Späť na všetky články
pred 9 rokov 183 videní | 4 minúty čítania

Exotická dovolenka - Maurícius I.

Exotická dovolenka - Maurícius I.
Dovolenka v raji uprostred Indického oceánu vzdialená cca 17 hodín lietadlom z Európy. 58 km zo severu na juh a 47 km z východu na západ – toľko meria ostrov Maurícius.

Dovolenka v raji uprostred Indického oceánu vzdialená cca 17 hodín lietadlom z Európy. 58 km zo severu na juh a 47 km z východu na západ – toľko meria ostrov Maurícius.  

Maurícius je ostrov vulkanického pôvodu, ktorý leží asi 900 km od Madagaskaru a asi 5000 km od západného pobrežia Austrálie. Od roku 1992 je to demokratická republika. Pre vstup do krajiny potrebujete len platný cestovný pas. Žiadne očkovanie na dovolenku na Maurícius nepotrebujete (aktuálne v marci 2015). Časový posun oproti Slovensku je +2 hodiny, v období letného času +3 hodiny. Platí sa tu maurícijskou rupiou. Dohovoríte sa anglicky a francúzsky. A pozor! Jazdí sa tu vľavo.

 


Dovolenka na Mauríciu sa nesie v znamení nádherných bielych pieskových pláží, priezračných vôd Indického oceánu hýriaceho všetkými odtieňmi modrej a zelenej, potápania a šnorchlovania, golfových ihrísk a luxusných hotelov. No okrem pláží a oceánu ponúka dovolenka na Mauríciu oveľa viac. Ostrov je priam nabitý historickými pamiatkami, miestnou kultúrou a prírodnými unikátmi. Čarovnú atmosféru ostrova plnými dúškami nasiaknete medzi vrúcnymi a priateľskými miestnymi obyvateľmi.
 


Kedy cestovať na Maurícius?

Ostrov Maurícius leží v juhozápadnej oblasti Indického oceánu a teší sa tropickému podnebiu, ktoré je ovplyvnené juhovýchodnými pasátovými vetrami. Počasie je celoročne teplé a príjemné. Dovolenkári na Mauríciu sa stretávajú s dvomi ročnými obdobiami: letným a zimným. Leto trvá od novembra do apríla. Počasie je v týchto mesiacoch horúce s vysokou vlhkosťou vzduchu (75-90%). Teploty v lete sa pohybujú okolo 30°C cez deň a 20-22°C v noci. Za najteplejší mesiac sa považuje február. Dni sú dlhé, slnko vychádza o 5:30 a zapadá o 19 hod. „Zimné“ obdobie je v mesiacoch máj až október. Teploty sú príjemnejšie a vlhkosť vzduchu o niečo nižšia. Teploty dosahujú cca 25°C cez deň a 16-18°C v noci. Za najchladnejší mesiac sa považuje júl. Dni sú o niečo kratšie, slnko vychádza o 6:45 a zapadá o 17:45 hod.

 


Všeobecne je západné a severné pobrežie ostrova považované za teplejšie a suchšie ako východné a južné pobrežie. Najlepšie podmienky pre potápanie od decembra do marca. Západné pobrežie je v období od júna do augusta ako stvorené pre surfistov.

V období medzi novembrom a februárom postihujú Maurícius okolité cyklóny, ktoré sú spôsobené silnými vetrami a dažďami nad Indickým oceánom. Málokedy je však zasiahnutý priamo ostrov, ale cyklóny v okolí ostrovov spôsobujú časté búrky.

Obdobie dažďov na Mauríciu sa nedá jednoznačne určiť. V podstate platí, že pršať môže kedykoľvek. Najviac priemerných zrážok spadne v období medzi augustom a decembrom. Centrálny Maurícius je najviac ovplyvnený obdobím dažďov v januári a vo februári. V rámci ostrova sú vytvorené mikroklímy a to znamená, že zatiaľ čo na južnom pobreží prší, o 20 km severnejšie už môže svietiť slnko. Tak ako aj v iných tropických krajinách je počasie nevyspytateľné, tak aj počas dovolenky na Mauríciu treba rátať s premenlivým tropickým počasím.
 

 

Teplé more po celý rok

Dobrá správa! Teplota vôd Indického oceána pri pobreží Maurícia je veľmi príjemná po celý rok. V lete dosahuje až 28°C, v zimnom období teplota neklesá pod 23°C. Aj preto sa nebojte ísť na dovolenku na Maurícius kedykoľvek počas roka. Vykúpete sa za každého počasia.

Splňte si svoj sen o luxusnej dovolenke za ekonomicky výhodnú cenu a strávte vašu dovolenku na kúzelnom Mauríciu. Vyberte si z ponuky cestovnej agentúry IDEM a spoznajte tento malý raj na zemi.

 

Vychutnaj si Maurícius s nami

 

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 4125 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1409 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 999 videní | 4 minúty čítania