Späť na všetky články
pred 10 mesiacov 179 videní | 5 minúty čítania

Kúpte v obývačke a hurá na dovolenku!

Kúpte v obývačke a hurá na dovolenku!
Keď sa dnes niektorý člen rodiny opýta, kam pôjdete v lete na dovolenku, netreba rýchlo obehnúť niekoľko cestovných kancelárií, aby ste potom doma listovali stovky strán katalógov. Stačí mať prístup k internetu.
Keď sa dnes niektorý člen rodiny opýta, kam pôjdete v lete na dovolenku, netreba rýchlo obehnúť niekoľko cestovných kancelárií, aby ste potom doma listovali stovky strán katalógov. Stačí mať prístup k internetu.
Zadať do vyhľadávača kľúčové slovo destinácie a urobiť klik, zvládne aj desaťročné dieťa. No to zďaleka nie je jediný dôvod, prečo čoraz viac Slovákov kupuje dovolenky cez internet.

 
„Online nákupy z pohodlia domova nemajú konkurenciu, pretože na webe nájdete všetko – nielen vyhľadávanú destináciu, ale aj recenzie na konkrétne hotely, tipy na výlety, po ruke máte Google Maps, ľahko si porovnáte cenové ponuky rôznych touroperátorov a navyše ceny sú pri nákupe cez internet často výhodnejšie ako v kamennej cestovnej kancelárii,“ vyratúva výhody on-line nákupu dovolenky Ing. Marcel Siekel. My dodávame, že na rozdiel od nákupu oblečenia či obuvi sa jednoducho nemôžete „seknúť“ vo veľkosti alebo farbe.

 

Čo udrie do očí

Ďalšou z výhod nákupu dovolenky online je duálne zobrazovanie cien. „V našej ponuke, tak, ako v ponuke všetkých serióznych cestoviek, uvádzame na internete konečnú cenu,“ hovorí M. Siekel z IDEM. V praxi to znamená, že kým v agentúre sa musíte na všetko pýtať a všetko si dobre poznačiť, lebo zapamätať sa to dá iba ťažko, na webe vám cifry jednoducho udrú do očí a hneď viete, či sa do plánovaného rozpočtu zmestíte alebo nie.

„Platí, že pri online nákupe je všetko rýchlejšie. Naši klienti oceňujú napríklad aj to, že pri takomto spôsobe výberu a kúpy dovolenky môžu za ňu okamžite zaplatiť bankovým prevodom a ušetria cestu do banky alebo k bankomatu a ďalšiu cestu späť do cestovky, aby dovolenku zaplatili. Vyriešia to okamžite pomocou nových technológií a zároveň tak minimalizujú riziko, že kým donesú hotovosť, niekto iný im vybranú dovolenku vyfúkne,“ pokračuje M. Siekel.


Nakúpené! Čo teraz?

Keď ste si vybrali a zaplatili, môžete si rovno baliť veci. Najneskôr niekoľko dní pred odchodom dostanete od cestovnej kancelárie ubytovací voucher, prípadne aj ďalšie potrebné cestovné pokyny. „Keď klienti u nás nakúpia online, zvyčajne máme potom k dispozícii aj ich telefónne číslo, čo je veľká výhoda v prípade, že sa zmení niečo ohľadne organizácie dovolenky, napríklad čas odchodu. Ak máme na klienta priamy kontakt, vieme ho o zmene okamžite informovať a nedochádza k zbytočným komplikáciám či nedorozumeniam, ktoré by mohli pokaziť dojem z inak dobrej dovolenky,“ hovorí M. Siekel. „Klienti si nemusia nič overovať, nikam volať, chodiť, písať. Samozrejme, keď chcú niečo vedieť, sme im v plnej miere k dispozícii.“
 
Aj v prípade, že si celú dovolenku radšej organizujete sami a jediné, čo potrebujete kúpiť vopred, je letenka, môžete využiť služby cestovnej kancelárie. Respektíve niekoľkých cestovných kancelárií, ktoré okrem dovoleniek ponúkajú aj online systém na vyhľadanie a rezervovanie leteniek. „Kancelárií poskytujúcich túto službu je na Slovensku zatiaľ iba pár, ale už sú. Aj my chceme kráčať s dobou, pretože presne týmto smerom sa bude uberať budúcnosť, preto si na našej stránke môžu klienti nielen vyhľadať a rezervovať letenku, ale aj za ňu online zaplatiť a hneď dostať potvrdenie o jej kúpe, takže skutočne nemusia nikam chodiť a všetko do bodky vybavia z pohodlia domova,“ opisuje ďalšiu modernú službu pre klientov.

 

Výhodné zľavy

Pri nákupe dovolenky cez internet určite narazíte aj na ponuky zľavových portálov. Nehovoríme, že ich máte obísť veľkým oblúkom a pre istotu na ne ani nekliknúť. Pravdou však je, že v prípade nižšej ceny treba rátať aj s nižším štandardom služieb. Ekonomika jednoducho nepustí. „Niekedy sa zľavové portály využívajú aj ako reklamný kanál na spropagovanie mena, značky či služby, pretože majú veľkú marketingovú silu. No kto chce v tomto priestore vedieť konkurovať iným ponukám, ten musí naozaj ceny nastaviť tak, že za ne nemožno očakávať veľa muziky. Ale hudba to predsa len bude. „Kto s tým ráta, ten neobanuje ani pri takomto online nákupe,“ uzatvára Marcel Siekel.

Tak čo, vy už máte svoju letnú dovolenku vybranú? Ak nie, šup na našu stránku a všetko vybavíte z pohodlia domova. 
 
 
 
 
 
Autor článku: Lucia Skladanová
Súvisiace články
pred 11 mesiacov 2772 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1709 videní | 4 minúty čítania
pred 8 mesiacov 703 videní | 4 minúty čítania