Späť na všetky články
pred 1 rokom 946 videní | 4 minúty čítania

Aká je dovolenka na ostrove Korfu? Nezabudnuteľná!

Aká je dovolenka na ostrove Korfu? Nezabudnuteľná!
Ak milujete slnko a more ale zároveň radi odpočívate v tieni a pohľad na bujnú zeleň teší vaše oči viac ako na pohľad na vyprahnutú púšť, Korfu je to pravé miesto pre vás. Ostrov Korfu (grécky Kérkyra) je veľmi rozmanitý a každý si tu nájde niečo pre seba.

Ak milujete slnko a more ale zároveň radi odpočívate v tieni a pohľad na bujnú zeleň teší vaše oči viac ako na pohľad na vyprahnutú púšť, Korfu je to pravé miesto pre vás. Ostrov Korfu (grécky Kérkyra) je veľmi rozmanitý a každý si tu nájde niečo pre seba.

Rodiny s deťmi si užijú pláže s priezračnou vodou, páriky romantickú prechádzku v pomarančovom, eukalyptovom či olivovom háji, dobrodružnejšie povahy miernu horskú turistiku, morské zátoky a zapadnuté pláže. Na svoje si tu však prídu aj zanietení cyklisti (najmä v čase mimo hlavnej sezóny).

Počas návštevy ostrova Korfu určite nevynechajte...

 

Mesto Korfu (Kérkyra, Corfu city)

Ostrov Korfu má rovnomenné hlavné mesto, ktoré vás očarí svojou bohatou históriou, rušným životom a malebným centrom, ktoré je od roku 2007 súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Pri pohľade na miestnu architektúru budete mať pocit, že nie ste v Grécku, ale v Taliansku. Navštívte uličky Starého mesta, obrannú pevnosť Fortezza a anglikánsky kostol Chrám sv. Georga. Skúmajte benátske a byzantské vplyvy, ktoré poznačili toto nevšedné mesto, ktoré vzniklo v 8. storočí p.n.l.


 

Sidari

Na severe Korfu nájdete túto slávnu pláž s nezvyčajnými skalnými útvarmi z pieskovca. Nachádza sa tu aj populárna prírodná turistická atrakcia, tzv. Kanál lásky (Canal d´Amour). Podľa starej povesti stretnete svojho osudového partnera, ak dokážete celý tento kanál preplávať. Sidari je vynikajúce miesto na romantickú prechádzku aj na kúpanie.


 

Achilleion

Okázalý biely palác s mramorovou terasou bol koncom 19. storočia letným sídlom cisárovnej Sisi. Vyberte sa na zaujímavú prehliadku bohato zdobeného interiéru paláca, prejdite sa po veľkej záhrade, pozrite si krásne sochy a ešte krajší výhľad na more.

 

Pontikonisi

Ostrov Pontikonisi, známy aj ako Myšací ostrov, je malý neobývaný ostrovček, na ktorý sa dostanete loďou z Kanoni. Nájdete tu maličkú byzantskú kaplnku z 11. storočia, ukrytú medzi cyprusmi.

 

Pantokrator

Najvyšší vrch ostrova Pantokrator (906 m.n.m.) je atraktívnym miestom pre tých, ktorí pred vylihovaním na pláži uprednostňujú horskú turistiku. Je to najvyšší bod ostrova a na jeho vrchole sa nachádza kláštor zo 17. storočia, kaviareň a vysielač. Ak sa nebojíte serpentín, dostanete sa sem aj autom (tí vytrvalejší aj na bicykli). Zhora si vychutnáte krásny výhľad a ak budete mať šťastie na počasie, dovidíte nielen do Albánska, ale aj do Talianska (ktoré je vzdialené cca 130 km).

 

Počasie na Korfu

Ostrov Korfu vás príjemne prekvapí aj nie príliš horúcou letnou klímou, ktorá sa líši od zvyšku Grécka. Vďaka svojej polohe na severe krajiny (na hranici s Albánskom) a bujnej vegetácii sa tu bude dobre dýchať aj tým, ktorí neznášajú tropické horúčavy. Na Korfu taktiež nie je veľmi veterno a tak si budete môcť užiť aj prevažne pokojné more a pekné počasie, plné slnečných dní. Priemerné najvyššie teploty v letných mesiacoch jún-august tu dosahujú 28-31°C. V máji je tu najvyššia teplota okolo 23°C, v septembri si ešte stále vychutnáte príjemných 28°C.

 

Možnosti ubytovania na Korfu

Korfu je výbornou destináciou na dámsku jazdu v all inclusive hoteli s pekným výhľadom, kde sa môžete slniť pri bazéne a popíjať vychladené drinky. Nájdete tu aj hotely, určené iba pre dospelých, kde zaručene strávite ničím nerušenú dovolenku. Ak vyhľadávate rušné letoviská, množstvo dennej aj večernej zábavy nájdete v obľúbenom turistickom stredisku Moraitika, kde sa nachádza množstvo barov a reštaurácií, ale aj príjemná pláž. Ak naopak hľadáte pokojnú rodinnú dovolenku s deťmi, odporúčame vám zakotviť v tichom a útulnom letovisku Agios Petros.

 

Letenky na Korfu

Korfu je vzdialené od Bratislavy cca 1 550 km a cesta autom alebo autobusom (a trajektom) trvá 17-24 hodín. Lietadlom sú to necelé dve hodiny a preto sa väčšina turistov rozhodne pre charterový let z Bratislavy, prípadne z Košíc, Prahy, Brna alebo Ostravy. Cena spiatočnej letenky z Bratislavy na letisko na Korfu sa pohybuje okolo 200 EUR (z Viedne cca 300 EUR). Výhodným riešením je využiť zájazd cestovnej kancelárie, kde je v cene zahrnutá aj letenka.



Vychutnaj si Korfu s IDEM 

 

 

 

Chcete sa nás niečo opýtať? Využite náš chat a napíšte nám! Sme v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.

 

Súvisiace články
pred 2 rokmi 145102 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 120509 videní | 6 minúty čítania