Späť na všetky články
pred 1 rokom 301 videní | 4 minúty čítania

5 tipov na najlepšiu silvestrovskú lyžovačku

5 tipov na najlepšiu silvestrovskú lyžovačku
Čo tak stráviť Silvestrovský večer v dobrej spoločnosti rodiny alebo priateľov, v krásnom prírodnom prostredí, ďaleko od mesta, práce a bežných starostí?

Ako na Nový rok, tak po celý rok. Čo tak stráviť Silvestrovský večer v dobrej spoločnosti rodiny alebo priateľov, v krásnom prírodnom prostredí, ďaleko od mesta, práce a bežných starostí? S našimi 5 tipmi máte túto lákavú možnosť na dosah…

 

1. Livigno

Livigno bolo kedysi zabudnutou, ťažko dostupnou vysokohorskou dedinou vo výške 1 800 m.n.m. Dnes nesie táto obec v talianskych Alpách prívlastok „malý Tibet“. V idylickom Livigne so 115 km zjazdoviek pre deti, začiatočníkov, bežkárov aj profíkov si každý príde na svoje. Zaujímavosťou je, že väčšina služieb pre turistov, ako sú obchody, diskotéky, wellnes centrá a podobne, je umiestnená v podzemí, pod hlavou pešou zónou, čím sa zabezpečí pokojná atmosféra pre tých, čo si do hôr prišli hlavne odpočinúť od mestského ruchu. Navštívte Livigno spolu s rodinou alebo partiou kamarátov a ubytujte sa v hoteli priamo na svahu, len 50 metrov od známej zjazdovky Carosello.

 

2. Schladming-Dachstein

Tento významný štajerský rezort sa nachádza medzi južnými stenami Dachsteinu a Schladminskými Taurami. Čaká tu na vás Dachsteinský ľadovec, 44 vlekov a lanoviek, 123 km zjazdoviek, kvalitné trate rôznej náročnosti pre všetky typy lyžiarov a vynikajúce podmienky pre snowboardistov (napr. strediská Hauser Kaibling, Hochwurzen, snowpark Planai). Špecialitou pre odvážnych sú nočné bežkárske túry na Riesneralm. Ak milujete pekné výhľady na hory a nebojíte sa výšky, určite sa vyberte na panoramatickú vyhliadku Dachstein Sky Walk. Očakávate od silvestrovskej lyžovačky predovšetkým športové vyžite? V takom prípade vám odporúčame ubytovať sa v hoteli s veľkou slnečnou terasou v bezprostrednej blízkosti vleku Adlerlift a neďaleko skiareálu Ramsau am Dachstein. S výhodným skipasom Amadé si silvestrovskú lyžovačku vychutnáte naplno.

 

3. Saalbach - Hinterglemm - Leogang - Fieberbrunn

V tomto populárnom rakúskom lyžiarskom stredisku si so skipasom Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn môžete užiť 270 km zjazdoviek a to až do výšky 2 100 m.n.m. Vyskúšajte si desaťsedačkovú lanovku “TirolS” alebo adrenalínové freestyle lyžovanie vo funparku Nitro Snowpark Leogang. Ak preferujete ľudoprázdne svahy, určite sa vyberte na zjazdovky pod Spieleckkogelom. Ak si radšej zalyžujete po bubnoch, navštívte strediská Hochalm, Zwölferkogel alebo Schattberg. V prípade, že si chcete dopriať ešte väčší adrenalín, vyskúšajte let v závese na 1,6 m lane, kde zažijete nezabudnuteľnú jazdu závratnou rýchlosťou 130 km/h nad vrcholkami zasnežených stromov. Ubytujte sa v penzióne blízko lanovky, skibusu a plaveckého bazéna v Hinterglemme, kde si po lyžovaní môžete dopriať príjemný relax (okrem plávania tu nájdete aj saunu a solárium).

 

4. Pra Loup / Val d’Allos

Francúzske Alpy vás nesklamú ani na Silvestra. Úctyhodných 180 km zjazdoviek, ktoré sú vhodné pre všetky vekové skupiny lyžiarov, umelé zasnežovanie a priateľské prostredie robia z tohto strediska ideálne miesto na silvestrovskú lyžovačku pre rodiny a partičky priateľov. Na svoje si tu prídu aj bežkári, snowboardisti a milovníci adrenalínu, ktorí tu nájdu prírodné „boardercrossové“ lyžiarske trate. Špecialitou tohto rezortu je aj závidenia hodných 300 slnečných dní v roku. Ak zatúžite po spoločenskom vyžití, návšteve reštaurácie so skvelou francúzskou kuchyňou, klubmi a bowlingom, zavítajte do blízkeho mestečka Barcelonnette. 

 

5. Štrbské pleso

Najlepšie sa cítite doma a nechce sa vám jazdiť ďaleko? Túžite sa na Nový rok vyhnúť komunikačnej bariére a oddýchnuť si v našich krásnych veľhorách? Silvestrovská lyžovačka na Štrbskom plese vyhovie vašim nárokom a poskytne vám aj vašej rodine výborné prostredie na relax. Lyžiarsky areál Snow Park Štrbské pleso ponúka 7,2 km upravovaných zjazdoviek a 14 km tratí pre bežkárov. Našim tipom na silvestrovský pobyt vo Vysokých Tatrách je hotel Fis, ktorý je vzdialený od zjazdovky len 50 m a nachádza sa pri najväčšom areáli bežeckého lyžovania na Slovensku. Okrem kvalitného ubytovania s polpenziou tu využijete prvotriedne fitness centrum a wellness so saunou a masážami.

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 436 videní | 3 minúty čítania
pred 7 mesiacov 338 videní | 3 minúty čítania