala svoje pôsobenie v roku 2001, vôbec sa nestráca v tieni svojich starších prémiových konkurentov.
 
Napríklad za kufor, ktorý môžete vidieť na obrázku nižšie, zákazníci Thom Browne ochotne zaplatia viac než 7500 dolárov. Ponuku produktov Thom Browne nájdete na farfetch.com.
 

Kufre značky Thom Browne

Zdroj: Travel + Leisure

 

Brunello Cucinelli

Teraz vám ukážeme krásne dizajnové kufre priamo z Talianska. Luxusná značka Brunello Cucinelli vznikla v roku 1978 a špecializuje sa najmä na pánov, no jej elegantné kožené kufre svojím univerzálnym dizajnom určite zaujmú aj dámy.

Cena kufru do príručnej batožiny sa pohybuje okolo 3900 eur: matchesfashion.com.

Kufre značky Brunello Cucinelli

Zdroj: Travel + Leisure

 

Samsonite

Dobre, možno si poviete, že sme to s tým výberom trochu prestrelili. Na záver sme preto vybrali veľmi pekné kufre svetoznámej značky Samsonite, ktoré sú oveľa dostupnejšie.

V závislosti od veľkosti sa ich ceny pohybujú v rozmedzí súm od 100 do 500 eur. Áno, ani v tomto prípade nejde o najlacnejší variant. Ide však o kvalitné dizajnové produkty, ktoré vás budú na vašich cestách sprevádzať ešte dlhé roky. :-)
 

Cestovné kufre inbag.sk

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 10 mesiacov 49085 videní | 3 minúty čítania