Späť na všetky články
pred 1 rokom 459 videní | 5 minúty čítania

Ako si na Sardínii užiť tú najzaujímavejšiu dovolenku

Ako si na Sardínii užiť tú najzaujímavejšiu dovolenku
Vysoké útesy, tajuplné jaskyne, nádherné a čisté pobrežie s romantickými plážami, červené koraly, vodné športy, vynikajúce jedlo, bohaté na plody mora a množstvo historických pamiatok: taký je druhý najväčší ostrov, patriaci Taliansku.

Ak milujete Taliansko, slnko, more, krásnu prírodu a luxus, Sardínia je tá pravá destinácia pre vašu letnú dovolenku. Vysoké útesy, tajuplné jaskyne, nádherné a čisté pobrežie s romantickými plážami, červené koraly, vodné športy, vynikajúce jedlo, bohaté na plody mora (áno, sardinky pochádzajú presne odtiaľto) a množstvo historických pamiatok: taký je druhý najväčší ostrov, patriaci Taliansku. Navštívte miesta, kde prázdninujú celebrity ako Naomi Campbell či Mika Hakkinen. Pokochajte sa pohľadom na voľne žijúce ružové plameniaky a odneste si zo Sardínie suvenír v podobe výborného miestneho vína a výrobkov z korku.

Chystáte sa stráviť na Sardínii týždňovú dovolenku? Naplánovali sme pre vás tipy na aktivity na každý deň tak, aby vám neušli najväčšie lákadlá a zaujímavosti ostrova. La dolce vita môže začať...

 

PONDELOK - Sassari

Jeho pôvod siaha až do 12. storočia a dnes je druhým najväčším mestom ostrova. Navštívte historické centrum a známe námestie Piazza d’Italia, palác Palazzo Giordano, prejdite sa po korze Corso Vittorio Emanuele, nakuknite do Katedrály San Nicola a pozrite si zvonicu z 13. storočia. Nezabudnite ani na románsko-gotický kostol San Pietro di Silki, v ktorom nájdete vzácny pozlátený drevený oltár. Večer si vychutnajte atmosféru mesta v niektorej z početných malých kaviarničiek a reštaurácií.

 

UTOROK - Grotta di Nettuno

Ostrov Sardínia je preslávený svojimi morskými jaskyňami a Grotta di Nettuno alebo Neptúnova jaskyňa, patrí medzi najkrajšie z nich. Nachádza sa pod 110 m vysokým útesom Capo Caccia a nakoľko vstup do nej sa nachádza len 1 meter nad úrovňou mora, navštíviť ju môžete len vtedy, keď je more pokojné. Dostanete sa o nej buď pešo, cestou v útese, po prejdení 654 schodov Escala del cabirol alebo loďou z Alghera. Vo vnútri jaskyne môžete obdivovať nádherné kvaple a slané jazero.

 

STREDA - Cagliari

V hlavnom meste Sardínie Cagliari môžete naplno prepadnúť mestskej turistike a nasávať kozmopolitnú atmosféru ostrova. Vyberte sa na prechádzku po malebných úzkych uličkách v starom meste, s nádychom Severnej Afriky. Navštívte rímsky amfiteáter Anfiteatro Romano z 2. storočia n. l., do ktorého sa zmestilo až 20 000 divákov. Rozhodne by ste nemali obísť ani Katedrálu Santa Maria, románsky dóm, postavený v 13. storočí. Ak si radšej vychutnávate pekné výhľady, pevnosť z 19. storočia Bastione San Remy vám poskytne krásny pohľad na mesto, podobne ako kopec na myse Sant’Elia, odkiaľ uvidíte aj morský záliv. Prejdite sa po uličkách starej prístavnej štvrte Marina zo 16. storočia so zaujímavými arkádovými palácmi a korzom Via Roma. Ak cestujete s deťmi a chcete im prichystať zábavnejší program, než je obiehanie pamiatok, presuňte sa o 20 km ďalej na východ, do rekreačného parku Diverland Water Park Village, kde sa vaše ratolesti vybláznia v bazénoch a na toboganoch a vy si budete môcť oddýchnuť pri dobrom jedle a živej hudbe.

 

ŠTVRTOK - Golfo di Orosei

V tomto zálive nájdete romantické malé pláže, na ktorých zažijete dokonalý relax a súkromie, nakoľko mnohé z nich sú prístupné iba z mora. Národný park s vápencovými útesmi a malými jaskyňami je však skvelým miestom aj pre tých, ktorí radi skúmajú prírodné krásy, potápajú sa či šnorchlujú. Zo strediska Cala Gonone sa môžete loďou dostať na malebné pláže aj do fascinujúcej jaskyne Grotte del Bue Marino (Jaskyňa morského býka).

 

PIATOK - Costa Smeralda

Smaragdové pobrežie je jedným z najluxusnejších letovísk v celom Stredomorí, kam chodia oddychovať filmové hviezdy a členovia kráľovských rodín. V letovisku Porto Cervo nájdete okrem nádherného tyrkysového mora aj jachtársky prístav, prepychové hotely, reštaurácie a bohatý nočný život v baroch a kluboch. Zaujímate sa viac o umenie a históriu? Navštívte kostol Stella Maris, v ktorom sa nachádza známy obraz Mater Dolorosa od El Greca či veľkú hrobku Tomba di Li Lolghi, ktorá pochádza z nuragskej doby (cca 1 500 rokov p.n.l.). Chcete si radšej poležať na slniečku? Oddýchnite si napríklad na príjemnej pláži Spiaggia di Capriccioli, kde si môžete vychutnať pokojné kúpanie a romantický západ slnka.

 

SOBOTA - Baja Sardinia

V tomto letovisku nájdete množstvo malých obchodíkov, barov a reštaurácií. Cez deň môžete navštíviť Pevero Golf Club a zahrať si golf alebo sa vyblázniť v aquparku Aquadream. Večer vám odporúčame zavítať do populárneho diskoklubu Ritual, ktorý funguje už od 70-tych rokov minulého storočia a je zárukou pravej talianskej zábavy.

 

NEDEĽA - La Maddalena

Toto súostrovie sa skladá zo siedmych ostrovov a viacerých menších ostrovčekov a v roku 1996 bolo vyhlásené za národný park. Patrí k najkrajším miestam Sardínie a odporúčame vám vychutnať si jeho návštevu až na konci dovolenky, ako zlatý klinec programu. Navštívte ostrov Budelli s nádhernou ružovou plážou Spiaggia Rossa, ostrov Razzoli s 25 m vysokým majákom či ostrov Caprera, na ktorom je pochovaný Giuseppe Garibaldi (a múzeum, ktoré sa nachádza v jeho niekdajšom dome).

 

Chcete vedieť o dovolenke v Sardínii viac? Opýtajte sa nás!

 

Vidíme sa toto leto na Sardínii?

 

 

 

 

 
Súvisiace články
pred 1 rokom 2132 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1709 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1608 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1427 videní | 4 minúty čítania