Späť na všetky články
pred 11 mesiacov 3394 videní | 1 minúty čítania

Trúfnete si rozpoznať európske mestá podľa známych filmov a seriálov?

Trúfnete si rozpoznať európske mestá podľa známych filmov a seriálov?
Myslíte si, že patríte medzi filmových maniakov a tiež vášnivých cestovateľov? Otestujte si svoje znalosti z oboch oblastí naraz.

Myslíte si, že patríte medzi filmových maniakov a vášnivých cestovateľov? Otestujte svoje znalosti z oboch oblastí v ďalšom z našich kvízov a popri tom sa možno dozviete zopár zaujímavostí, o ktorých ste ani netušili. Napríklad to, že scény aj tých najväčších amerických filmov sa natáčali len na skok od Slovenska.

Uhádnete názov mesta, v ktorom sa odohráva časť kontroverzného filmového trháku Da Vinciho kód? Pomôcť by vám určite mohla aj snímka, na ktorej je zobrazené jedno z najznámejších turistických lákadiel tohto mesta.

Zaujímavosťou je, že aj keď mali tvorcovia umožnený prístup do útrob tejto známej galérie, pre potreby filmu sa ju rozhodli nanovo vyrobiť. Nechceli príliš riskovať, pretože pri natáčaní niektorých scén by sa mohli vzácne historické artefakty poškodiť.

Romantický film Izba s vyhliadkou bol natočený v najkrajšej regionálnej časti Talianska. Správnou odpoveďou je mesto, ktoré je považované za kolísku talianskej renesancie a je svetovo známe vďaka špecifickej prírode, kultúre či výrobe vína.

Príbeh dvojdielnej komédie Sesterstvo putovných nohavíc bol situovaný do jedného z najvyhľadávanejších dovolenkových rezortov. Vo filme sú hlavnými postavami štyri mladé dievčatá, ktoré sa aj po odlúčení rozhodnú zostať v kontakte. Ich priateľské puto spájajú nohavice. Tie si budú medzi sebou posielať každý týždeň spolu s príbehmi, ktoré v nich za toto obdobie zažili.

Grécky ostrov, na ktorom boli oba filmy natočené, je známy vďaka romantickým západom slnka, modrým strechám či bielym budovám. A rovnakým spôsobom ako herečka na obrázku si tu môžete počas dovolenky zajazdiť aj vy. Prechádzka na somárovi je totiž ďalším špecifikom tohto ostrova.

Štvrté hádané mesto je známe skôr ako lokalita, kde sa Slováci rozhodujú cestovať kvôli práci, no navštíviť sa ho vyplatí aj kvôli oddychu. Mesto sa nachádza na ostrovnom štáte, charakterizuje ho pivná kultúra a tak trošku aj romanticko-hudobný film Once.

Jeho dej sa natáčal výhradne v autentickom prostredí tohto mesta, hlavných úloh sa zhostili neprofesionálni herci a tvorcovia ho stihli natočiť za rekordných 17 dní.

Aj keď nie je Hra o tróny film, ale jeden z najobľúbenejších seriálov všetkých čias, do nášho kvízu sme sa ho predsa len rozhodli zaradiť. Tie najznámejšie scénky sa totiž natáčali práve v európskom meste, ktoré je obľúbenou dovolenkovou destináciou aj pre mnohých Slovákov.

Hádané mesto sa zvykne označovať aj ako perla celého Jadranu. Už viete?

Natáčanie akčného filmu xXx prebiehalo v hlavnom meste jednej z našich susedných krajín. Uhádnete, kde presne to bolo?

Štvrté pokračovanie filmovej série Mission: Impossible sa natáčalo v rôznych mestách naprieč celým svetom, napríklad v Dubaji či neďalekej Prahe. No bazilika, ktorú vidíte na obrázku, pochádza z iného európskeho mesta. Uhádnete, z ktorého?

Deuce Bigalow: Európsky gigolo je komédia, v ktorej hlavnú úlohu hrá gigolo Rob Shneider a jeho osobný pasák Eddie Griffin. Zatiaľ čo prvotný diel tejto filmovej série sa natáčal v USA, pokračovanie sa odohráva v niektorom z troch ponúkaných miest.

Indiana Jones je zaujímavá postava, ktorá dokáže zažiť dobrodružné situácie plné vypätia aj v inak pokojných a romantických lokalitách. Viete, v ktorom európskom meste sa odohráva časť dobrodružnej komédie Indiana Jones a posledná krížová výprava v hlavnej úlohe s Harrisonom Fordom a Seanom Connerym?

Aj jedna z bondoviek sa natáčala bližšie, než by ste si možno mysleli. Uhádnete, ktoré európske mesto dostalo príležitosť zviditeľniť sa v roku 1987 vo filme Dych života?

Súvisiace články
pred 1 rokom 29558 videní | 1 minúty čítania
pred 1 rokom 15488 videní | 1 minúty čítania
pred 10 mesiacov 13138 videní | 1 minúty čítania
pred 1 rokom 12693 videní | 1 minúty čítania