Späť na všetky články
pred 11 mesiacov 253 videní | 2 minúty čítania

Spoznajte najdivokejší a najfarebnejší prírodný raj v Stredozemnom mori

Spoznajte najdivokejší a najfarebnejší prírodný raj v Stredozemnom mori
Ani sa nechce veriť, že existuje tak krásne miesto na zemi. Je to akoby niekto hodil ružový kameň do mora. Nie náhodou známy rodák z Korziky Napoleon Bonaparte prehlásil: „So zavretými očami spoznám Korziku podľa jej vône..."

NAPOLEON BONAPARTE

Ani sa nechce veriť, že existuje tak krásne miesto na zemi. Je to akoby niekto hodil ružový kameň do mora. Preto len ťažko nájdete niekde na svete takú hustotu prírodných krás na malom území a nie náhodou prehlásil známy rodák z Korziky Napoleon Bonaparte: „So zavretými očami spoznám Korziku podľa jej vône...".

AJACCIO, BONIFACIO, CALVI, CORTE...

Oplatí sa spoznať históriu najkrajších miest Stredomoria – Ajaccio, Bonifaccio, Calvi, Ile Rousse, či prejsť Korziku na bicykli, čo je bezpochyby veľkým zážitkom. V neposlednom rade je ostrov rajom pre turistov a horolezcov s lahôdkami ako Monte Cinto, Restonica, Anglické kaskády. Milovníkov kúpania určite očaria nádherné belostné pieskové pláže so zaujímavou prírodnou scenériou – či už macchiami alebo opevnenými janovskými vežami, ktoré slúžili na obranu ostrova. 

 


Nie ste vyznávači leňošenia na pláži? Prijmite pozvanie do aquaparku v Porticcio alebo si zahrajte golf, vyskúšajte jachting, jazdectvo, paragliding alebo lov v bohato obývaných lesoch. Ak by ste predsa hľadali na Korzike dobrodružstvo, nepochybne veľkým zážitkom môže byť „príjemné a mierumilovné“ stretnutie s polodivými sviňami, ktoré sa chovajú na Korzike tak ako naše ovce.

 


Ak patríte medzi dovolenkárov s gurmánskymi chuťami, možno radi ochutnáte typické korzické špeciality ako napríklad kura zaliate koňakom Napoleon, bravčovú panenku z polodivokých prasiat alebo vynikajúce údené klobásky a šunku. Potom to všetko zapijete lahodným vínom z miestnej produkcie alebo gaštanovým likérom a verte, že budete na Korziku ešte veľmi dlho spomínať.

Korzika letecky z Bratislavy

Nadýchajte sa nespútanej sily prírody, čistoty romantických bielych pláží a dobrodružnej histórie – stále hovoríme o jedinečnom a neprebádanom ostrove krásy ako Korziku všetci nazývajú. Šanca stráviť dovolenku letmi zo Slovenska je jedinečná a nebude sa často opakovať. Veľa našich klientov sa už rozhodlo prežiť najkrajšiu časť roka v panenskej prírode s francúzskym šarmom veriac, že uvidia miesto narodenia velikána svetovej histórie Napoleona Bonaparteho. 

 



 

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 1996 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1595 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1538 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1337 videní | 4 minúty čítania