Späť na všetky články
pred 1 rokom 161 videní | 4 minúty čítania

Nezabudnuteľné Španielsko: prežite aktívnu dovolenku v rytme flamenca!

Nezabudnuteľné Španielsko: prežite aktívnu dovolenku v rytme flamenca!
Aké je podľa Vás Španielsko? Zistite si to na vlasntej koži!

Španielsko je rovnaké ako ich ľudové hudobno-tanečné umenie flamenco: zvodné, vábivé a zároveň pôvabné. V Španielsku uvidíte, čo je to vychutnávať si život naplno. Navštívte ho aj vy! Prezradíme vám dôvody, prečo je Španielsko také obľúbené a milujú ho cestovatelia bez ohľadu na vek.  

 

Foto: © shutterstock.com

 

Všadeprítomné slniečko

Aj vy patríte medzi ľudí, ktorým slniečko dodáva energiu? Celá krajina patrí štatisticky medzi najslnečnejšie v Európe a najmä na juhu Španielska prší len výnimočne. Pobrežné letoviská ako Costa del Sol alebo Costa de Almeria majú v priemere viac ako 300 slnečných dní ročne. Žiarivé slnko ostáva na oblohe aj na jeseň či v zime!

Foto: © shutterstock.com

 

Nespútaná španielska kultúra

V krásnej Andalúzii vzniklo umenie také temperamentné, ako Španieli sami. Flamenco, to nie je iba tanec. Je to súčasť španielskeho umenia a nespútanej kultúry. Dokonalá súhra hry na gitare (toque), spevu (cante) a tanca (baile) vám predvedie, čo je to prirodzenosť a rytmika. Pretancujte v Španielsku v rytme flamenca kľudne aj celú noc!

Foto: © shutterstock.com

 

Geniálna architektúra

Vydajte sa prebádať stavby, ktoré navrhli svetoznámi španielski architekti. Antonio Gaudí v Barcelone alebo Santiago Calatrava vo Valencii vdýchli týmto mestám punc výnimočnosti.


Architektonickým skvostom v Bilbao je múzeum Guggenheim výnimočný svojimi zakrivenými líniami. Okrem týchto miest sa zaľúbite aj do bielych domčekov v Andalúzii, do fantastického mostu v Ronde, orientálneho paláca v Alhambre či starobylého Cádizu.

Foto: © shutterstock.com

 

Svetoví umelci

Umelecké diela jedinečného maliara Pabla Picasa, ktorý pochádza zo Španielska, pozná celý svet. V Malage môžete navštíviť jeho rodný dom Casa Natal. V barcelonskej historickej štvrti z 15. storočia Barri Gotic môžete navštíviť múzeum, ktoré je venované jeho tvorbe.

Foto: © shutterstock.com
 

Ďalším známym rodákom zo Španielska je surrealistický maliar Salvador Dalí, ktorého diela si môžete pozrieť v múzeu v jeho rodnom meste Figueres. Ak nemáte múzeá príliš v láske, ale máte radi umelecké diela, úzke uličky malých mestečiek sú umením samé o sebe. V úzkych uličkách stretnete aj talentovaných ľudí, predvádzajúcich pouličný tanec a hru na hudobných nástrojoch.

 

Foto: © shutterstock.com

 

Najkrajšie pláže v Európe

Španielsko má tisícky nádherných pláží - od maličkých skalnatých nedotknutých zátok, až po dlhé pláže ligotajúce sa zlatistým pieskom. A to čistučké more! 
 

Stovky pláží v Španielsku každoročne získavajú Modrú vlajku, ktorá je znakom kvality vody v mori. Vyberiete si tie v Andalúzii, v Katalánsku alebo vo fantastickej Galícii?

Foto: © shutterstock.com

 

Lahodné jedlo a pitie

Malé a lahodné porcie jedla tapas, ktoré sú súčasťou španielskej kultúry, vám umožnia vybrať si a ochutnať viacero druhov jedál a zdieľať jedlo aj s ostatnými pri stole. Ak predsalen uprednostňujete veľkú porciu, špeciality ako paella, vyprážané kalamáre, pečené zemiaky v šupke a k tomu fľaška výborného španielskeho vína, to je dokonalá kombinácia pre gurmánsky večer v Španielsku. Strávte prázdniny objavovaním regiónov, kde sa vyrába vaše obľúbené víno, pestuje sa šťavnaté ovocie a domáci produkujú lokálne potraviny.

Foto: © shutterstock.com
 

Netradičná architektúra, živelná kultúra, nádherné pamiatky, kilometre krásnych pláží a skvelé jedlo. Vydajte sa do slnečnej Andalúzie, farebnej Barcelony, kráľovského Madridu alebo modernej Valencie a prežite dovolenku v rytme temperamentného flamenca!

 

Či už sa rozhodnete pre oddychovú letnú dovolenku alebo pre dobrodružný poznávací zájazd, na ktorom vyskúšate všetko možné aj nemožné, Španielsko nikdy nebude zlou voľbou.

 

Pozrite sa do Španielska s Idem.sk

Súvisiace články
pred 2 rokmi 145138 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 120654 videní | 6 minúty čítania