Späť na všetky články
pred 1 rokom 291 videní | 4 minúty čítania

Zažite čarovnú cestu naprieč severskými kráľovstvami!

Zažite čarovnú cestu naprieč severskými kráľovstvami!
Prahnete po pôsobivých prírodných scenériách a krásnych historických mestách?

Prahnete po pôsobivých prírodných scenériách a krásnych historických mestách? Navštívte  s nami pôvabné severské kráľovstvá! Čaká na vás polárna žiara, Vikingovia, trollie legendy, Baltické more, vodopády, fjordy, ostrovy, mosty a netradičné stavby. Každá zo severských krajín je niečím výnimočná a nezabudnuteľná.

Na aké zaujímavosti sa môžete tešiť?

Foto: © istockphoto.com
 

Nórsko: krajina fjordov

Čím je Nórsko najviac atraktívne pre cestovateľov a dobrodruhov? Najväčšími lákadlami sú jednoznačne ohromujúca príroda a prekrásne fjordy. Svojou krásou vyráža turistom dych najdlhší fjord sveta Sognefjorden.

Foto: © istockphoto.com
 


Neopakovateľné scenérie ponúka aj malebný fjord Hardangerfjorden. Krajina okolo neho pripomína tundru. Nesklamú ani mohutné vodopády, divoké rieky, hory a ľadovce. V Nórsku sa dajú rátať na tisíce. Najvyššie a najznámejšie sú vodopády Sedem sestier vo fjorde Geirangenfjord. Populárny vodopád Tvindefossen vás zase zaujme bohatými kaskádami.
 

Foto: © istockphoto.com

Chcete zážitok na celý život? Urobte si v Nórsku výlet na horu Dalsnibba. Zavedú vás sem desiatky serpentín. Vo výške 1476 metrov nad morom sa vám naskytne výnimočne krásny výhľad na divokú krajinu. 

Ďalšou perfektnou oddychovou atrakciou v Nórsku je pravá rybačka na pobreží. Po prehliadke úžasnej prírody nevynechajte hlavné mesto Nórska, moderné Oslo. Pôvabná metropola vás očarí modernou architektúrou, ale zoznámite sa aj s históriou a severskou mytológiou. Dominantou mesta je nádherný kráľovský palác.

 

Foto: © istockphoto.com

 

Dánsko: krajina Malej morskej víly

Dánsko je láska na prvý pohľad. Hlavným a zároveň najnavštevovanejším mestom Dánska je Kodaň s farebným prístavom Nyhavn. Práve tu kedysi žil slávny rozprávkar Hans Christian Andersen. Ak sa vydáte na okružnú plavbu, rozmanitú Kodaň budete mať ako na dlani. Doplavíte sa až k unikátnej bronzovej soške Malej morskej víly, ktorá je symbolom mesta.

 

Foto: © istockphoto.com
 

Štýlová nákupná ulica Strøget v Kodani je ako stvorená na romantickú prechádzku. Tu môžete nakuknúť do vlajkového Lego obchodíka. Dánska rodinná spoločnosť Lego group začala vyrábať obľúbené hračky už v roku 1932. Odvtedy sa lego preslávilo po celom svete. Zámok Kronborg, ktorý sa nachádza v meste Helsingør je jednou z najvýznamnejších dánskych stavieb. Práve sem umiestnil Wiliam Shakespeare svoj príbeh o Hamletovi.

 

Foto: © istockphoto.com
 

A čo Dánska príroda? Jednoducho rozprávka. Dánsko patrí medzi najzelenšie krajiny sveta a ponúka množstvo pôvabných miest a zákutí. Najväčší dánsky ostrov je Sjaelland. Tu sa dokonale zoznámite s históriou! Starodávne mesto Roskilde a zámok Frederiksborg Slot vám poodhalia tajomstvá časov dávno minulých.

 

Foto: © istockphoto.com
 

Švédsko: krajina jazier a ostrovov

Švédsko sa skladá zo stoviek krásnych ostrovov.  Poďte s nami na potulky a uvidíte očarujúci mix novej a starobylej architektúry!

Štokholm, najväčšie mesto Škandinávie, patrí medzi najvzrušujúcejšie severské mestá. Staré historické centrum Gamla Stan vám rozpovie svoje príbehy. Prejdite sa úzkymi uličkami, pozrite si veľkolepé paláce a  múzeá. Radosť vám spraví aj návšteva polostrova Djurgarden, kde je možné obdivovať vojnovú loď Vasa.

 

Foto: © istockphoto.com
 

Štokholm však nie je jediným atraktívnym mestom vo Švédsku. Nič vám nespestrí deň viac ako pohľad na najvyššiu stavbu Škandinávie v autentickom meste Malmö. Pootočený mrakodrap „Turning Torso“ je skutočný architektonický skvost. V Malmö sa však nachádza ešte jedna impozantná stavba. Krásny most Oresund vyzerá, ako keby rástol z mora a spája severské mestá Malmö a Kodaň.  

 

Foto: © istockphoto.com

 

Chytili vás severské kráľovstvá za srdce? Vybrať si môžete z ponuky poznávacích zájazdov po Škandinávii. Či už vás viac baví spoznávanie nórskych fjordov alebo objavovanie hlavných miest severských kráľovstiev, naša ponuka vás určite poteší.

 

Foto: © istockphoto.com
 

Kombinujeme tie najkrajšie miesta a zážitky. Nájdete nás v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.

Súvisiace články
pred 1 rokom 4719 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1734 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1248 videní | 4 minúty čítania