Späť na všetky články
pred 1 rokom 8441 videní | 6 minúty čítania

Jeseň je na Mauríciu predzvesťou leta: Ktoré miesta tu počas dovolenky treba navštíviť?

Jeseň je na Mauríciu predzvesťou leta: Ktoré miesta tu počas dovolenky treba navštíviť?
Oblasť východnej Afriky sa stáva čoraz populárnejšou lokalitou na trávenie neskorších dovoleniek.

Kým v Európe sa ochladzuje, na južnej pologuli sa čoskoro začne leto. Preto sa aj oblasť východnej Afriky stáva čoraz populárnejšou lokalitou na trávenie neskorších dovoleniek. Spoločne sa vyberieme do jednej takejto destinácie – na Maurícius.

 

neskora dovolenka na Mauriciu

Hoci Maurícius dovolenkári vyhľadávajú aj v čase „nášho“ leta, vrchol turistickej sezóny je tu v decembri a januári, keď je na ostrove najteplejšie.

Ďalší fakt poteší najmä mladomanželov, ktorí hľadajú najlepšiu krajinu na posvadobnú dovolenku. Maurícius totiž získal v roku 2012 cenu World Travel v kategórii Najlepšia destinácia pre medové týždne. Po prvom víťazstve krajina toto ocenenie obhájila ešte trikrát za sebou.

mladomanzelia na Mauriciu

Ak už teraz viete, že budete tráviť dovolenku na Mauríciu, prinášame ďalšie fakty, vďaka ktorým si pred cestou rozšírite obzory.

Tak napríklad, vedeli ste, že každý pruh maurícijskej vlajky má svoj význam? Na zástave sa nachádzajú celkom štyri farby – červená pripomína krviprelievanie z čias otroctva a kolonizácie, modrá symbolizuje Indický oceán, ktorý obmýva ostrov, žltá označuje svetlú budúcnosť a zelená predstavuje zeleň, ktorou krajina oplýva.

vlajka Mauricius

Zo sekcie všeobecných vedomostí vyberáme napríklad aj to, že Maurícius je jediná africká krajina, v ktorej z náboženstiev dominuje hinduizmus.

Pre tých návštevníkov, ktorí majú stále pri Afrike predsudky, dodáme už iba to, že Maurícius je nanajvýš bezpečná krajina. Spoločne s Botswanou, Čile a Uruguajom patrí do skupiny krajín, v ktorých neprebieha nijaký vnútroštátny konflikt a tieto štáty nebojujú ani so žiadnym susedom.

 

Čo treba vidieť a zažiť

Ako to už v našich cestovateľských článkoch býva, vyberáme pre vás z destinácie to, o čom si myslíme, že by ste jednoznačne mali zažiť alebo vidieť. A začneme hneď plážami.

 

Najkrajšie pláže ostrova

Flic-en-Flac je pomenovanie nielen krásnej maurícijskej pláže, ale aj obce, v ktorej pláž nájdete. Flic-en-Flac bola kedysi typickou rybárskou dedinou, no dnes ide o jedno z najvychytenejších miest cestovného ruchu.

plaz Flic-en-Flac Mauricius

Pláž Flic-en-Flac

Turizmu sa, samozrejme, prispôsobili aj miestni, ktorí si vo Flic-en-Flac otvorili mnoho reštaurácií a barov. K atraktivite tohto miesta prispieva aj fakt, že do hlavného mesta Port Louis je to iba 50 minút cesty autom a do lokality Grand Baie je to hodina aj štvrť.

A práve Grand Baie sa považuje za najlepší dovolenkový región na Mauríciu.

Grand Baie Mauricius

Grand Baie

Dôvodom nie sú iba pekné pláže a čisté more, ale výhoda je aj v tom, že tu nájdete v podstate všetko. Či už ste milovníkmi vodných športov (windsurfing, plachtenie, vodné lyžovanie), radi na dovolenke nakupujete alebo sa po večeroch zabávate, Grand Baie je skvelou lokalitou pre každého.

plaz Merville Mauricius

Pláž Merville

Aby sme vám dali aj tipy na pekné pláže, spomenieme napríklad pláž Merville alebo často oceňovanú pláž Trou aux Biches, ktorá nie je priamo v rezorte Grand Baie, ale nachádza sa iba 15 minút od neho.

plaz Trou aux Biches Mauricius

Pláž Trou aux Biches

 

Príroda

A teraz prejdime k tomu, čo sme načrtli vyššie. Aj keď Maurícius vábi dovolenkárov krásnymi plážami a priezračným morom, zeleň a príroda je rovnako veľkým lákadlom africkej krajiny. A hoci tieto prírodné krásy ležia na opačnom konci ostrova od Grand Baie alebo Flic-en-Flac, cestu na juh ostrova určite neoľutujete.

Za zmienku v tejto časti určite stojí dedina Chamarel. V jej blízkosti sa nachádzajú až dve prírodné atrakcie, ktoré by ste nemali počas dovolenky na Mauríciu vynechať.

Prvou sú vodopády Chamarel, ktoré ležia v národnom parku Black River. Vodopády, ktoré živí rieka svätého Denisa, siahajú až do výšky 83 metrov. Ak sa nebojíte adrenalínových zážitkov, môžete si ich vychutnať priamo zhora, odkiaľ steká voda.

vodopady Chamarel Mauricius

Vodopády Chamarel

No v prípade, že sa niečoho takého bojíte, môžete sa aspoň okúpať v ich prírodnom bazéne. Vodopády sa od rovnomennej usadlosti nachádzajú iba pár minút autom alebo necelých 20 minút pešo.

Nemožno sa čudovať, že takzvaná Sedemfarebná zem (v angličtine Seven Coloured Earth) sa často označuje za prírodný fenomén alebo prominentnú turistickú atrakciu.

Sedemfarebna zem Mauricius

Sedemfarebná zem

Netradičné duny vznikli pôsobením sopečnej činnosti, pričom farby sú dôsledkom zmiešania čadičovej lávy a ílových minerálov. Najlepší čas, kedy by ste sa sem mali vybrať, je ráno. Môžete tak vidieť odtiene fialovej, modrej či medenej.

A napokon z juhozápadnej časti ostrova prinášame pohľad na pohorie Le Morne Brabant, ktorý asi najviac zláka milovníkov turistiky. Vrch leží západne od dediny Chamarel, a to konkrétne na polostrove s rovnakým menom – Le Morne.

Le Marne Brabont Mauricius

Le Morne Brabant

Sopečné pohorie síce nepatrí s výškou 556 metrov nad morom k tým najvyšším, no nebezpečenstvo predstavujú strmé svahy a previsy. Pri dostatočnej opatrnosti sa však nemôže nič stať a pohľad na okolitú krajinu a lagúnu, ktorá polostrov obmýva, by ste si určite nemali odoprieť.

Vrch Le Morne Brabant je symbolom boja otrokov za slobodu. Od roku 2008 toto územie patrí do zoznamu UNESCO.

 

Ideálny kostol na svadbu pri pláži

Aj keď na Mauríciu žijú prevažne hinduisti, hneď po nich majú na ostrove najväčšie zastúpenie katolíci. Jeden z najznámejších miestnych kostolov tejto cirkvi leží na severe ostrova neďaleko Grand Baie.

Cerveny kostol Mauricius

Červený kostol

Chrám, ktorý sa nazýva Notre Dame Auxiliatrice alebo aj červený kostol, je zasvätený Panne Márii. Okrem veriacich láka turistov alebo páry, ktoré sa chcú zobrať na romantickom mieste v blízkosti mora.  

Ak však zrovna neplánujete žiadnu svadbu, veríme, že sme vás týmto článkom presvedčili o tom, že ak chcete, leto môžete zažiť kedykoľvek počas roka. Ponuku exotických dovoleniek na Mauríciu si môžete pozrieť priamo na www.idem.sk.

 

Exotika s Idem.sk

Súvisiace články
pred 1 rokom 87130 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85485 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82848 videní | 6 minúty čítania