Späť na všetky články
pred 8 mesiacov 635 videní | 3 minúty čítania

Dovolenka so psom: toto všetko potrebujete vybaviť

Dovolenka so psom: toto všetko potrebujete vybaviť
Už sa neviete dočkať dovolenky a chcete na ňu zobrať aj svojho psíka? Nie je to až taký veľký problém, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Už sa neviete dočkať dovolenky a chcete na ňu zobrať aj svojho psíka? Nie je to až taký veľký problém, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Vydarená dovolenka autom alebo lietadlom totiž neznamená, že musíte vášho štvornohého kamaráta nechať doma. Poradíme vám, čo treba urobiť, aby vaša dovolenka so psom dopadla podľa vašich očakávaní.

 

 

Dovolenka so psom: áno alebo nie?

Ak ste sa rozhodli zobrať psíka so sebou na dovolenku, mali by ste si byť istí, že:

  • váš psík je v dobrom zdravotnom stave a zvládne cestu
  • vo vašej cieľovej destinácii nehrozia príliš veľké teploty (dobrý nápad je ísť na dovolenku k moru so psom mimo hlavnú sezónu, teda v mesiacoch máj, jún, september a október)
  • váš psík dovŕšil vek 3 mesiacov.

 

Vhodné ubytovanie

V prvom rade si vyberte hotel, v ktorom akceptujú aj domáce zvieratká. Dôležité je aj to, či máte malého alebo veľkého psa. Zvieratká nad 10 kg nebývajú prijímané vo všetkých hoteloch. 

Pri pobyte so zvieratkom rátajte s príplatkami, ktoré sa líšia od hotela k hotelu. Overte si taktiež, či sa v okolí hotela nachádzajú pláže, kde je povolený prístup so psom.

 

Bezpečné cestovanie

Ak sa chystáte dovolenkovať so psom, ideálnou voľbou cestovného prostriedku je auto. Pre väčšiu bezpečnosť a pohodlie seba aj psa vám odporúčame vybaviť zadné sedadlá auta dekou a špeciálnym postrojom pre psa, ktorý pripomína bezpečnostný pás. Pri cestovaní robte častejšie prestávky, nezabúdajte psíka poriadne vyvenčiť a dbajte o jeho pitný režim. Teplota v aute by nemala byť nižšia od teploty vonku o viac ako 7° Celzia.

 

 

Ak si chcete psíka zobrať so sebou na leteckú dovolenku, nezabudnite na to, že aj váš psík potrebuje letenku (informujte sa v cestovnej kancelárii). Aby ste sa vyhli zbytočnému chaosu, vášho štvornohého priateľa naučte na špeciálnu prepravnú klietku (a umiestnite do nej) ešte pred príchodom na letisko.
 

 

Zdravie na prvom mieste

Aj keď je váš pes zdravý, pre istotu navštívte pred vycestovaním veterinára a choďte na preventívnu prehliadku. Overte si, či v krajine, do ktorej cestujete, je potrebné, aby bol psík zaočkovaný proti besnote alebo označený elektronickým čipom, prípadne tetovaním.

Dobrý nápad je, vybaviť vášmu psíkovi medzinárodný cestovný pas (PetPass). Tento doklad je tiež podmienkou pre uzavretie cestovného poistenia pre vášho maznáčika, ktoré využijete v prípade nečakaných zdravotných ťažkostí, ale aj škôd, ktoré môže neposedné zvieratko spôsobiť na hotelovej izbe.

 

Starostlivosť o psíka na dovolenke

Aj na dovolenke potrebuje váš psík pravidelný príjem potravy (pozor na pokazené konzervy) a vody (nie ľadovej). Vyhýbajte sa priamemu slnku a na dlhé prechádzky so psom sa radšej vyberte večer.

Kúpanie v mori je obľúbenou činnosťou mnohých psov. Vyberajte bezpečné pláže, podľa možností s pieskovým alebo štrkovým dnom, kde nie sú ostré kamene ani morskí ježkovia. Dávajte taktiež pozor na to, aby to váš psík neprehnal s pitím slanej vody, ktorá by mu mohla spôsobiť tráviace ťažkosti.

Ak budete na vášho psíka dávať pozor, užijete si spolu kopec zábavy a vynikajúcu, pohodovú dovolenku, na ktorú budete ešte dlho spomínať.
 
 

 

Chcete mať bezproblémovú dovolenku so svojím štvornohým maznáčikom a neviete si vybrať tú správnu destináciu alebo hotel? Poraďte sa s nami! Veľmi radi vám pomôžeme. Zavolajte nám alebo využite náš chat.

P.S.: Sme v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.

Súvisiace články
pred 10 mesiacov 2617 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1595 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 653 videní | 4 minúty čítania