Späť na všetky články
pred 8 mesiacov 424 videní | 4 minúty čítania

Last minute do Talianska

Last minute do Talianska
Ešte ste nenavštívili Taliansko? Najvyšší čas využiť niektorú z ponuky last minute zájazdov do Talianska letecky z Bratislavy a Košíc, autobusom alebo vlastnou dopravou - vyberie si naozaj každý.

Ešte ste nenavštívili Taliansko? Najvyšší čas využiť niektorú z ponuky last minute zájazdov do Talianska letecky z Bratislavy a Košíc, autobusom alebo vlastnou dopravou - vyberie si naozaj každý.

Taliansko jednoznačne patrí medzi najnavštevovanejšie krajiny sveta. Je to krajina, ktorej vládne pizza, víno a futbal. Prírodné a kultúrne divy sa tu snúbia ruka v ruke. Je nemožné, aby si niekto nenašiel tú SVOJU oblasť, ktorá mu prirastie k srdcu.

 

Čo ste možno o Taliansku nevedeli

  • Najstaršia európska univerzita s nepretržitou výučbou je Bolonská univerzita, založená v roku 1088.
  • Najstarší filmový festival na svete sa začal v roku 1932 v Benátkach.
  • Taliani vynašli písací stroj, husle, klavír, dioptrické okuliare, espresso kávovar, zmrzlinový kornútok, teplomer a operu.
  • Pizza pochádza z Neapolu, kde ju v roku 1738 predávali v Antica Pizzeria Port’Alba.
  • Za zrodom „moderných“ cestovín nestoja Taliani ale Arabi, ktorí ich do Európy priviezli niekedy v 13. storočí.
  • To je len zlomok toho, čím môže Taliansko zaujať svojich návštevníkov. Vydajte sa spoznať jeho bohatstvo na vlastné oči.

 

Raj pre kúpanie

 

Región Kalábria sa nachádza na samom juhu talianskej pevniny. Na západe ho obmýva Tyrhénske a na východe Iónske more. Pobrežie sa takmer dotýka Sicílie, a tak je táto oblasť výborným východiskovým bodom pre výlet na Liparské ostrovy či samotnú Sicíliu. Kalábria je považovaná za najchudobnejšiu oblasť Talianska, chýba tu priemysel a veľké množstvo pamiatok tu tiež nenájdete. Čo vás však skutočne očarí je nedotknutá príroda s tromi národnými parkmi, nepreľudnené pláže, priezračné tyrkysové more, gastronomická ponuka a prívetiví ľudia.  

 


Dovolenku v pokojnom prostredí prežijete v hoteli Aquilia****. Areál hotela sa nachádza priamo pri krásnej, niekoľko kilometrov dlhej pieskovej pláži na východnom pobreží Kalábrie. Služby all inclusive zahŕňajú aj bar na pláži, ktorý počas dňa ponúka nápoje. 

 

Ostrov s činnou sopkou

 

Najväčší ostrov nielen Talianska ale aj Stredomoria je divoký, krásny a plný kontrastov. Sicília je krajina, ktorá bola pod nadvládou Grékov, Ríma, arabského emirátu a normandského kráľovstva ponúka nespočetné množstvo historických pamiatok. Povinnou jazdou je nenáročný výlet na stále činnú sopku Etnu. Mimoriadnu krásu tohto ostrova dotvárajú pekné pláže, čisté more, výnimočná sicílska kuchyňa a v neposlednom rade priateľskosť tunajších obyvateľov.  

 


Na severnom pobreží neďaleko mestečka Portorosa ponúka dovolenkárom svoje služby hotel Blu Portorosa *****. Výhľady na prístav Marina di Portorosa a na Liparské ostrovy, pekná piesková pláž a all inclusive s barom na pláži spríjemnia dovolenku všetkým, ktorí túžia po oddychovej dovolenke.

 

Romantika a bahenné kúpele

Na jednom zo siedmych Liparských ostrovov v Tyrhénskom mori vyvierajú sírne výpary a nájdete tu bahenné termálne jazierko. Ostrov Vulcano je sopečného pôvodu a je známy najmä vďaka svojim blahodarným termálnym účinkom na dýchacie cesty, kožné problémy a poruchy pohybového ústrojenstva. Ostrov je dobrým východiskom pre poznávanie ostatných Liparských ostrovov, s ktorými má pravidelné lodné spojenie.  

 

  
Romantickú atmosféru v príjemnom stredomorskom prostredí ponúka hotel Mari del Sud****. Kúpanie na čiernej pláži a pocit súkromia oslovia nejedného klienta tohto hotela.

 

Európsky Karibik

 

Po Sicílii je druhým najväčším ostrovom Sardínia. Leží v Stredozemnom mori na pol ceste medzi Európou a Afrikou. Z juhu ho obmýva Stredozemné more, z východu Sardínskym a zo západu Tyrhénske more. Nie nadarmo je tento ostrov prezývaný európsky Karibik. Pláže Sardínie patria k najkrajším v Európe. Mnohé z nich sú dostupné len po mori. Vedia o tom svoje aj hollywoodske hviezdy a talianska smotánka. Neskutočne priezračné more v nespočetných odtieňoch modrej a zelenej farby, členité pobrežie a skalnaté zátoky, krásne pláže, voľne žijúce plameniaky a stáda divokých koní, pôvabné vnútrozemské mestečká, historické pamiatky z rôznych dôb a špeciality z čerstvých rýb a morských plodov dotvárajú takmer dokonalú dovolenkovú atmosféru ostrova Sardínia.  

 

 

Počas letných mesiacov pozorne sledujte last minute zájazdy do Talianska z ponuky cestovnej agentúry Idem a vydajte sa spoznať aspoň časť tejto úžasnej krajiny.

 

Vychutnajte si Taliansko s IDEM

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 2131 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1707 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1608 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1425 videní | 4 minúty čítania