Späť na všetky články
pred 1 rokom 7432 videní | 5 minúty čítania

6 úžasných ľadových hotelov, v ktorých budete chcieť prespať aj napriek mrazu

6 úžasných ľadových hotelov, v ktorých budete chcieť prespať aj napriek mrazu
Možno vám tu trochu zamrznú prsty na rukách, určite vám však nezamrzne úsmev na tvári.

Neodporúča sa v nich zostať dlhšie ako jednu noc a malé deti treba radšej nechať doma. Ak vám však nevadí mráz a v detstve ste si radi predstavovali pobyt v snežnom iglu, v týchto hoteloch určite budete chcieť aspoň raz prenocovať. Možno vám tu trochu zamrznú prsty na rukách, určite vám však nezamrzne úsmev na tvári.

 

1. Snow Village – Kittilä, Fínsko

Snežná dedinka vo fínskej obci Kittilä sa nachádza približne 200 kilometrov nad severným polárnym kruhom. Hostia tu majú k dispozícii niekoľko izieb z ľadu, v ktorých sa nachádza vyrezávaný ľadový nábytok a nádherné snehové rezbárske práce. Okrem toho sa tu nachádza aj reštaurácia a ľadový bar v snehovom iglu, ktoré má výšku až 10 metrov.

A ako sa tu vlastne dá zvládnuť ľadová noc? Každý návštevník dostane od personálu presné pokyny na spanie spolu s prehliadkou priestorov, zateplený spací vak a osobné ranné prebudenie teplým nápojom.

ladovy-hotel-kitille-finskoZdroj: Booking.com

Zábavu návštevníkov v SnowVillage navyše zabezpečuje pestrý program. Hostia sa môžu zapojiť do aktivít, ako sú ľadový rybolov, výlety na psie záprahy či jazda na snežnom skútri.

ladovy-hotel-kitille-finskoZdroj: Booking.com

 

2. Icehotel – Jukkasjärvi, Švédsko

V dedinke Jukkasjärvi na severe Švédska sa nachádza ďalší ľadový hotel, ktorého miestnosti sú kompletne vytesané z ľadu zo susednej rieky Torne. Teplota v izbách sa pohybuje medzi -5 až -8 °C, vďaka čomu si môžu návštevníci vyskúšať tamojší ručne vyrezávaný ľadový nábytok.


Zdroj: Booking.com

Spánok na ľadovej posteli s názvom “Carpe Diem” hosťom spríjemňuje sobia koža, ktorou je posteľ pokrytá, ako aj termálne spacie vaky. Po ľadovej noci čaká na ubytovaných teplá ranná sauna.

A komu by sa mrazu v hotelovej izbe predsa len málilo, v miestnom bare si môže vychutnať aj lahodný kokteil v pohári z ľadu.

icehotel-svedsko

 

3. Kirkenes Snowhotel – Kirkenes, Nórsko

Približne 10 km od nórskeho mesta Kirkenes sa nachádza Kirkenes Snowhotel. Okrem toho, že svojim hosťom celoročne ponúka pobyt v útulných drevených chatkách s výhľadom na hory, v zime otvára aj snehové apartmány.

V mrazivých izbách sa nachádzajú snehové sochy, ľadové postele s termálnymi prikrývkami a spacími vakmi. Sociálne zariadenia sú, podobne ako vo väčšine podobných hotelov, umiestnené v neďalekej budove.

Zážitok z pobytu v tomto ľadovom hoteli rozhodne umocňuje túra za polárnou žiarou, ktorá patrí k častým aktivitám ubytovaných hostí.

ladovy-hotel-kirkenes-norskoZdroj: Booking.com

ladovy-hotel-kirkenes-norskoZdroj: Booking.com

 

4. Hotel de Glace – Quebec, Kanada

Unikátny ľadový hotel majú aj v Kanade. Hoci sa využíva najmä na exkurzie, fotografovanie, filmovanie či realizáciu eventov, ponúka tiež možnosť stráviť tu noc. Pripravte sa však na to, že ide o naozaj drahú záležitosť. Noc na tomto mieste vás môže vyjsť približne 500 dolárov.

Skúsenosti hostí však hovoria o tom, že to stojí za to. „Nejde práve o najlacnejší hotel, ale určite stojí za to vyskúšať ho aspoň na jednu noc. Dostanete arktické spacie vaky a ešte predtým, ako si pôjdete ľahnúť do postele, sa môžete ísť zohriať do víriviek, ktoré sú sprístupnené aj v noci. Vnútri je síce stále chladno, ale dá sa to zniesť,” opisuje svoj zážitok na portáli Tripadvisor Rebecca z New Yorku.

Či už sa rozhodnete v tomto ľadovom hoteli prespať, alebo si ho prídete iba obzrieť, vďaka jeho interiéru s umeleckými dielami z ľadu sa jeho návšteva určite stane zážitkom na celý život.

ladovy-hotel-de-glace-kanada

ladovy-hotel-de-glace-kanadaZdroj: www.facebook.com/hoteldeglace

 

5. Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Nórsko

Hotel Sorrisniva Igloo v Nórsku je splneným destkým snom. Tento špeciálny iglu hotel sa nachádza 20 km od centra mesta Alta a hosťom ponúka ľadové ubytovanie na rozlohe úctyhodných 2000 m².

Každá izba v tomto rozľahlom iglu hoteli je vybavená ultra teplými spacími vakmi a, ako inak, nádherným ľadovým nábytkom. Sprchy, šatne a úschovne batožiny sa nachádzajú vo vedľajšej budove.

Zohriať sa tu dá aj v hotelovej reštaurácii, saune, ako aj vo vonkajších vírivkách s teplou vodou, ktoré si môžu hostia vopred rezervovať.

ladovy-hotel-igloo-norskoZdroj: Booking.com

ladovy-hotel-igloo-norskoZdroj: Booking.com

 

6. The SnowCastle – Kemi, Fínsko

Ako posledný z nášho výberu sme si nechali The SnowCastle vo Fínsku, ktorého názov dokonale korešponduje s jeho vzhľadom. V priestoroch tohto hotela sa totiž naozaj budete cítiť ako v rozprávkovom snežnom hrade.

Tento ľadový hotel sa síce vybavením veľmi neodlišuje od všetkých tých, ktoré sme spomínali vyššie (k dispozícii sú teplé spacie vaky, ľadový bar, vykurované sociálne zariadenia a reštaurácia), má však svoje neopakovateľné čaro.

Okrem snehového hradu totiž ukrýva aj snežnú kaplnku, v ktorej sa konajú svadobné obrady, a hneď niekoľko veľkolepých sôch so svetelnými efektmi.

Ak by sme si teda mali predstaviť skutočné ľadové kráľovstvo, určite by nám na um prišiel práve tento fínsky hotel.

ladovy-hotel-snowcastle-finskoZdroj: Booking.com

ladovy-hotel-snowcastle-finskoZdroj: Booking.com

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 87046 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85270 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82790 videní | 6 minúty čítania