Späť na všetky články
pred 1 rokom 371 videní | 3 minúty čítania

Exotická dovolenka - Maurícius II.

Exotická dovolenka - Maurícius II.
Prečo ísť dovolenkovať na Maurícius? Dôvodov veru nie je málo. Prinášame vám aspoň 7 tých najdôležitejších.

Prečo ísť dovolenkovať na Maurícius? 

Maurícius je dovolenka naozaj pre každého. Ponúka vyžitie pre všetkých milovníkov krásnej prírody, priezračného mora, bielych pláží, športu a dobrodružstva, kultúrnych pamiatok či kulinárskych špecialít. Ak zvolíte Maurícius za vašu dovolenkovú destináciu, nemôžete byť sklamaný.

Tu je 7 vybraných dôvodov, prečo navštíviť Maurícius:

 

1. hlavné mesto Port Louis

Väčšina ľudí chodí do „Por Loowee“, hlavného mesta Maurícia, za nákupmi. Nájdete tu však aj niekoľko zaujímavých kultúrnych atrakcií. Múzeum Blue Penny prísne stráži dve najcennejšie známky sveta: Oranžový a Modrý Maurícius. V Natural History Museum môžete vidieť rekonštrukcii tela vtáka doda. Za návštevu určite stojí rušné námestie sv. Bissoondayala, kde sa nachádza sídlo maurícijskej vlády spolu s majestátnou sochou kráľovnej Viktórie.


2. vila Eureka

Milovníci architektúry by nemali tento kreolský dom neďaleko Port Louis určite obísť. Pochádza z roku 1856 a dnes slúži ako múzeum koloniálnej architektúry. Očarí vás interiér s typickým dreveným nábytkom, z ktorého na vás budú dýchať staré časy a história.

 

3. botanická záhrada Pamplemousses

Najstaršia botanická záhrada na južnej pologuli sa rozprestiera na 37 hektároch. Vďaka rozsiahlej zbierke pôvodných exotických rastlín je milovníkom prírody známa po celom svete. Medzi najzaujímavejšie exponáty patrí obrovské vodné lekná a palma Talipot, ktorá rozkvitne raz za 60 rokov a potom odumrie.


4. národný park Black River Gorges

Počas dovolenky na Mauríciu by ste nemali vynechať najväčší národný park tohto ostrova s rozlohou 6500 hektárov. Ak si najmete miestneho sprievodcu, dozviete sa neuveriteľné veci o faune a flóre ostrova a z bezpečnej vzdialenosti budete môcť sledovať napríklad aj krémenie krokodílov.

.

5. vodopád Chamarel

V horách na juhu ostrova sa po úzkych a točitých cestičkách dostanete na jedno z najkrajších miest, ktoré počas dovolenky na Mauríciu uvidíte. Vulkanická vyvrelina sa tu vplyvom počasia sfarbila do odtieňov červenej, modrej, zelenej a žltej. Neďaleko sa vodopády prepadajú do niekoľko desiatok metrov hlbokej priepasti. Môžete zísť k dolnému jazierku a okúpať sa v krištáľovo čistej vode.

 

6. pláž Le Morne

Pokiaľ hľadáte božský pokoj, priezračné vody oceánu a palmy, vydajte sa na najzápadnejšie miesto ostrova, do oblasti polostrova Le Morne. Atmosféru jedného z najkrajších miest celého Maurícia dotvára hora Le Morne Brabant.


7. oblasť Grand Baie

Aj napriek prílivu turistov, sú v tejto najnavštevovanejšej a najrušnejšej turistickej oblasti pláže a okolitá príroda perfektne udržované. Na miestnych plážach sa naskytá príležitosť vyskúšať rôzne vodné športy či miešané nápoje. Na okolité ostrovčeky sa dostanete veľkým katamaránom, ktorý  kotví v Grand Baie.



Ešte stále váhate či stráviť luxusnú dovolenku na prekrásnom Mauríciu? Pozrite si ponuku cestovnej agentúry IDEM vyberte si jeden z úžasných hotelov a spoznajte tento malý raj na zemi za výhodnú cenu.

 

Objavuj Maurícius s IDEM!

 

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 4168 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1425 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1019 videní | 4 minúty čítania