Späť na všetky články
pred 10 mesiacov 516 videní | 4 minúty čítania

Dovolenka pre dvoch: Kam vycestovať?

Dovolenka pre dvoch: Kam vycestovať?
Dovolenka vo dvojici je zážitok, na ktorý sa nezabúda. Výber destinácie pre romantický pobyt s polovičkou či dlho očakávanú svadobnú cestu by sme však mali dôsledne zvážiť.

Dovolenka vo dvojici je zážitok, na ktorý sa nezabúda. Výber destinácie pre romantický pobyt s polovičkou či dlho očakávanú svadobnú cestu by sme však mali dôsledne zvážiť. Máme radšej more alebo hory? Chceme tráviť čas v súkromí hotelového wellnessu alebo pri pohári dobrého vínka v bare? Túžime spoznávať ďaleké krajiny alebo si len odskočiť niekam blízko, na víkend autom? Idem vám prináša niekoľko tipov, aby vaša dovolenka pre dvoch naplnila vaše očakávania.

 

Korzika

Francúzsky štýl a elegancia, príjemné podnebie, nádherná príroda a čisté more: to je Korzika, kde si všetci zamilovaní prídu na svoje. Či už sa rozhodnete pre letecký zájazd alebo sa na Korziku vyberiete autom, určite si užijete pobyt na fascinujúcom ostrove, z ktorého pochádza Napoleon Bonaparte. Navštívte malebnú dedinku Piana, ktorá patrí medzi najkrajšie dediny Francúzka, absolvujte okružnú plavbu po prírodnej rezervácii Scandola, ktorá patrí do zoznamu svetového dedičstva UNESCO, vyberte sa na romantickú prechádzku do lesa Vizzavona a ochutnajte špeciality z miestnych reštaurácií, kaviarní a farmárskych trhov v meste Ajaccio. Ubytujte sa v zálive Ajaccio, v komfortnom hoteli s bazénom, priamo na brehu mora. Korzika patrí medzi málo zaľudnené ostrovy, nemusíte sa preto báť preplnených pláží ani nedostatku súkromia. Prečítajte si viac v našom blogu o Korzike.

 

Južná Dalmácia

Chorvátsko je evergreen, nech už sa vyberiete do ktorejkoľvek jeho časti. Ak ste dobrodružný pár a radi chodíte po pamiatkach a spoznávate miestnu kultúru, odskočte si na pár dní do Istrie (prečítajte si naše tipy, čo treba vidieť). Ak máte radšej rušný život a diskotéky, Južná Dalmácia a perla Jadranu Dubrovník budú pre vás tá pravá letná destinácia. Toto slávne historické mesto, obkolesené stredovekými hradbami, počas sezóny žije festivalmi a kultúrnymi podujatiami. Ubytujte sa uprostred zelene, v pokojnom letovisku Klek, ktoré je taktiež skvelým východiskovým bodom pre výlety do Mostaru, Medžugoria či na ostrov Korčula alebo v letovisku Orebič, s all inclusive ubytovaním a príjemnou plážou v tieni voňavých borovíc.

 

Mahé, Seychely

Ak patríte medzi páry, ktoré si chcú dopriať exotiku a luxus, vyberte sa spoločne za romantikou na Seychelské ostrovy a určite nebudete sklamaní. Na ostrove Mahé budete mať dostatok súkromia, ale aj priestoru na trochu adrenalínu (vodné športy: kajaky, katamarán, surfovanie, potápanie, plachtenie a iné). Navštívte hlavné mesto Victoria, plné historických pamiatok a svetoznámu pláž Bea Vallon, kde sa budete cítiť ako v raji. Vysoký komfort, príjemné tropické počasie a pláže z bielym pieskom vám zaručia príjemnú dovolenku či svadobnú aj v chladnejších mesiacoch (v zime sú tu teploty okolo 30°C). Ubytujte sa v luxusnom a rozľahlom rezorte v zátoke pri pláži Petite Anse, s kvalitným wellnessom, bazénom, fitness centrom a knižnicou, blízko nádhernej pláže a s rozprávkovým výhľadom na more. 

 

Nízke Tatry

Do Tatier sa nechodí len lyžovať. Nízke Tatry nám predsa majú čo ponúknuť po celý rok. Stačí len nasadnúť do auta a vychutnať si víkend alebo týždeň v slovenských veľhorách. Romantika vo dvojici môže mať podobu prechádzky alebo miernej turistiky v národnom parku Nízke Tatry. Prečistíte si pľúca aj hlavu a večer sa zohrejete vo vírivke alebo v saune niektorého z kvalitne vybavených horských hotelov. Na svoje si prídu aj páry, ktoré si radi vychutnajú pekné chvíľky pri praskajúcom krbe či súkromný in-house wellness. A čo tak si vychutnať luxusnú dovolenku v Demänovskej doline, v prvom feng shui hoteli na Slovensku?


 

Potrebujete poradiť s výberom destinácie pre vašu romantickú dovolenku? Napíšte nám! Sme v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.
 

Doprajte si romantiku s IDEM
 

 

Súvisiace články
pred 10 mesiacov 2611 videní | 4 minúty čítania
pred 6 mesiacov 1591 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 652 videní | 4 minúty čítania