Späť na všetky články
pred 1 rokom 179 videní | 3 minúty čítania

Objavte čaro španielskej Malorky

Objavte čaro španielskej Malorky
Čo si predstavíte, keď sa povie Malorka?

Nádherný stredomorský ostrov, pýšiaci sa krásnym počasím, veľkolepými scenériami a delikátnou kuchyňou. Skalnaté kopce, ktoré sa miešajú s bujnými zalesnenými svahmi. Dramatické útesy týčiace sa nad krásnym Stredozemným morom. Historické mestá a pôvabné dedinky vo vnútrozemí. Taká je Malorka, najväčší zo španielskych Baleárskych ostrovov.

Foto: © shutterstock.com
 

Dovolenkári majú na ostrove nespočetne veľa dôvodov, prečo ostať aspoň týždeň a spoznať čo najviac! Vyrazte si na dovolenku na Malorke aj vy.

 

Foto: © shutterstock.com

 

1. Palma de Malorka

Hlavné mesto ostrova naplní váš deň španielskou kultúrou a históriou. Krásne múzeá, kostolíky a uličky starobylého stredomorského mestečka si určite užijete. Milovníci módy majú príležitosť plieniť obchody s oblečením ostošesť.

Foto: © shutterstock.com

Počas dovolenky na Malorke si zájdite aspoň raz do Palma de Malorka na večernú prechádzku. Zastavte sa v niektorej z tradičných reštaurácií alebo tapas barov. Nočné bary a vychytené diskotéky ulahodia tým, ktorí si chcú užiť chvíľky vo víre tanca a zábavy.

Foto: © shutterstock.com

 

2. Katedrála La Seu

Najznámejším a najkrajším miestom v hlavnom meste je gotická katedrála Santa Maria, viac známa je pod menom La Seu. Pôsobivá katedrála pochádzajúca z roku 1230 je hrdým symbolom celého ostrova. Le Seu stojí priamo v centre mesta Palma de Malorka a je neprehliadnuteľná už cestou z letiska.

Foto: © shutterstock.com

 

 3. Fantastické pieskové pláže

Malorka je skutočná perla Stredozemného mora. Chceli by ste vylihovať v Európe na plážach s takmer bielym pieskom a čľapkať sa v priezračných zátokách s dlhým pozvoľným vstupom? Ak ste odpovedali ÁNO, Malorka je pre vás to pravé!  

Medzi najkrajšie patria pláže v zálive Alcúdia. Pohodové ubytovanie v tejto oblasti ostrova poskytuje Hotel JS Horitzo.

Foto: © shutterstock.com

 

4. Najväčšie podzemné jazero na svete

Na severovýchodnom pobreží Malorky sa nachádzajú Dračie jaskyňe (Cuevas Drach). Sústava štyroch jaskýň ponúka dovolenkárom na obdiv svetový unikát: jazero Martel Lake vo vnútri jaskyne je najväčším podzemným jazerom sveta. Navštívte toto jedinečné miesto! Asi 9 kilometrov od jaskyne leží na pokojnej pieskovej pláži príjemný Hotel Mix Colombo

Foto: © shutterstock.com

 

 

5. Tradičná gastronómia

Na Malorke sa môžete rozmaznávať jedlom od rána do večera! Ráno začnite vynikajúcim tradičným koláčikom Ensaimada. Na obed vyskúšajte zeleninovú pizzu Trampos. Večer gurmánske hody zakončite chutnou miestnou paellou, ktorú na Malorke volajú Fideua. Na lahodných miestnych syroch, olivách a lokálnych paradajkách s názvom Ramallet si pochutná každý gurmán. Potešte aj svoje zdravie a jedzte šťavnaté miestne ovocie a oriešky.



 Gurmánske zážitky tu!

 

Foto: © shutterstock.com

Vďaka kombinácii bohatej kultúry a ohromujúcej prírody je Malorka jednou z najatraktívnejších dovolenkových destinácií v Európe. Aktívni dovolenkári túžiaci po zážitkoch “všeho druhu” sa na Malorku s radosťou vracajú znova a znova. Pripravili sme pre vás ultra výhodné first minute dovolenky na Malorke. Stačí si len vybrať.

Foto: © shutterstock.com


Túžite ísť na Malorku čím skôr? Pozrite si ponuku našich Last Minute zájazdov!

Ak máte akékoľvek otázky, sem s nimi! Sme v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.

 

Malorka s Idem.sk

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 1996 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1595 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1538 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1337 videní | 4 minúty čítania