Späť na všetky články
pred 1 rokom 1847 videní | 8 minúty čítania

Ubytovanie v Ománe? Odporúčame Salalah Rotana – jeden z najlepších plážových rezortov

Ubytovanie v Ománe? Odporúčame Salalah Rotana – jeden z najlepších plážových rezortov
Od roku 2015 sa stal štyrikrát po sebe najlepším plážovým rezortom v Ománe. A hoci to minulý rok nevyšlo, stále patrí k špičke.

Od roku 2015 sa Salalah Rotana stal štyrikrát po sebe najlepším plážovým rezortom v Ománe. A hoci to minulý rok nevyšlo, stále patrí k špičke. Vďaka čomu?

Mesto Salalah, ktoré leží v juhozápadnej časti Ománu, je známe ako hlavné mesto parfumov celého Arabského polostrova. Turistom na tomto regióne imponuje aj mnoho iných vlastností. Palmové háje nájdete na každom kroku a vďaka celoročnej miernej klíme sem môžete vycestovať v podstate kedykoľvek.

Okrem toho treba tiež povedať, že Salalah oplýva množstvom prírodných lákadiel a bielych piesočnatých pláží. Na jednej takej sa nachádza aj rezort Salalah Rotana, ktorý v rámci World Travel Awards niekoľkokrát vyhlásili za najlepší plážový rezort v krajine.

Čisté more a nádhernú piesočnatú pláž budete mať zo Salalah Rotana na skok.

Salalah Rotana niekoľkokrát vyhlásili za najlepší plážový rezort v krajine.

 

Luxusné ubytovanie

To, že Salalah Rotana leží bezprostredne pri Arabskom mori, nie je jeho jedinou výhodou. Súčasťou 5-hviezdičkového komplexu je až 422 luxusne zariadených izieb a apartmánov.

Štandard tvorí klasická izba s kráľovskou posteľou a súkromnou terasou. Ak sa rozhodnete pre túto izbu, budete mať nádherný výhľad na hotelové vodné kanály a rovnako sa môžete spoľahnúť na klasické vybavenie ako LCD televízor, sušič vlasov, minibar alebo trezor.

Do skupiny štandardných izieb patrí aj tá pre rodiny s deťmi. Oproti štandardnej izbe, ktorá sa hodí skôr pre páry, je rodinná izba o čosi väčšia. K jej vybaveniu okrem kráľovskej postele patrí prístelka a pohovka.

V prípade, že budete bývať v takejto izbe, môžete si vybrať, či chcete výhľad na bazény, záhradu alebo vodné kanály.

Izby deluxe sa od štandardných nelíšia vo vybavení či službách. Ich pridanou hodnotou je, že z nich budete mať nádherný výhľad na oceán.

No prémiové izby sú už skutočným luxusom. A to nielen vďaka väčšiemu priestoru, ale aj nadštandardnému vybaveniu.

K prémiovej rodinnej izbe patrí samostatná obývačka a kúpeľňa s vaňou. Samozrejmosťou je kráľovská posteľ spolu s pohovkou a prístelkou. No a pri výbere je už len na vás, či chcete mať výhľad na tropickú záhradu alebo vodné kanály.

vyhlad na vodne kanaly

Z niektorých izieb a apartmánov je skvelý výhľad na vodné kanály.

Pre milovníkov najvyššieho luxusu tu máme posledné dva tipy. Prvým z nich je prémiový apartmán s výhľadom na oceán a piesočnatú pláž. No a kým izby deluxe mali „len“ 43 metrov štvorcových, prémiový apartmán je raz taký veľký. K dispozícii máte samostatnú obývačku a veľkú kúpeľňu s vaňou.

Ešte väčší nadštandard si môžu dopriať rodiny s deťmi v prémiovom rodinnom apartmáne, ktorý má až 143 metrov štvorcových. Jeho súčasťou je súkromná terasa, dve samostatné izby a kúpeľne. Počas pobytu v takomto apartmáne sa teda spoločne s deťmi nebudete musieť o nič ukracovať.

 

Masážne menu

Keď už viete, aké máte možnosti pri ubytovaní, vyberme sa za relaxom a zábavou. A začnime odporúčaním pre dospelákov, ktorí môžu zájsť do špičkových kúpeľov Zen.

Na nich sa nám obzvlášť páči, že ponúkajú takzvané masážne menu. To znamená, že si sami vyberiete, na akú masáž pôjdete a koľko na nej strávite času. K dispozícii máte viac ako 13 typov masáží a niekoľko ďalších procedúr.

Za všetky spomenieme thajskú masáž, ktorá kombinuje masírovanie svalov s joga cvikmi, a tak zmierňuje napätie a dodáva telu novú energiu.

Ak si chcete oddýchnuť, zájdite na relaxačnú alebo aromaterapeutickú masáž. Nevídanou a obzvlášť cennou je ponuka masáží pre športovcov a tehotné ženy, ktorým masáž zabezpečí uvoľnenie preťažených svalov a nôh.

V prípade, že chcete absolvovať niekoľko typov masáží, zadovážte si cenovo výhodnejší balíček. V ponuke je niekoľko variantov.

Rezervujte si termín v Salalah Rotana Resort >

 

Sedem reštaurácií

Po tom, ako absolvujete niektorú masáž alebo procedúru, zájdite na dobrú večeru. V rezorte Salalah Rotana máte na výber sedem miest, kde si môžete na niečom pochutiť. Skvelou voľbou je medzinárodná kuchyňa Saffron, v ktorej vám kuchári pripravia jedlo z čerstvých surovín a priamo pred vami.

luxusny hotel a vyborne jedlo

Zdroj: Facebook/SalalahRotanaResort

Ak chcete ochutnať niečo z arabskej kuchyne, odporúčame vám The Beach Bar & Restaurant. Ako názov napovedá, podnik sa nachádza hneď na pláži. Takže popri relaxovaní a kúpaní je ideálnou voľbou na rýchly snack.

medzinarodne aj domace jedla

Počas dovolenky v Salalah Rotana si pochutnáte na medzinárodných aj domácich pokrmoch. Zdroj: Facebook/SalalahRotanaResort

V reštaurácii Silk Road vám takisto pripravia tie najlepšie arabské jedlá. Rozdiel je však v tom, že ponuka je rozšírená o thajskú a indickú kuchyňu. Nezabudnite tiež na to, že počas večere v tejto reštaurácii (aj reštaurácii Saffron) musíte mať na sebe elegantné oblečenie.

V prípade, že sa so svojím partnerom alebo partnerkou chystáte stráviť v Ománe romantickú dovolenku, máme pre vás jeden tip. V rezorte Salalah Rotana vám na požiadanie prichystajú večeru na pláži. A to všetko v spoločnosti vynikajúceho medzinárodného jedla a súkromného personálu, ktorý vám bude neustále poruke.

romanticka vecera na plazi

 

Detský klub

Samozrejme, bez aktivít pre najmenších turistov by to nebola pravá dovolenka. Nemajte však obavy, aj pre deti sa nájde veľa možností trávenia voľného času.

Neodmysliteľnou súčasťou každého dovolenkového rezortu sú detské bazény. V Salalah sú dva takéto bazény a tie patria k samostatnému detskému klubu. Okrem bazénov je súčasťou klubu niekoľko vnútorných a vonkajších ihrísk, pieskovisko a detský kútik.

detsky kutik

Zdroj: Facebook/SalalahRotanaResort

No a zatiaľ čo sa deti budú hrať, dozerať na ne budú skúsení animátori, ktorí im vymyslia množstvo celodenných aktivít.

Detský klub je určený pre vekovú hranicu 4 až 12 rokov. Avšak ani tínedžerom nebude na dovolenke chýbať oddych a zábava. Starším deťom pokojne doprajte niektorú z vyššie spomínaných relaxačných aktivít. 

Alebo ich nabádajte, aby sa zapojili do niektorého z tamojších športov. V priestoroch Salalah Rotana si môžu zahrať stolný alebo klasický tenis, plážový volejbal či dokonca šach.

Zistiť viac o Salalah Rotana Resort >

 

Aktivity v okolí

V závere sa na chvíľu vyberieme z rezortu do jeho okolia. Dôvod? Mesto Salalah a provincia Dhofar, ku ktorej mesto patrí, sú známe niekoľkými prírodnými a kultúrnymi atrakciami.

Z prírodných jednoznačne dominuje piesočnatá pláž Al Mughsayl, ktorú zo všetkých strán lemujú hory, a tak je ideálnym miestom na fotenie, pozorovanie západu slnka alebo len pokojné relaxovanie.

plaz al mughsayl

Pláž Al Mughsayl neďaleko mesta Salalah.

Pre úplnosť informácií uvádzame, že pláž leží 40 minút od mesta Salalah a hodinu cesty autom od rezortu Salalah Rotana.

Keď budete mať toto miesto zo zoznamu atrakcií vyškrtnuté, vyberte sa na druhé najnavštevovanejšie miesto v Salalah.

Wadi Darbat je unikátne údolie, ktoré ponúka takpovediac všetko. Môžete sa vybrať na pešiu turistiku, odvážiť na na plavbu kajakom alebo zájsť k známym vodopádom.

wadi darbat

Mali by ste však vedieť, že vodopády sú najviditeľnejšie počas obdobia monzúnov. V iných ročných obdobiach môžu dokonca úplne vyschnúť. Preto si pred cestou zistite, či tam vôbec vodopády sú. Údolie Wadi Darbat je od rezortu vzdialené 40 minút autom.

Dôkazom toho, že prírodné krásy majú v Salalah skutočne navrch, je park Ayn Athum. Jeho dominantou je rovnomenný vodopád, ktorý je takisto najvýdatnejší po období dažďov.

rezort salalah rotana v omane

Necelých 22 kilometrov od rezortu Salalah Rotana nájdete ďalšie miesto, ktoré si zaslúži vašu pozornosť. Archeologické nálezisko Al Balid je pozostatkom rovnomenného prístavného mesta, ktorého história siaha až do obdobia 2000 rokov pred Kristom.

A hoci tu zostali už len ruiny, dodnes môžete vidieť obrysy mestskej pevnosti či múru, ktorý mal chrániť mesto pred silným dažďom. Od roku 2000 je Al Balid súčasťou pamiatok UNESCO.

archeologicke nalezisko al balid

No a našou poslednou zastávkou je mešita Sultan Qaboos, ktorá je od rezortu vzdialená zhruba 30 kilometrov. Mešitu otvorili v roku 2009 a každý deň do nej zavítajú tisícky veriacich.

mesita sultan qaboos

Dovnútra však môžu vchádzať aj nemoslimovia, a to od soboty do štvrtka v čase od 8:00 do 11:00. Vzhľadom na tamojšiu kultúru nezabudnite, že je potrebné vhodné oblečenie a u žien aj pokrývka hlavy.

 

Dovolenkujte tu s Idem.sk

Súvisiace články
pred 1 rokom 87055 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85293 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82793 videní | 6 minúty čítania