Späť na všetky články
pred 1 rokom 3988 videní | 5 minúty čítania

11 lokalít a atrakcií, ktoré vás zlákajú na dovolenku priamo do africkej Kene

11 lokalít a atrakcií, ktoré vás zlákajú na dovolenku priamo do africkej Kene
Keňa nepatrí medzi typické dovolenkové destinácie, no práve to z nej robí zaujímavý cestovateľský cieľ.

Keňa nepatrí medzi typické dovolenkové destinácie, no práve to z nej robí zaujímavý cestovateľský cieľ. Mnohí ju poznajú pre jej bájne púšte, safari, rozsiahle pláne s divokou zverou či populárne dovolenkové destinácie, ako sú napríklad mestá Mombasa, Nairobi, Watamu či Diani Beach. Sú tu však aj mnohé ďalšie lokality, ktoré vás dokážu príjemne prekvapiť. Vydajte sa spolu s nami prierezom známych miest i nezvyčajných atrakcií.

 

preco navstivit Kenu v Afrike

 

Národné múzeum v Nairobi

Ak chcete krajinu spoznať a pochopiť, je vhodné začať s múzeom ako centrom jej histórie. Dobrým začiatkom cesty v Keni je preto Národné múzeum v Nairobi (Nairobi National Museum).

Nairobi National Museum Africa

Nairobi National Museum.

Určite vás zaujme množstvo exponátov z výstav prezentujúcich miestne umenie, kultúru a prírodu. Rozhľadení sprievodcovia vás prevedú fascinujúcou históriou a tradíciami krajiny.

 

Neobyčajné železničné múzeum

Ak nie ste nadšencom vlakov, pri zmienke o takomto múzeu pravdepodobne zívate nudou. Vyvedieme vás však z omylu.

Okrem vzdelávania o histórií keňských železníc, pohľadu na rad starých vagónov a lokomotív, sa môžete tešiť aj na pozoruhodný zážitok v podobe železničných kuriozít. Rozhodne atrakcia, ktorá by pri vašej návšteve Kene nemala chýbať.

zeleznicne muzeum Afrika

Jedna z keňských lokomotív.

 

Lake Nakuru – jazero plameniakov a vzácnych nosorožcov

Vidieť naživo odlet húfu ružových plameniakov je pomerne zriedkavá skúsenosť. Pri Jazere Nakuru sa vám to však môže podariť.

Pozor, za ich plašenie hrozí vysoká pokuta a sprievodcovi, ktorý tak urobí, hrozí strata licencie.

jazero Nakuru s plameniakmi Afrika

Jazero Nakuru s húfmi ružových plameniakov.

Pri tomto jazere sa stačí iba kochať úžasnou prírodnou scenériou a pokojne pozorovať kŕmiace sa plameniaky.

Tento moment určite zachytíte, pretože plameniaky na jedno posedenie zjedia až 60 ton rias. Okrem ružového vtáctva tu uvidíte aj nosorožcov, ktoré je v národnej rezervácii Masai Maara pomerne ťažké zhliadnuť.

jazero Nakuru Afrika

 

Žirafie centrum s ohrozeným druhom

Stretnúť sa tvárou v tvár s obrovským dlhokrkým tvorom je v kenskom žirafom centre bežná rutina. Zážitok z kŕmenia žirafy je vzrušujúcim nielen pre dieťa, ale aj pre dospelého.

zirafie centrum Afrika

Žirafu môžete sami nakŕmiť.

Páčiť sa vám bude aj okolité prostredie, ktoré je čisté a udržiavané. Rothschildovské žirafy, ktoré tu uvidíte, sú ohrozeným druhom, preto by ste povahu tohto zážitku nemali podceniť.

 

Pevnosť Fort Jesus

Pevnosť zo 16. storočia, ktorá svojou štruktúrou pripomína tvar ľudského tela s hlavou smerujúcou k moru. Pevnosť Fort Jesus je najnavštevovanejšie miesto v Mombase a UNESCO poklad.

pevnost Fort Jesus Afrika

Fort Jesus je najnavštevovanejšie miesto v Mombase.

Uvidíte tu 15-metrové steny, ktoré boli vybudované tak, aby udržali útoky dela a ochránili obyvateľov, svahilskú výzdobu či arabské nápisy. Ak máte záujem nazrieť do histórie Mombasy, toto miesto vás ňou prirodzene prevedie.

pevnost Fort Jesus vnutri Afrika
pevnost Fort Jesus napisy Afrika

 

Mara Triangle

V Národnom parku Maasai Mara sa nachádza oblasť, ktorá je osobitá aj pre domácich Keňanov.

V malých minibusoch sa dopravíte do nedotknutých oblastí pri rieke, kde môžete pokojne pozorovať voľne žijúcu zver, ako napríklad hyenu, šakala, slona či zebru.

africke safari pri rieke Mara

Africké safari pri rieke Mara.

 

Turistika očarujúcou prírodou cez Mount Kenya

Mount Kenya vznikla sériou sopečných erupcií a je tvorená tromi vrcholmi, pokrytými  ľadovcami.

Trasy cez bohaté lesy, obrovské údolia, vodopády a zasnežené kopce sú však bezpečné a pohľad na nádhernú okolitú scenériu si bezprostredne užijete aj vďaka spoľahlivým sprievodcom.

pohlad na vrcholy Mount Kenya Afrika

Pohľad na vrcholy Mount Kenya.

 

Marafa Depression

Úžasný pieskovcový kaňon Marafa Depression je zvaný aj Hell's Kitchen, a to pre svoje červené sfarbenie. Je tvorený súborom roklín, ktoré vytvaroval vietor a dážď.

pieskovcovy kanon Marafa Depression Afrika

 

Lamu Old Town

Mesto Lamu je typické jedinečnou kultúrou a atmosférou, ovplyvnenou arabskými a africkými obyvateľmi.

Skoro na každom kroku sa stretnete so zložito vyrezávanými dverami a voľne sa prechádzajúcimi oslami. Zaparkované autá vás pri prechádzke zaujímavou mestskou architektúrou rušiť nebudú, uvidíte ich iba zriedkavo.

vyrezavane dvere v meste Lamu Afrika
mesto Lamu Afrika

 

Diani Beach, skutočný plážový raj

Ak by ste sa po safari a potulkách krajinou rozhodli pre more, spomedzi krásnych pláží tu máte naozaj na výber. Navštívte napríklad Diani Beach, najpopulárnejšiu a najviac známu kenskú pláž.

najpopularnejsia kenska plaz Diani Beach Afrika

Diani Beach, najpopulárnejšia keňská pláž.

Nachádza sa približne hodinu cesty južne od Mombasy. Privíta vás hodvábne jemný biely piesok, bujná zeleň, koralové útesy, veselé delfíny a ak vystihnete ten správny moment, možno uvidíte aj obrovskú morskú korytnačku, ako kladie na breh svoje vajíčka.

obrovska morska korytnacka Afrika

 

Watamu Beach s fenoménom vysokého a nízkeho prílivu

Koralové útesy, priezračná voda s bohatým podmorským svetom a ideálne podmienky na šnorchlovanie, aj taká je Watamu Beach.

Navyše, môžete tu zažiť aj niečo pomerne nevšedné.

Watamu Beach Afrika

Watamu Beach je vychýrená bielym pieskom, koralovými útesmi, ale aj neobyčajne silným prílivom a odlivom.

Napríklad vtedy, keď sa počas odlivu loď pôvodne ponorená pod hladinou mora vyjaví na druhý deň ráno na suchom bielom piesku.

Táto nádherná sedem kilometrov dlhá pláž sa nachádza na pobreží Indického oceánu, približne 20 kilometrov južne od letoviska Malindi. Priateľskí obyvatelia a plážoví 'strážcovia' vás sem ochotne navedú a pokiaľ budete zvedaví, ukážu vám aj menej známe miesta.

Súvisiace články
pred 1 rokom 86970 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85032 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82757 videní | 6 minúty čítania