Späť na všetky články
pred 1 rokom 1247 videní | 3 minúty čítania

Fascinujúca Menorka: najkrajšie pláže Španielska nájdete práve tu!

Fascinujúca Menorka: najkrajšie pláže Španielska nájdete práve tu!
Viete, kde sa nachádza Menorka?

Jej veľkú sestru Malorku pozná každý. Čo však cestovateľovi ponúka božská Menorka? Príroda je na tomto nespútanom ostrove na prvom mieste. Zelený ostrov bol v roku 1993 vyhlásený za biosferickú rezerváciu UNESCO, práve kvôli divokej prírode a svetovo unikátnym miestam. Užite si dokonalú dovolenku na Menorke a navštívte národný park Albufera des Grau so vzácnym vtáctvom a močiarmi alebo vápencové útvary s hlbokými kaňonmi.

 

Foto: © shutterstock.com 

 

Jedným z najkrajších zážitkov na Menorke je plavba loďou. Častým východiskom pre výletné lode je prístavné mestečko Ciutadella. Počas dovolenky sa na Menorke môžete voziť prenajatým autom.

Zabudnite na celý svet a zistite, ako vyzerá život v súlade s prírodou na druhom najmenšom obývanom baleárskom ostrove.

 

Foto: © shutterstock.com 

 

Menorka je skutočný španielsky klenot. Odhaľte tajné zákutia tohto pôvabného ostrova a nechajte sa očariť panenskými plážami. Zastavte si pri tých najmalebnejších a nájdite si svoju naj. 

 

Foto: © shutterstock.com 

 

Cala Macarella a Macarelleta

Fantastické pláže Baleárskych ostrovov ukrývajúce sa pred svetom v tieni píniového lesa pôsobia ako balzam na dušu. Pravidelne sa umiestňujú v rebríčkoch najkrajších pláží sveta. V juhozápadnej časti ostrova odporúčame ubytovať sa v centre krásnej dedinky Cala Galgana v hoteli Minura Cala Galdana. K pláži sa od hotela dostanete veľmi romanticky. Vedie k nej rozkošná drevená cestička na malom mostíku. 

 

Pláže Cala Mitjana a Mitjaneta

V južnej časti ostrova ležia úchvatné pláže Cala Mitjana a Mitjaneta, ktoré sú ešte stále nedotknuté masovou turistikou. Magickú zátoku mimo civilizácie obklopujú skalnaté útesy a obmýva azúrovomodré more. Špeciálne si vychutnávate fascinujúci výhľad z vysokej skaly nad plážami!

Foto: © shutterstock.com 

 

Priaznivcov dobrodružstva budú lákať ohromujúce jaskyne v skalách, kde sa dá doplaviť z pláže, ale tiež možnosť skočiť si do mora z niekoľkometrového útesu. Príťažlivým letoviskom na strávenie dovolenky v blízkosti týchto dvoch očarujúcich pláží je pokojné mestečko Santo Tomas. Obľúbený Hotel Stil Victoria Playa s dvoma bazénmi poskytuje ubytovanie v komfortných a útulných izbách.

 

Pláž Punta Prima

Nádherná piesková pláž Punta Prima je najväčšou plážou Menorky a nie raz bola ocenená za svoju čistotu a výborné služby. Nachádza sa rovnomennom letovisku na juhovýchode ostrova. Približne 10 kilometrov vzdialené hlavné mesto ostrova Mahón ponúka živú večernú zábavu. 

Cez deň pokojný relax na slniečku a večer zábava v meste. Krásny život, čo poviete? Ideálne miesto pre tých, ktorí na dovolenke potrebujú mať aj trochu rušno. Príjemné ubytovanie nájdete v rodinnom hoteli Occidental Pueblo Menorca s polohou priamo na krásnej pláži. 

Poďte s nami na pohodovú rodinnú dovolenku na Menorce! Vystúpte na najvyššie miesto Menorky – Monte Toro alebo stretnite tancujúce kone na niektorom z netradičných fakultatívnych výletov. 

 

Foto: © shutterstock.com 


Najlepšie ponuky Last Minute dovolenky nájdete teraz za super ceny tu!

Potrebujete viac informácií? Napíšte nám a radi vám poskytneme naše odporúčania. Sme v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.

 

Vidíme sa na Menorke?

Súvisiace články
pred 2 rokmi 145102 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 120502 videní | 6 minúty čítania