Späť na všetky články
pred 1 rokom 481 videní | 4 minúty čítania

Pripravte sa na lyžovačku: tieto veci budete na horách potrebovať!

Pripravte sa na lyžovačku: tieto veci budete na horách potrebovať!
Radi Vám poradíme, čo sa Vám na lyžovačke určite zíde!

Čas zimných dovoleniek a horských lyžovačiek je v plnom prúde. Poradíme vám, ako sa pobaliť.  Samozrejmosťou je vhodné oblečenie, kvalitné lyže a výstroj. Nezabudnite ani na náhradné oblečenie a ponožky do zásoby. Dôležité je udržiavať sa v suchu.

 

 

Na nezaplatenie na horách je aj bavlnená spodná bielizeň, ktorá absorbuje pot. Spodné dlhé termo kúsky vás zase ochránia pred zimou a nachladnutím. Medzi dôležitú súčasť oblečenia na lyžovačke patria aj nepremokavé rukavice, čiapka a šál. Kvalitná prilba zaručuje bezpečnosť a ochranu hlavy. Okrem týchto základných vecí však treba myslieť ešte na zopár ďalších.

 

 

Zoznam vecí na zimnú dovolenku

Prinášame vám zoznam 7 vecí, ktoré na zimnej dovolenke určite oceníte.

  • Lekárnička - na horách si užijete nespočetné hodiny zábavy a odnesiete si domov more spomienok. Z času na čas sa však môžu pritrafiť aj neočakávané situácie alebo choroby a je dobré pripraviť sa. Čo by mala lekárnička obsahovať? Základným vybavením sú obväzy a dezinfekčné prípravky. Chýbať by nemali lieky proti bolesti, zažívacím problémom a prvá pomoc proti nádche a prechladnutiu.

 

  • Sušička na obuv a lyžiarky - zaobstarajte si elektrickú sušičku topánok! Dokonale vysušená obuv vám zabezpečí komfort a pohodlie na svahu. Okrem toho, sušičky predlžujú životnosť obuvi a redukujú výskyt rôznych baktérií a plesní.

 

  • Opaľovací krém - aj zimné slniečko dokáže poriadne prekvapiť svojou silou! Verte či neverte, ak sa neochránite, slnko na svahu dokáže s vašou pokožkou spraviť neplechu. Majte preto v ruksaku vždy po ruke kvalitný opaľovací krém.
 
  • Výživný mastný krém - v mraze a chlade trpí každá pleť. Pribaľte si do kufra krém, ktorý ju ochráni pred nepriaznivými vplyvmi počasia a vysúšaním. Vďaka výživnému krému budete mať pleť ako v bavlnke. Myslite tiež na jemnú pokožku pier a potešte ich balzamom.

 

  • Ohrievač rúk do vrecka - prsty skrehnuté od zimy znovu rozhýbete pomocou vreckového ohrievača. Šikovným pomocníkom a príjemným spoločníkom vám bude najmä pri dlhým zimných prechádzkach alebo na vysokohorskej turistike.

Foto: © shutterstock.com
 

  • Okuliare – na zimnú dovolenku je potrebné zobrať si dva druhy okuliarov. Lyžiarske    okuliare s nerozbitnými sklami sú samozrejmosťou. Slnečné okuliare je vhodné mať ako  ochranu pred horským slnkom na prechádzkach.
     
  • Topánky - zoberte si so sebou topánky na lyžovačku aj na prechádzky. Lyžiarske topánky by nemali tlačiť a mali by sadnúť nohe sadnúť ako uliate. Na nákup lyžiarskych topánok sa dôkladne pripravte. Zoberte si so sebou do obchodu hrubšie ponožky, ktoré budete nosiť aj na svahu. Na zimnej turistike zase oceníte dobrú zateplenú obuv s pevnou podrážkou.

 

Zimná dovolenka v najkrajších lyžiarskych strediskách!

Už viete, kde si tento rok budete užívať lyžiarske radovánky? Pozrite si našu ponuku a užite si zimnú dovolenku v najlepších európskych lyžiarskych strediskách. Čakajú na vás rakúske, talianske a francúzske Alpy! Skvelý zimný pobyt si môžete vybrať aj v čarovnom Slovinsku alebo v oslňujúcom Švajčiarsku.

Foto: © shutterstock.com

 

Naším tipom je francúzske stredisko Val Thorens, ktoré je najvyššie položeným lyžiarskym strediskom v Európe. Jeho krásne a upravené zjazdovky vám poskytnú dokonalý zážitok z lyžovania. 

 

Foto: © shutterstock.com

 

Túžite po pohodovej lyžovačke? Zabudnite na všetky starosti a poďte si vychutnať radosti! Poradíme vám, ako na to. Sme v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 443 videní | 3 minúty čítania
pred 8 mesiacov 350 videní | 3 minúty čítania