Späť na všetky články
pred 1 rokom 283 videní | 4 minúty čítania

Ostrovy Karibiku: Ktorý z nich je šitý na Vašu mieru?

Ostrovy Karibiku: Ktorý z nich je šitý na Vašu mieru?
Pláže s jemným bielym pieskom, kokosové palmy, priezračná voda, koralové útesy, hory, zeleň, sopky a výborné jedlo. To sú Karibské ostrovy v kocke. Ktorý z nich je ako stvorený pre Vás a Vašu rodinu?

Videli ste slávny film Piráti z Karibiku? Tento film sa nakrúcal v havajskej džungli, na ostrove Kauai a v Portoriku, na miestach, nad ktorých krásou zatajíte dych. Chceli by ste sa do Karibiku vybrať aj Vy? Pláže s jemným bielym pieskom, kokosové palmy, priezračná voda, koralové útesy, hory, zeleň, sopky a výborné jedlo. To sú Karibské ostrovy v kocke. Ktorý z nich je ako stvorený pre Vás a Vašu rodinu?

 

Jamajka – raj pre mladých, ktorí sa neradi nudia

Jamajka je jedným z najznámejších ostrovov Karibiku, na ktorom sa určite nebudete nudiť. Milí, pohodoví ľudia, s ktorými sa ľahko dohovoríte po anglicky, výborný rum a múzeum Boba Marleyho potešia tých, ktorí radi spoznávajú nové kultúry. Mladí ľudia, milujúci zábavu a hudbu, si tu prídu na svoje, hlavne ak sú fanúšikmi štýlu reggee. Ak Vás viac baví dobrodružná turistika v nádhernej prírode, môžete si naplánovať výstup na najvyšší vrch na ostrove, Blue Mountain Peak ( 2 256 m.n.m.). Oddýchnuť si môžete na niektorej z krásnych pláží v letovisku Negril či Montego Bay. 

 

Kuba – pre dobrodruhov a milovníkov histórie

Kto sa rozhodne navštíviť Kubu, vydá sa na cestu v čase. Ostrov Vás prekvapí svojim špeciálnym koloritom a zmesou okázalého luxusu v turistických letoviskách a autentického života miestnych obyvateľov, ktorý sa nesie v rytme salsy. Navštívte Havanu a zistite, prečo slávny spisovateľ Ernest Hemingway tak veľmi obľuboval tento krásny ostrov. Prejdite sa po uličkách mesta a pozrite si najvyššiu budovu Capitolio, ktorá sa nápadne ponáša na United States Capitol vo Washingtone. Nevynechajte ani známu promenádu Malecón. Navštívte múzeum rumu, továreň na čokoládu a krokodíliu farmu. Na Kube rozhodne nebudete mať dlhú chvíľu. Večer si nezabudnite vychutnať pravé Mojito na pláži Varadero.

 

Dominikánska republika – pre rodiny s deťmi

Dlhé pobrežie, plné nádherných pláží s bielym piskom, krásna tropická príroda, all inclusive hotely, veľa možností športového vyžitia a výborné ceny. Dominikánska republika je ako stvorená pre tých, ktorí by radi strávili pokojnú karibskú dovolenku s deťmi a pritom aj niečo ušetrili. V letovisku Punta Cana, v Manati Parku alebo na Dolphin islande je možnosť zaplávať s delfínmi, čo určite ocenia Vaše ratolesti. K dispozícii je aj vodný Fun park, kde sa môžete hoci aj celý deň zabávať na vodných šmykľavkách. Dospelákom, ktorí majú radšej trochu viac adrenalínu, odporúčame vyskúšať si kitesurfing alebo windsurfing. 

 

St. Maarten – zábava a adrenalín

Svätý Martin je najmenšie obývané územie rozdelené medzi dva štáty – medzi Holandsko a Francúzsko. Nájdete tu netradičné letisko Princess Juliana International Airport, ktoré sa vyznačuje nezvyčajnými leteckými manévrami, ktoré môžete aktívne sledovať (na vlastnú zodpovednosť). Ak totiž navštívite priľahlú pláž Maho, môže sa stať, že Vám lietadlo preletí 10-20 m nad hlavou – lietadlá tu totiž pristávajú priamo na tejto slávnej piesočnej pláži. Nájdete tu tiež rušné bary, kasína a obchody, v ktorých môžete výhodne nakúpiť alebo sa dobre najesť v jednej z mnohých reštaurácií na Orient Bay. Na ostrove si užijete aj veľa vodnej zábavy, príjemné pláže a surfovanie na vlnách, spôsobených nízko pristávajúcimi lietadlami.

 

Guadeloupe - raj pre romantikov a gurmánov

Karibský ostrov Guadeloupe je miestom, ktoré dalo svetu obľúbené a chutné ovocie. Áno, práve odtiaľto pochádza ananás. Okrem odpočinku na slnkom zaliatych plážach s jemným pieskom a túlania sa národným parkom v okolí sopky La Soufriére, Vám rozhodne odporúčame otestovať miestne gurmánske špeciality. Vychutnajte si pochúťky tradičnej kreolskej kuchyne a nápoj Bois Bande, ktorý údajne slúži ako prírodné afrodiziakum. Čo tak vybrať sa sem na svadobnú cestu? Vo dvojici si určite vychutnáte vodné športy, návštevu kávovej plantáže či hranie golfu. Veľkou výhodou je, že na tomto ostrove môžete platiť v Eurách.

Ostrovy Karibiku môžete objavovať aj počas dobrodružnej plavby. Potrebujete viac informácií? Kontaktujte nás a poraďte sa s nami.

 

Objavuj krásy Karibiku s nami

 

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 1427 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1338 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 1021 videní | 4 minúty čítania