Späť na všetky články
pred 8 mesiacov 642 videní | 5 minúty čítania

Last minute na Korfu všetkými desiatimi

Last minute na Korfu všetkými desiatimi
Rada cestujem a najradšej vždy na iné miesto. No zhodou rôznych okolností som sa na Korfu ocitla už 4krát. Neľutujem a Korfu odporúčam všetkým, čo majú radi grécke ostrovy, zelenú prírodu, krásne more, trošku histórie a spoznávanie zaujímavých miest na vlastnú päsť.

Rada cestujem a najradšej vždy na iné miesto. No zhodou rôznych okolností som sa na Korfu ocitla už 4krát. Neľutujem a Korfu odporúčam všetkým, čo majú radi grécke ostrovy, zelenú prírodu, krásne more, trošku histórie a spoznávanie zaujímavých miest na vlastnú päsť.

 

Bolo to veru už dávno...

Moju prvú návštevu Korfu má na svedomí moja mama. Bolo to v čase, keď tralalákať sa autobusom do Grécka bolo bežné a výhodný last minute na Korfu ste nezohnali. Naloženým zájazdovým autobusom sme prekonali veľa veľa kilometrov a obrovskou loďou sme sa preplavili z talianskeho prístavu Brindisi do Kerkyry, hlavného mesta Korfu. Pamätám si, že predtým ako sme sa nalodili, nám v autobuse pustili film Titanic :) Prvý krát v živote som videla delfíny plávať a skákať popri lodi.
 

Detaily našej dovolenky tu nebudem podrobne rozoberať, ale s istotou môžem povedať, že mi Korfu učarovalo. Ostrov bol krásne zelený, ľudia veľmi milí a pohostinní, v miestnej taverne neďaleko nášho ubytovania fantasticky varili a okruh ostrovom nám odkryl najnavštevovanejšie miesta ostrova Korfu.

 

Na Korfu služobne

Oveľa neskôr som začala pracovať v cestovnej kancelárii a hneď v prvom roku sa mi pošťastilo zúčastniť sa infocesty na Korfu. Tento krát však letecky. Pochodili sme zopár hotelov a ubytovaní, ktoré sme mali v tom čase v ponuke. V rámci programu, ktorý pre nás miestny partner pripravil, sme navštívili hlavné mesto Kerkyra a zámok Achillion. Korfu bolo stále také krásne aké som si ho pamätala z mojej prvej návštevy.
 

Na jar minulého roka sa mi Korfu opäť priplietlo do cesty a ďalšia služobná cesta ma zaviedla na tento prekrásny ostrov. Na ostrove som sa už cítila ako doma. V pamäti mi utkvel hotel Aquis Capo di Corfu, ktorý sme si prehliadli a vychutnali sme si tu aj obed a chvíľku oddychu v nabitom programe. Na grile upečené sardinky, tzatziki, krásne prostredie a príjemná atmosféra - v duchu som si povedala, že tu by som si vedela predstaviť stráviť svoju dovolenku.

 

A ide sa na dovolenku

A čo sa nestalo? V septembri toho istého roka sme s priateľom balili kufre a leteli do hotela Aquis Capo di Corfu. Podarilo sa nám využiť super last minute na Korfu.

Korfu opäť nesklamalo. Počasie koncom septembra bolo priam dokonalé. Rána a večery boli chladnejšie, cez deň slniečko vytvorilo letnú dovolenkovú atmosféru. More bolo vyhriate, krásne priezračné a hýrilo rôznymi odtieňmi tyrkysovej farby.

 

 

Hotel Aquis Capo di Corfu bol perfektný. Cítili sme sa tam veľmi príjemne. Izby boli umiestnené v 1poschodových domčekoch v udržiavanej zelenej záhrade. O všetko sa tu vzorne starali. O klientov, o izby, o záhradu, o pláž ... Jedlo bolo výborné. Prednosť mala grécka kuchyňa, čo nám úplne vyhovovalo, Rezne môžeme jesť aj doma. Hotel má 2 bazény a pri každom je bar. A čo ma úplne dostalo bol každodenný východ slnka spoza protiľahlej gréckej pevniny odrážajúci sa v pokojnom mori.

Lodný výlet nás zaviedol na grécku pevninu do mestečka Parga, kde sme navštívili veľmi pekné múzeum spracovania olív, prešli zopár preľudnených úzkych uličiek so všakovakými obchodíkmi a posilnili sa výborným kebabom v bufete na rohu. Loď ďalej pokračovala na ostrov Paxos, kde už samotný príchod do prístavu je zážitkom. Navštívili sme aj Albánsko a jeho slávne archeologické nálezisko Butrinti.

 

 

Väčšinu pobytu sme Korfu spoznávali individuálne. Veľmi milá pani z recepcie nám odporučila tie jej obľúbené miesta a k tomu sa pridali miesta, ktoré sme mali my vyhliadnuté po prečítaní bedekra a rôznych cestovateľských fór na internete. Top zážitky? Určite jazda vnútrozemím, výlet na najvyššiu horu ostrova Pantokrator, túlanie Kerkyrou, výlet na jedno z najkrajších miest Korfu Paleokastritsa a kúpanie na pláži Sunset Beach.

 

Korfu nemá chybu

Ja som vedela do čoho idem a priateľ bol z hotela aj z Korfu nadšený. Vraj by sa tam rád vrátil. Ani sa mu nečudujem. Ale je tu ešte veľa miest a krajín, ktoré by som chcela navštíviť a tak sa dovolenka na Korfu na dlhých pár rokov odkladá.

Cestovná agentúra Idem ponúka zájazdy na Korfu do veľmi obľúbených hotelov s prvotriednymi službami, krásnym výhľadom a mnohými aktivitami. Stačí si vybrať. :)

 

Zažite si Korfu aj Vy s IDEM

 

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 2128 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1707 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1606 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1423 videní | 4 minúty čítania