Späť na všetky články
pred 1 rokom 387 videní | 6 minúty čítania

Prečo je turecká riviéra taká populárna

Prečo je turecká riviéra taká populárna
Pre ľudí, ktorí preferujú rodinnú dovolenku v kvalitnom 5* hoteli so službami all inlusive a tých, ktorí milujú luxus za prijateľnú cenu je voľba pri výbere letnej dovolenky pri mori jasná: Turecká riviéra.

Pre ľudí, ktorí preferujú rodinnú dovolenku v kvalitnom 5* hoteli so službami all inlusive, a tých, ktorí milujú luxus za prijateľnú cenu, je voľba pri výbere letnej dovolenky pri mori jasná: Turecká riviéra.

Veľakrát mi preblyslo hlavou, prečo práve táto krajina je už niekoľko rokov taká populárna medzi dovolenkármi, prečo práve sem prúdia ročne milióny turistov a mnohí z nich sa sem každoročne vracajú. Kladiete si aj vy otázku, čo také ponúka Turecká riviéra pre letnú dovolenku, čo iné destinácie nemajú?

 

Široká ponuka odletov a hotelov

Žiadna iná letná dovolenková destinácia nemá takú širokú ponuku odletov a hotelov. Takmer každý deň je plánovaný odlet z Bratislavy, Košíc, Sliača či Popradu do tureckej Antalye. Veľkou devízou je možnosť  vybrať si medzi krátkym pobytom na 7 nocí a predĺženým pobytom na 10/11 nocí.

Hotely v ponuke cestovných kancelárií uspokoja predstavy naozaj všetkých dovolenkárov. Dvoj- a trojhviezdičkové hotely sú pre nenáročných klientov, ktorí hľadajú lacné ubytovanie. Štvor- a päťhviezdičkové hotely sú pripravené splniť očakávania náročných klientov.

 

All inclusive aj na pláži

Atraktívnosť tureckej riviéry je daná aj tým, že väčšina hotelov sa nachádza priamo pri pláži, kde lehátka a slnečníky sú k dispozícii zadarmo a hotelový all inclusive bar je na dosah. To znamená, že dovolenkárom nevznikajú žiadne ďalšie náklady navyše. V porovnaní s európskymi letoviskami je to veľká výhoda, pretože vo väčšine týchto letovísk sú pláže verejné. Lehátka, slnečníky a bary na pláži prevádzkujú súkromné spoločnosti za poplatok. Pre klientov, ktorí prevažnú časť dovolenky strávia na pláži, je tento fakt určite jedným z rozhodujúcich faktorov.
 

 

Animácie na úrovni

Ak neplánujete vytiahnuť päty z hotela a čakáte, že všetko nájdete v rámci hotelového areálu, ste v Turecku na správnom mieste. Zábava pre deti a dospelých je v tureckých hoteloch na vysokej úrovni, a to je ďalším plus nielen pre rodiny s deťmi. Nápadité hotelové alebo klubové detské kluby, lunaparky, aquaparky, detské reštaurácie, hracie automaty, detské kiná, mini diskotéky, bazény pre najmenších, servis opatrovania detí a veľa ďalších služieb sú nepochybne rozhodujúcim kritériom pri výbere dovolenky pre rodiny s deťmi. Vaše ratolesti plné energie sa môžu dosýta vyblázniť a vy môžete zatiaľ oddychovať. Hotely sa líšia architektúrou, polohou, veľkosťou a aj rozsahom all inclusive programu. Hotel Meryan je určený pre ľudí, ktorí nemajú radi veľké rezorty a chcú byť v dostupnosti bazáru, Alanye a preferujú hotelovú budovu. Dovolenkové „village hotely“ ako je hotel Ali Bey Club Manavgat, Kamelya Holiday Village, Sherwood Club Kemer a Gypsophila Holiday Village sú určené pre milovníkov ubytovania vo vilkách v záhrade, bez výťahu a s vyššou dávkou súkromia.

 

Nechajte sa rozmaznávať

Pre milovníkov luxusu je turecká riviéra s bohatou ponukou nezvyčajných, miestami až gýčových hotelov tou pravou voľbou. Päťhviezdičkové hotely z tejto kategórie ponúkajú okrem štandardných služieb aj originálne služby (za poplatok) ako napr. spievajúcu fontánu so svetelnými efektmi, plavbu gondolou po umelých kanáloch vybudovaných v rezorte, služby inštruktora golfu, plážové pavilóny, servis butlerov, honosné galavečere, profesionálne show, vystúpenie živej kapely či ubytovanie so súkromným bazénom.

Z ponuky IDEM patria medzi top luxusné hotely na tureckej riviére hotely Mardan Palace, Gural Premier Tekirova, RIU Kaya Palazzo Golf Resort a Delphin Imperial.
 

 

O kulinárskych schopnostiach Turkov nemusíme vôbec pochybovať. Kvalita, chuť i design pripravovaných miestnych a medzinárodných jedál je očividná. Ak to nezažijete na vlastnej koži, len ťažko sa to dá opísať. Okrem hlavnej reštaurácie sú obľúbené a´la carte reštaurácie, ktoré môžu  a nemusia byť súčasťou all inclusive programu.

 

Historická hodnota Turecka

Nesmieme zabudnúť ani na historickú hodnotu Turecka. Pre všetkých, ktorí chcú spoznať Turecko ako krajinu, je pripravená bohatá ponuka fakultatívnych výletov na úžasné a jedinečné miesta. Určite vás očarí Pamukkale, Efez, Antalya, Alanya, Side, Pergamon, Myra či Kappadokia.
 

Na milovníkov adrenalínu čaká rafting, štvorkolky do divokého terénu pohoria Taurus, motorizované vodné športy a potápanie. Veľmi obľúbené sú aquaparky s delfináriom, kde môžete zažiť vystúpenia tuleňov a delfínov a plávanie s delfínmi. Odporúčame navštíviť krásne akvárium v Antalyi.

 

Na tureckú riviéru za nákupmi

Výhodné nákupy v bazároch aj kamenných obchodoch - to je ďalšie lákadlo, ktoré priťahuje dovolenkárov (a najmä ženy) do Turecka a na tureckú riviéru. Oplatí sa najmä tovar z kože, kožušiny, bavlny, zlaté a strieborné šperky, obuv, suveníry a koreniny. Atmosféra bazáru má svoje neopakovateľné čaro. Kde inde ako práve tu si môžete vyskúšať umenie zjednávania o cene. Najväčšie bazáre sú v Antalyi a Alanyi, menšie nájdete v Alare, Side, Beleku a Kemeri.

 

Turecko navždy

Dovolenka v Turecku zostane ešte dlhý čas obľúbenou medzi dovolenkármi. Vynikajúca kuchyňa a bohaté bufetové stoly, neobmedzený pitný režim, športové a animačné aktivity v rámci rezortu, lehátka a slnečníky na pláži zadarmo, plážový bar, top hotely s nadštandardnými službami pre náročných a cenová dostupnosť sú pre mnohých dostatočnými dôvodmi prečo každoročne stráviť dovolenku práve v Turecku. Musíme uznať, že dovolenka na tureckej riviére je jednou z najlepších volieb pre „lenivcov“, rodiny s deťmi, luxusu chtivých a klientov čakajúcich na lacný ultra last minute.
 


Turecká riviéra s IDEM

Súvisiace články
pred 1 rokom 2126 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1706 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1604 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1420 videní | 4 minúty čítania