Späť na všetky články
pred 1 rokom 4936 videní | 3 minúty čítania

V Budapešti nájdete prvé múzeum svojho druhu – Museum of Sweets & Selfies

V Budapešti nájdete prvé múzeum svojho druhu – Museum of Sweets & Selfies
Trochu recesie nikdy nezaškodí. To si povedali aj zakladatelia múzea, v ktorom si urobíte selfie pri naozaj netradičných sladkostiach.

Trochu recesie nikdy nezaškodí. To si povedali aj zakladatelia budapeštianskeho múzea, v ktorom si urobíte selfie pri naozaj netradičných sladkostiach.

Museum of Sweets & Selfies založil mladý pár – Lilla a Balázs. Kým Lilla má skúsenosti z marketingu, Balázs už predtým založil v hlavnom meste Maďarska zážitkovú atrakciu PÁNIQ-ROOM. Ich spoločnou záľubou je bizarná zábava, ktorú chceli vďaka sladkostiam preniesť aj do každodenného života návštevníkov. Tak vzniklo prvé európske múzeum sladkostí a selfie fotiek.

 

krasna mozaikova miestnost idealna na fotenie
Zdroj: Facebook - Museum of Sweets & Selfies

Lilla a Balázs ho začali prevádzkovať koncom minulého roka. Odvtedy sa tešia z mimoriadnej návštevnosti. A niet sa čomu diviť – v múzeu nájdete celkovo osem miestností s množstvom nevšedných sladkostí a predmetov. Pokojne si teda môžete urobiť portrét s levitujúcou čajovou sadou, odfotiť sa na jednorožcovi alebo pri ružových a žltých napodobeninách banánov.

miestnosť s motivom bananov a s hojdackou v tvare banana
Zdroj: Facebook - Museum of Sweets & Selfies

ruzove kreslo z plysovych plameniakov
Zdroj: Facebook - Museum of Sweets & Selfies

Vďaka takýmto dekoráciám sa budete cítiť ako v klipe zahraničného interpreta. No a v istých životných momentoch je takýto pocit nanajvýš vítaný.

 

Kedy sem vyraziť?

Lilla a Balázs pozývajú do múzea nielen jednotlivcov, ale ich lákadlom sú aj špeciálne skupinové akcie. Ak sa teda budete lúčiť so slobodou, chcete netradične osláviť narodeniny alebo si len tak urobiť babskú jazdu, toto miesto je pre vás ako stvorené.

krasna ruzovo zlta miestnost
Zdroj: Facebook - Museum of Sweets & Selfies

Po dohode s majiteľmi si môžete prenajať VIP miestnosť, zaplatiť profesionálneho fotografa alebo si nechať púšťať vami vybranú hudbu. Samozrejme, na takýchto špeciálnych akciách nesmú chýbať sladkosti, ktoré v múzeu uvidíte len ako repliky.

Čo sa týka otváracích hodín, múzeum je návštevníkom k dispozícii každý deň od 10:00 do 20:00. Cena za vstup je 10 eur, no to iba počas pracovných dní. Cez víkendy je vstupné drahšie o jedno euro. O čosi lacnejšie to je pri rodinnom vstupnom, ktoré zahŕňa dvoch rodičov a jedno dieťa do 14 rokov.

dekoracie v podobe zlto ruzovych bananov
V múzeu nájdete aj takéto bizarné dekorácie. Zdroj: Facebook - Museum of Sweets & Selfies

 

Na čo si dať pozor

Na Tripadvisore si múzeum vyslúžilo viac chvál než kritiky. V množstve pozitívnych ohlasov sa však objavilo niekoľko upozornení, ktoré vám môžu pred cestou poslúžiť ako dobré rady.

Do múzea vás napríklad nepustia so psíkom. Dokonca ani keď ho budete mať v špeciálnej taške. Preto keď sem pôjdete, domáceho miláčika radšej nechajte doma.

Mnoho turistov sa tiež zhodlo na tom, že počas horúcich letných dní bolo v múzeu dosť teplo. Nadmerné horúco sa buď snažte nejako vydržať alebo sa sem vyberte v chladnejších mesiacoch. Návštevu múzea môžete spojiť napríklad s jesennou alebo jarnou poznávačkou v Maďarsku.