Späť na všetky články
pred 1 rokom 233 videní | 3 minúty čítania

Čili, tequila a sombrero: ako zažiť zaujímavú dovolenku v Mexiku

Čili, tequila a sombrero: ako zažiť zaujímavú dovolenku v Mexiku
Mexiko vás očarí bohatou históriou, množstvom pamiatok, fantastickým štipľavým jedlom, temperamentnou hudbou a nádhernými plážami.

Mexiko vás očarí bohatou históriou, množstvom pamiatok, fantastickým štipľavým jedlom, temperamentnou hudbou a nádhernými plážami. Či už sa rozhodnete pre klasickú dovolenku na pláži alebo pre poznávací zájazd s nabitým programom, nudiť sa určite nebudete. V Mexiku je čo robiť po celý rok.

Ktoré miesta by ste v Mexiku určite mali navštíviť, aby bola vaša dovolenka nezabudnuteľným zážitkom?

 

Cancún

Luxusné nepreplnené pláže, vynikajúce služby, 18-jamkové golfové ihriská, podmorský život, plávanie s delfínmi, množstvo reštaurácií, mayské ruiny z 12. storočia priamo v hoteli, palmové háje – takéto all inclusive pohodlie vám ponúka moderné letovisko, ktoré vyhovie aj tým najnáročnejším turistom. Podľa rebríčka TripAdvisor patrí Cancún medzi TOP 10 pláží sveta.

 

Teotihuacán

Teotihuacán znamená v preklade „Miesto bohov“ a patrí medzi najviac navštevované pamiatky v Mexiku (a taktiež je na zozname UNESCO). Legenda hovorí, že bol vytvorený Mesiacom a Slnkom: podľa týchto nebeských telies sa volajú dve obrovské pyramídy, ktoré tu nájdete. Ich záhadný vznik a zánik je pre archeológov doteraz záhadou. Vychutnajte si mystickú atmosféru tohto miesta a prejdite sa Ulicou mŕtvych, po ktorej za dávnych čias chodili Aztékovia.

 

Palenque

Palenque taktiež nájdeme na zozname UNESCO a je to miesto, ktoré určite treba vidieť. Spoznajte mayskú kultúru a navštívte komplex vzájomne prepojených budov, spleť palácov, veží, nádvorí a schodísk. Pozrite si slávnu Pyramídu nápisov, ktorá je vysoká až 23 metrov.

 

Oaxaca

Počas svojho putovania Mexicom by ste rozhodne nemali vynechať toho mesto, považované za najkrajšie v Mexiku. Okrem architektonických pamiatok, ako sú napríklad Bazilika Nuestra Seňora de la Soledad či Kostol Santo Domingo, kde sa miešajú prvky indiánske a barokové, stojí za to navštíviť lokálne trhy a vychutnať si z prvej ruky pestrú mexickú kultúru. Okrem tradičných ručne vyrábaných odevov tu natrafíte aj na gurmánske špeciality, ako sú vyprážané kobylky.

 

Tulum

Tulum je známym turistickým strediskom s množstvo hotelov, krásnymi plážami a ideálnymi podmienkami na potápanie a pozorovanie exotických druhov rýb. Okrem toho tu nájdete mayské ruiny s roku 1 200 n.l., a to priamo na brehu mora. Navštívte palác El Castillo na vysokom útese, Veľký palác, schovaný za hradbami či Chrám fresiek.

 

Chichén Itzá

Ďalšia lokalita zo zoznamu UNESCO a významné nálezisko mayskej architektúry. Nájdete tu pyramídou, ktorej schodiská sú orientované na štyri svetové strany. Má deväť stupňov a je vysoká až 30 metrov. Navštívte observatórium El Caracol, pozrite si posvätnú studňu Cenote a najväčšie ihrisko v Mexiku, určené na loptové hry.

 

A na záver niekoľko zaujímavých faktov, ktoré ste možno o Mexiku nevedeli…

V Mexiku na nachádza najmenšia sopka na svete, ktorá má výšku iba cca 14 metrov.

V hlavnom meste Mexiko City môžete každú nedeľu navštíviť múzeum úplne zadarmo. Platí to pre väčšinu múzeí v meste – a je ich tam viac než 160!

Horúca čokoláda, ktorú si radi vychutnávame aj u nás, pochádza práve z územia Mexika: bola totiž posvätným nápojom starých Aztékov. V Mexiku je čokoláda veľmi populárnou súčasťou kuchyne a to aj v netradičných kombináciách – vyskúšajte mexické kura s čokoládovou omáčkou a čili a presvedčte na vlastnej koži o tom, že Mexiko je krajina kontrastov!

 
Súvisiace články
pred 1 rokom 1406 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1325 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 998 videní | 4 minúty čítania