Späť na všetky články
pred 9 mesiacov 355 videní | 3 minúty čítania

Rhodos je synonymom kvalitnej dovolenky – navštívte strediská Faliraki a Kolymbia

Rhodos je synonymom kvalitnej dovolenky –  navštívte strediská Faliraki a Kolymbia
Rhodos patrí medzi grécke ostrovy, ktoré sú ako stvorené na rodinnú dovolenku, plnú zážitkov.

Rhodos patrí medzi grécke ostrovy, ktoré sú ako stvorené na rodinnú dovolenku, plnú zážitkov. Čakajú vás tu historické pamiatky, originálna architektúra, vynikajúce grécke špeciality a slnkom zaliate pláže.
 

 

Za Idem.sk vám odporúčame predovšetkým dve obľúbené lokality na Rhodose, kam sa naši klienti a ich rodiny radi vracajú: Faliraki a Kolymbiu.

 

Faliraki

V tomto letovisku, ktoré sa nachádza 15 km od hlavného mesta Rhodosu, si na svoje prídu rodičia aj deti. Nájdete tu veľké hotely s bazénmi a all inclusive službami aj menšie, komornejšie hotelíky, množstvo zelene, taverny so záhradami a široké možnosti zábavy cez deň i v noci (vodné športy, lunapark, diskotéky…).

V stredisku Faliraki sa môžete opaľovať na 5 km dlhej pieskovej pláži, ktorá je široká cca 50 m a vďaka pozvoľnému vstupu do mora je vhodná aj pre malé deti. K dispozícii tu budete mať slnečníky a kompletný plážový servis.

Ak hľadáte niečo komornejšie, vyberte sa na neďalekú romantickú pláž Anthonyho Quinna, ktorá sa nachádza v kamenistej zátoke. Známemu hercovi bola údajne venovaná za to, že na ostrove natočil svoj film Delá z Navarrone. Na pláž sa dostanete autom, pešo aj výletnou loďou. Dá sa tu kúpať i šnorchlovať.

Ak vám nestačí more, vo Faliraki nájdete aj populárny akvapark, s mnohými vodnými atrakciami pre deti aj dospelých. Sledujte jeho Facebookovú stránku.

 

Kolymbia

Ak máte na dovolenke radi pohodlie a zábavu, no preferujte pokojnejšie pláže a menej rušné letoviská, odporúčame vám vyraziť do Kolymbie, ktorá sa nachádza 25 km od letiska v hlavnom meste. Zaujímavosťou je, že do obce vedie úzka príjazdová cesta, ktorá je lemovaná urastenými eukalyptami.

V Kolymbii vás čaká množstvo hotelov v blízkosti pláže, s krásnymi, udržiavanými záhradami a bazénmi, reštaurácie, taverny, množstvo obchodíkov a turistických informačných centier. Ideálnym miestom na kúpanie pre rodiny s deťmi je príjemná pieskovo-kamienková pláž v Kolymbii, obklopená kopcami a zeleňou.

Kolymbia je nielen skvelým miestom na užívanie si letnej pohody pod slnečníkom, ale aj ideálnym východiskovým bodom pre výlety a cestovanie za zábavou a pamiatkami. Zúčastnite sa niektorého z našich fakultatívnych výletov a spoznajte centrum stredovekého Rhodosu, antické mestečko Lindos s pozostatkami starej akropoly alebo sa vyberte loďou na tajuplný ostrov Symi. Za návštevu stoja i slávne kúpele Kalithea či zátoky Afandou a Tsambika.

 
 

Chcete si užiť tú najlepšiu dovolenku na slnečnom Rhodose a neviete sa rozhodnúť, do ktorého hotela ísť? Napíšte nám! Veľmi radi vám pomôžeme s výberom. Zavolajte nám alebo využite náš chat.

P.S.: Sme v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.

 

Vidíme sa na Rhodose?

Súvisiace články
pred 1 rokom 1998 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1595 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1538 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1337 videní | 4 minúty čítania