Späť na všetky články
pred 1 rokom 1337 videní | 5 minúty čítania

5 tipov na exotickú dovolenku v zime

5 tipov na exotickú dovolenku v zime
Čo tak na nejaký čas odletieť od mrazov a čľapkanice, niekam do teplých krajín? Prinášame Vám tipy na miesta, kde sa Vám zaručene budú dobre tráviť zimné dni.

Za oknami sneží, fúka studený vietor, musíte chodiť opatrne, lebo je poľadovica a z práce sa ponáhľate domov, pod deku a k šálke horúceho čaju. Tešíte sa na Vianoce a potom sa tešíte na jar. Takto väčšinou vyzerá zima na Slovensku. Čo tak na nejaký čas odletieť od mrazov a čľapkanice, niekam do teplých krajín? Prinášame Vám tipy na miesta, kde sa Vám zaručene budú dobre tráviť zimné dni.

 

1. Dominikánska republika

Tento štát sa rozprestiera na východnej častí ostrova Hispaniola, má približne toľko obyvateľov ako Česká republika a 300 km bielych pieskových pláží. Učaruje milovníkom tyrkysového mora a potápania či šnorchlovania, ale aj tým, ktorí radi skúmajú exotickú fauna a flóru v národných parkoch. Ak navštívite polostrov Samaná, budete sa môcť zúčastniť netradičného divadla: sledovať veľryby (vráskavcov dlhoplutvých), ktoré sem každoročne prichádzajú, aby priviedli na svet svoje mláďatá. Ceny v Dominikánskej republike Vás nezruinujú, v porovnaní s inými karibskými destináciami je tam stále lacno. V miestnej jednoduchšej reštaurácii sa najete aj lacnejšie ako za 1€. Ak si ale budete chcieť požičať auto, za 1 deň zaplatíte približne 5 €. Dominikánska republika Vás v zime privíta príjemnou teplotou, ktorá sa pohybuje medzi 25 a 30°C. Dovolenka v Dominikánskej republike je nezabudnuteľný zážitok.

 

2. Kuba

Biely piesok, potápane, plávanie s delfínmi aj neopakovateľný miestny kolorit, ktorý sa nesie v rytme rumby, mamby či zmyselnej salsy. To všetko Vás čaká na Kube. Navštívte známu pláž Varadero, tabakovú továreň, uličky s podobizňami Che Guevaru, zahrajte si golf alebo sa vyberte po stopách Ernesta Hemingwaya. Ochutnajte pravé mojito a Cuba libre s fantastickým miestnym rumom a zapáľte si k tomu cigaru. Ceny sú pre našinca znesiteľné, za večeru dáte 6-7€, musíte však počítať s extra výdavkami na balenú vodu. Kubu je dobré navštíviť už v novembri, keď tu končí obdobie dažďov. Zimné teploty na Kube sú príjemné: 25-29°C. Vychutnajte si Kubu naplno aj v zime.

 

3. Maurícius

Maurícius je ostrov v Indickom oceáne, s pôvabnými plážami a prírodou, ktorá sa vyznačuje úžasnou biodiverzitou. Navštívte zaniknutý kráter Trou aux Cerfs alebo národný park La Vanille Crocodile Park, v ktorom uvidíte nielen krokodíly, ale aj vzácne druhy vtákov, hady a korytnačky. Milovníkov pamiatok poteší návšteva Aapravasi Ghat, prvého imigračného úradu na svete alebo Pamplemousses a známe Múzeum cukru (l´Aventure du sucre). Čo sa týka výdavkov na tomto krásnom ostrove, káva Vás vyjde približne 1,9 €, jedlo vo fast foode asi 5,5 € a malá fľaška balenej vody 0,7€. Zimné teploty sa tu šplhajú na 27-30°C.

 

4. Maldivy

Maldivské súostrovie s skladá z 1190 ostrovov rôznej veľkosti, z ktorých je len 202 trvalo obývaných. Je to skutočný raj pre potápačov, kde môžu sledovať žraloky, manty, korytnačky a množstvo rybičiek pestrých farieb, ktoré krúžia okolo nádherných koralov. Ak sa Vám nechce potápať, určite absolvujte aspoň výlet loďou s preskleným dnom. Na Maldivách Vás čakajú aj luxusné hotely a oslnivo krásne pláže. Miestna doprava sa zabezpečuje pomocou rýchločlnov a malých lietadiel, ktoré pristávajú na vode. Na Maldivách nenájdete hory. Celé súostrovie sa pomaly ale isto ponára hlbšie do mora a je možné, že o takých 20-30 rokov bude pod vodou až polovica jeho pevniny. S dovolenkou by ste sa teda mali poponáhľať! Miestne ceny sú celkom únosné. Jednoduchší obed si doprajete za približne 5€. Zimné teploty tu dosahujú príjemných 25-29°C. Na Maldivách zažijete skutočne veľké divy.

 

5. Seychely

Seychelské ostrovy sú ozajstným tropickým rajom, ktorý sa skladá zo 41 ostrovov (z ktorých najznámejšie sú Mahé, Praslin, Silhouette, Cousine a North). Čo Vás čaká v tomto kúte sveta? Nádherná panenská príroda, pláže s bielozlatým pieskom, relax a vodné športy. Ak máte radšej pamiatky, navštívte hlavné mesto Victoria s krásnou botanickou záhradou a najstarším seychelským kostolom St. Paul´s Cathedral. Dávate prednosť vychádzkam do prírody? V takom prípade nezabudnite navštíviť prales Vallée de Mai, kde rastie jedinečná palma Coco de Mer, ktorej plod pripomína ženské lono. Baviac Vás viac zvieratká? Na atole Adabra môžete pozorovať najväčšie suchozemské korytnačky na svete. Miestne ceny Vás príjemne prekvapia. Malá fľaša minerálky Vás vyjde približne 1,8€, miestne pivo cca 3€ a jedlo vo fast foode okolo 4€. V zime si tu užijete pohodové teploty v rozmedzí 25-31°C.

 

Chcete sa nás opýtať na niektorú z týchto dovolenkových destinácií? Kontaktujte nás na a radi Vám odpovieme.

 

Exotika s IDEM

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 1427 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1337 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 1019 videní | 4 minúty čítania