Späť na všetky články
pred 1 rokom 18079 videní | 7 minúty čítania

9 veľkolepých hotelov v korunách stromov, v ktorých si splníte detské sny

9 veľkolepých hotelov v korunách stromov, v ktorých si splníte detské sny
Tiež ste v detstve snívali o vlastnom domčeku na strome, kde by ste trávili dni, noci, ale pokojne aj celé letné prázdniny?

Tiež ste v detstve snívali o vlastnom domčeku na strome, kde by ste trávili nielen dni, ale pokojne aj noci či celé letné prázdniny? Svoje nenaplnené predstavy si môžete splniť v niektorom z týchto hotelov. Zatiaľ čo jeden sa nachádza uprostred divokej džungle, ďalší v útrobách starého lietadla.

 

727 Fuselage Hotel (Kostarika)

Pokojne môžeme o tomto nezvyčajnom hoteli hovoriť ako o jednom z najviac exkluzívnych miest v exotickej Kostarike. Čím je taký zvláštny, je zrejmé už podľa fotografií a názvu. Hotel je zostrojený z trupu Boeingu 727, ktorý vo svojom predchádzajúcom živote slúžil ako normálne dopravné lietadlo. Dá sa teda povedať, že ľuďom slúži už od roku 1965, akurát dnes celkom inak, než sa pôvodne plánovalo.

boeing-757-on-the-tree-hotel-in-jungleZdroj: YouTube

Lietadlový hotel stojí na 15-metrovom pilieri a nachádza sa na okraji národného parku v oblasti Costa Verde. Vďaka tomu ponúka návštevníkom dokonalý výhľad na okolitú džungľu aj more. Na pravom krídle Boeingu je postavená drevená terasa, z ktorej môžu návštevníci pozorovať svojich susedov – opice, tukany i leňochov.

 

Châteaux dans les Arbres (Francúzsko)

Komplex šiestich drevených hotelov postavených podľa tradičných francúzskych zámkov nájdete v juhozápadnej časti Francúzska. 4 rozprávkové hotely sú umiestnené v korunách veľkých gaštanov a dubov, zvyšné 2 sú blízko jazera. Každý z nich má nielen vlastné pomenovanie aj terasu s výrivkou.

chateaux-dans-les-arbres-hotel-v-lese-zamocekZdroj: Châteaux Dans Les Arbres

Pokiaľ hľadáte magickú atmosféru a oddych v nezvyčajnom prostredí, tieto miniatúrne hrady na stromoch určite stoja aspoň za zváženie. Do svojich detských čias plných fantázie by sa tu vrátili azda aj seniori. Koľko takýto relax asi stojí? Vlastné kráľovstvo v korunách stromov vás vyjde na 200 € za noc.

 

 

Finca Bellavista (Kostarika)

Do Kostariky sa ešte na chvíľu vrátime. Táto stromová dedinka obsahuje až 13 luxusne vyzerajúcich dreveníc postavených v korunách dažďového pralesa. Ideálne miesto na oddych, povedal by si každý. No pobyt na tomto mieste si od návštevníka vyžaduje aspoň kúsok dobrodružnej povahy a o niečo viac fyzickej zdatnosti.

finca-kostarika.dom-hotel-v-dzungliZdroj: Finca Bellavista

Budovy sú postavené v 9-metrovej výške a medzi sebou prepojené drevenými mostíkmi aj rebríkmi. Každá z „chatrčí“ má iného vlastníka, preto sa od seba líšia vybavenosťou, vzhľadom aj cenou.

Súčasťou interiéru je teplá voda, elektrina zo solárnych článkov, kuchyňa a veľká manželská posteľ. Práve tu strávite väčšinu času, ak by sa dažďový prales rozhodol byť sám sebou. V obkolesení divokej prírody a exotických zvierat však leňošenie v posteli môže byť obrovským zážitkom.

 

 

TreeHotel (Švédsko)

Tieto hotely na stromoch nie sú len obyčajné drevenice, ale dokonalé skvosty modernej architektúry. Komplex tvorí 7 jedinečných budov vo futuristickom štýle. Zatiaľ čo jeden hotel vyzerá ako dokonalá replika UFO, druhý je zhotovený v tvare sklenenej kocky, ktorá odráža krásu okolitej prírody a splýva s prostredím.

tree-hotel-sweden-svedsko-dom-na-strome-zrkadlovy-domZdroj: Flickr

Ďalší z hotelov sa podobá na útulné vtáčie hniezdo. Vo vnútri vás však čaká priestranný a exkluzívne vybavený interiér. Po príchode do UFO hotela zmiznete bez stopy rovnako ako mimozemská civilizácia v hollywoodskych filmoch. Vstupný rebrík stačí vytiahnuť hore a máte súkromie, z ktorého vás nevytiahne nik.

 

 

Green Village (Bali)

Toto zoskupenie bambusových domčekov a víl je výtvorom komunity ľudí so záujmom o ekológiu, prírodu a udržiavanie jej veľkoleposti pre ďalšie generácie. Keď sa človek postaví rovno pred domy, je len ťažko uveriteľné, že sú celé postavené iba z bambusu. Niektoré z nich totiž siahajú až k vrcholom paliem.

green-village-bali-hotel-v-dzungliZdroj: YouTube

Pokiaľ vás fascinuje príroda do takej miery, že by ste chceli žiť priamo v nej, zelená dedinka na Bali je to pravé… bambusové. Dedinku obklopuje nielen hlavný stavebný materiál, ale aj kakaovníky či permakultúrne záhrady. Komu by sa málilo, v okolí sa nachádzajú krásne pláže.

 

 

Lion Sands Resort (Južná Afrika)

Súčasťou strediska v Národnom parku Kruger sú 3 hotely na stromoch, z ktorých môžu návštevníci nerušene pozorovať panorámu krovinatej juhoafrickej krajiny či nočnú oblohu s množstvom hviezd. V rezorte sú k dispozícii sprchy aj toaleta, no elektrina a Wi-Fi je tu komoditou, ktorú by ste hľadali márne. Napokon, kto by chcel visieť na internete, keď má okolo seba autentickú atmosféru safari.

 

Aj keď by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že tieto africké hotely v korunách stromov sú iba pre dobrodružné povahy, na svoje si prídu aj romantici. Sledovanie západu slnka, hviezd, popíjanie kvalitných drinkov a jedál v sprievode zvukov divočiny a v spoločnosti svojho partnera – to je zážitok, z ktorého zmäkne srdiečko každému.

 

 

Bangkok Tree House (Thajsko)

Zoskupenie ekologických príbytkov vyrobených z bambusu je postavené na brehu rieky Cho Praya. Vyvýšené hniezda lásky ponúkajú panoramatický výhľad na okolité stromy a rieku. Pre najlepší kontakt s prírodou môžete stráviť noc pod holým nebom v 7-metrovom „altánku“ bez strechy.

Čo je však na tomto mieste najzaujímavejšie, je posteľ plávajúca po rieke, na ktorej vás ráno nebude budiť kohút ani ruch, ale východ slnka a žblnkot vody.

green-hotel-thajsko-dom-bez-strechy-v-leseZdroj: Bangkok Tree House

 

 

Free Spirit Spheres (Kanada)

Tento unikátny areál guľových hotelov na stromoch nájdete uprostred dažďového pralesa v Britskej Kolumbii. Trojica nezvyčajných stavieb sa nachádza neďaleko pláže Qualicum, takže ak by vás omrzel pobyt na strome, môžete to skúsiť na mori.

Free-Spirit-Spheres-hotel-kanadaZdroj: Flickr

Najmenšia a zároveň najútulnejšia guľa Eva má priemer 2,8 m. O niečo väčšia izba Eryn s priemerom 3,2 m je značne elegantnejšia – nachádza sa tu dokonca pohovka aj skriňa.  Najhonosnejšia je izba Melody vybavená žltým skleneným nábytkom. Cesta k nej je o niečo zložitejšia, no o to zaujímavejšia. Návštevníci musia zdolať menší most a točité schodisko okolo stromu, na ktorom je táto hotelová izba umiestnená.

eve-eye-hotelZdroj: Free Spirit Spheres

 

 

Living Room Treehouses (Wales)

Ak ste ako dieťa snívali o tom, že budete bývať hlboko v zalesnenom údolí, vo Walese sa vaše nesplnené túžby môžu stať skutočnosťou. Rezort Living Room Treehouses tvorí šesť kúzelných hotelov na stromoch, ktoré sú medzi sebou pospájané tajomnými lesnými cestičkami.

living-room-treehouses-hotel-walesZdroj: Living Room Treehouses

Neobyčajné miesto je dokonca vzdialené od Írskeho mora iba 18 kilometrov – ideálna vzdialenosť na celodenný výlet. Po návrate si môžete spríjemniť zvyšok dňa večerou pri sviečkach a pozorovaním nočnej oblohy. Toto miesto si určite zamilujú aj vaše deti.

Na ktorom z týchto hotelov by ste strávili nie jednu noc, týždeň, ale pokojne aj celú večnosť?

Autor: Evelína Jakubcová

Súvisiace články
pred 1 rokom 87035 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85247 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82786 videní | 6 minúty čítania