Späť na všetky články
pred 1 rokom 955 videní | 4 minúty čítania

Čo musíte vidieť a zažiť na dovolenke v Turecku

Čo musíte vidieť a zažiť na dovolenke v Turecku
Prežite svoju „Tisíc a jednu noc“ v úžasnom Turecku!

Poďte s nami nasávať čaro orientu a užite si najlepšiu dovolenku na Tureckej riviére

 

Turecká riviéra

Viete prečo je Turecká riviéra najobľúbenejšou dovolenkovou oblasťou v Turecku? Píniové háje, veľkolepé hory, orientálne bazáre, historické bohatstvo, čistučké pláže ocenené modrou vlajkou, ale tiež perfektne vybavené rezorty a kvalitné služby robia z Turecka krajinu snov.

Poďte s nami objaviť prekrásne Turecko. Last Minute zájazdy so zľavami až do 50%!


 

Turecko má zaujímavostí až-až!

Vymenovať všetky turecké úžasnosti by trvalo veľmi dlho. Turecko je jednou z najzaujímavejších krajín sveta. Prevedieme vás najkrajšími miestami a atrakciami, na ktoré nikdy nezabudnete.

Foto: © shutterstock.com

 

Slnkom zaliata Antalya

Najväčšie mesto Tureckej riviéry patrí zároveň aj k najnavštevovanejším miestam. Ak ho uvidíte na vlastné oči, ľahko pochopíte, prečo to tak je. V tomto krásnom meste nebudete mať núdzu o netradičné zážitky. Nevynechajte návštevu tradičných trhov, zachovalých kultúrnych pamiatok a okolitých hôr.

 

Mohutné vodopády Duden

K netradičným zážitkom, ktoré môžete zažiť na Tureckej riviére, patrí návšteva sústavy divokých vodopádov a jaskýň Duden. Je to doslova džungla uprostred mesta. Upokojujúce zvuky vody a zázračné prírodné scenérie a si ešte dlho uchováte v pamäti.

Foto: © shutterstock.com

 

Antický amfiteáter Aspendos

Nie je na škodu spraviť si menšiu exkurziu do histórie, čo poviete? Jeden z najzachovalejších amfiteátrov v Turecku rozhodne stojí za návštevu. Starobylé mesto bolo založené už okolo roku 1200 pred naším letopočtom. V minulosti bol Aspendos dôležitým obchodným centrom.

Foto: © shutterstock.com

 

Nádherné pláže letoviska Alanya

Nádherné letovisko Alanya ležiace na východnej časti Tureckej riviéry sa radí medzi najatraktívnejšie turistické destinácie v tejto krajine. Známe je najmä svojimi dlhými a širokými plážami s jemnučkým pieskom. Alanya má úplne čisté more aj pláže. K najpopulárnejším patrí Kleopatrina pláž.

 

Vynikajúce turecké jedlo a sladkosti

Turecká gastronómia sa vyznačuje výrazne ochuteným mäsom a zeleninou. Miestni milujú koreniny a rozmanitosť. 

Najobľúbenejšia korenina je turecké chilli, čo sú vlastne rozdrvené sušené feferóny. Mnoho tureckých jedál je preto poriadne ostrých. Na Tureckej riviére sa oplatí prejesť aj morskými potvorkami.

 

Sladkosti sú v Turecku absolútne dokonalé. Medzi najviac populárne patrí baklava a turecký med. Majstrovským dielom cukrárov je dobrota s názvom lokum. Sú to mäkké sladučké kocky obalené práškovým cukrom alebo strúhaným kokosom. Doneste blízkym turecké maškrty ako suvenír!

 

Sladký turecký čaj

Pripravte sa, že v Turecku si osladíte život nielen sladkosťami. Najčastejší turecký nápoj je jednoznačne čaj. Turci ho pijú naozaj veľa, často celý deň.  Pripravujú ho v špeciálnej čajovej súprave a dosť ho sladia. Vedeli ste, že slovo čaj pochádza práve z tureckého jazyka?

Foto: © shutterstock.com

 

Pohodový Kemer

Jedným z najkrajších letovísk na Tureckej riviére je Kemer. Na svoje si v tomto energiou nabitom meste prídu najmä milovníci prírody, širokých pláží s pozvoľným vstupom do mora a vodných športov. Kemer je letovisko plné pohody a kvalitných služieb na každom rohu, čo ocenia najmä dovolenkári s deťmi.
 

 

Nezabudnuteľná plavba loďou

Tureckú riviéru vyhľadávajú aj nadšenci jachtingu. Počas plavby môžete obdivovať skryté pláže pozdĺž pobrežia Tureckej riviéry.  Ak máte radi výlety na vode, nasadnite na loď a preskúmajte nové zaujímavé miesta.  V mestách Kekova a Marmaris objavíte krásne prístavy.

Foto: © shutterstock.com

V okolí fantastickej Marmariskej zátoky nájdete najčistejšie pláže sveta ocenené modrou vlajkou.


Foto: © shutterstock.com

Neviete sa rozhodnúť, ktoré miesto si na Tureckej riviére si vybrať pre letnú dovolenku? Chcete vedieť viac? Sme v pravom dolnom rohu vašej obrazovky. Tešíme sa na vaše otázky. :)

 

Turecko s Idem.sk

Súvisiace články
pred 1 rokom 1331 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1274 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 955 videní | 4 minúty čítania