Späť na všetky články
pred 9 mesiacov 245 videní | 3 minúty čítania

Dovolenka v Chorvátsku, ktoré je ozajstným slovenským morom

Dovolenka v Chorvátsku, ktoré je ozajstným slovenským morom
Táto rôznorodá krajina s nádherným pobrežím skrýva množstvo príjemných letovísk pre všetky typy turistov, ktorým okrem prírodných krás ponúka aj kvalitné služby.

Vedeli ste, že Chorvátsko delí od Slovenska iba necelých 340 km? Po diaľnici to zvládnete aj za štyri hodiny. Veru, Chorvátsko je srdcovka slovenského dovolenkára a to nielen vďaka ľahkej dostupnosti a minimálnej jazykovej bariére (aj keď nehovoríte po anglicky, v Chorvátsku sa nestratíte). Táto rôznorodá krajina s nádherným pobrežím skrýva množstvo príjemných letovísk pre všetky typy turistov, ktorým okrem prírodných krás ponúka aj kvalitné služby.

Pre milovníkov histórie

Južná Dalmácia praje dobrodružným a zvedavým povahám, ktoré na dovolenke baví skúmať pamiatky a dejiny krajiny. Navštívte starobylý Dubrovnik a spoznajte slávnu pevnosť Revelin (ktorá je dejiskom početných kultúrnych podujatí), vežu Bokr v tvare podkovy, goticko-renesančný palác Sponza, Rolandov stĺp či Dubrovnícku katedrálu. 

Históriu Chorvátska môžete spoznávať aj na severe krajiny, v Istrii, kam je to autom zo Slovenska naozaj len na skok. Navštívte romantické a bohémske prímorské mestečko Rovinj, kde nájdete množstvo historických pamiatok a ochutnáte vynikajúce miestne špeciality.

 

Pre rodiny s deťmi

V Chorvátsku je množstvo letovísk s rodinnými hotelmi, apartmánmi a plážami, kde sa vaše deti môžu bezpečne kúpať v mori. Príjemné strediská pre dovolenku s malými i staršími deťmi nájdete predovšetkým v Strednej Dalmácii. Ak vaše ratolesti milujú stavanie hradov z piesku, ubytujte sa v mestečku Omiš s dlhou piesočnatou plážou. Jemné kamienkové pláže s pozvoľným vstupom do mora nájdete v Podgore, v Drveniku aj v obci Gradac. O pokojnú rodinnú dovolenku v tieni voňavých borovíc budete mať postarané v obľúbenom turistickom stredisku Brela.

 

Pre mladých ľudí, ktorí sa radi bavia

Snívate o tancovaní na brehu mora na Ibize? Je to pre vás ďaleko? Novalja na ostrove Pag a slávna pláž Zrće vás milo prekvapia. V zátoke na brehu mora si tu môžete zatancovať na rôzne druhy elektronickej hudby a vychutnať si miešané drinky vo dne i v noci. Na Zrće to žije 24 hodín denne a ak vám nestačí pobyt na párty pláži, môžete nastúpiť na niektorú z párty lodí a ďalej si užívať tanečnú hudbu a dobrú spoločnosť na jej palube.

 

Pre športovcov

Nebaví vás vylihovať na pláži ani chodiť po diskotékach? Chorvátsko ponúka aj vynikajúce možnosti športového vyžitia. Vyberte sa na ostrov Krk, kde sa môžete naplno venovať vodným športom (napríklad wakeboardingu v meste Punat), cyklistike, behu, tenisu, minigolfu, športovému rybolovu či turistike.

Ak chcete svoje zdravie utužiť ešte viac, ubytujte sa na Kvarnerskej riviére, ktorá je známa kúpeľnými strediskami, zameranými na liečbu pohybového ústrojenstva, alergií a ekzémov.

 

Tak čo, nadchli sme vás pre dovolenku v Chorvátsku, ktoré je skutočným slovenským morom? Potrebujete sa poradiť, ktoré stredisko najviac vyhovuje vašim nárokom? Radi vám pomôžeme. Zatelefonujte nám alebo využite náš chat. Sme v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.

 

Vychutnajte si Chorvátsko s nami!

Súvisiace články
pred 1 rokom 1994 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1595 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1538 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1336 videní | 4 minúty čítania