Späť na všetky články
pred 8 mesiacov 14260 videní | 3 minúty čítania

Tieto aplikácie sa pri cestovaní zídu každému, kto neovláda cudzí jazyk

Tieto aplikácie sa pri cestovaní zídu každému, kto neovláda cudzí jazyk
Pobyt v zahraničí bez znalosti cudzieho jazyka vám uľahčia šikovné mobilné aplikácie.

Pobyt v zahraničí bez znalosti cudzieho jazyka vám uľahčia šikovné mobilné aplikácie. Ktoré? Povieme si o nich v tomto článku.

Spoznávanie nových krajín je vždy zážitkom. Mnohých ale vystraší jazyková bariéra, s ktorou sa pri pobyte v zahraničí často stretávame. V obľúbených turistických destináciách sa môžete spoľahnúť na angličtinu, no menej navštevované regióny často vyžadujú komunikáciu v miestnom jazyku.

Našťastie so sebou nemusíte nosiť hrubé slovníky, v cudzine sa dorozumiete aj pomocou mobilných aplikácií. Ktoré si treba stiahnuť pred odletom?

 

Google Translate

Aplikácia najpopulárnejšieho internetového prekladača je od roku 2006 nevyhnutnosťou pre každého cestovateľa. Od nápisov na informačných tabuliach až po obedové menu, prekladač Google rozpozná viac než 100 jazykov pomocou vloženého textu, kamery aj mikrofónu.

Vďaka zvukovému prehrávaniu neurobíte pri rozhovore chybu vo výslovnosti a jednoducho si poradíte aj s hebrejskou abecedou alebo čínskymi znakmi. Aplikáciu si môžete stiahnuť zadarmo pre Android aj iOS. Väčšinu jazykov si môžete stiahnuť aj k použitiu offline.

prekladač goole

Zdroj: Prekladač Google, Google Play

 

TripLingo

Viac než len jednoduchý prekladač. TripLingo je všestrannou aplikáciou, ktorá sa pri cestovaní zíde aj v prípade, že ovládate cudzí jazyk. Ponúka zvukové aj textové preklady v 42 jazykoch, upozorní vás na miestne zvyky a etiketu, konvertuje peňažné meny a odporučí výšku prepitného za služby. Základné funkcie sú sprístupnené bezplatne pre Android aj iOS.

Za poplatok sa môžete v aplikácii spojiť s tlmočníkom, ktorý vám pomôže pri náročnejších rozhovoroch.

aplikacie trip lingo a google play

Zdroj: Trip Lingo, Google Play

 

Microsoft Translator

Ideálna aplikácia pre cestovanie v skupine. Rozpozná viac než 60 jazykov online a 40 bez internetového pripojenia. Najlepšou funkciou je rozpoznávanie viacerých jazykov naraz. Vďaka nej porozumiete všetkým v skupine, i keď každý rozpráva inou rečou.

Napriek menšiemu počtu dostupných jazykov je aplikácia pomerne presná a automaticky ponúkne frázy, ktoré môžete zaradiť do diskusie. Aplikácia je dostupná pre systémy Android aj iOS bez poplatku.

rozne aplikacie cudzich jazykov

Zdroj: Microsoft Translator, Google Play

 

Waygo

Užitočná v ázijských krajinách, aplikácia Waygo za vás preloží znaky japonskej, čínskej a kórejskej abecedy. Jednoducho namierte kamerou na akýkoľvek nápis a získajte okamžitý preklad spolu s výslovnosťou. Bezplatnú aplikáciu môžete využívať v systéme Android aj iOS aj bez internetového pripojenia.

prekladace, ktore sa daju pouzivat aj ked ste offline

Zdroj: Waygo, App Store

 

Tandem

Vďaka komunitnej aplikácii Tandem získate nielen presný regionálny preklad, ale zlepšíte svoju znalosť ktoréhokoľvek z viac než 150 jazykov. Aplikáciu používa vyše milión ľudí, ktorí vám pomôžu dorozumieť sa v ich rodnom jazyku.

Sami sa rozhodnete, či chcete komunikovať pomocou textu, obrázkov alebo videa. Aplikácia vyžaduje poplatok len v prípade, že využijete profesionálneho tlmočníka. Dostupná je pre Android aj iOS.

aplikacia tandem

Zdroj: Tandem, Google Play

 

Duolingo

Najznámejší pomocník pre samostatnú výučbu cudzieho jazyka, ktorý pomáha spájať viac než 200 miliónov užívateľov po celom svete.

Zatiaľ je v aplikácii dostupných iba niekoľko svetových jazykov, list sa však rýchlo rozrastá. Stiahnite si ju v prípade, že sa chcete naučiť základy cudzieho jazyka pred cestovaním, oprášiť vedomosti zo školských lavíc alebo dlhodobo rozširovať svoju slovnú zásobu v cudzom jazyku. V aplikácii, dostupnej pre Android aj iOS, môžete nastaviť svoje ciele alebo využiť push notifikácie.

aplikacia, ktore vam pomozu ak neovladate cudzie jazyky

Zdroj: Duolingo, Google Play

 

S týmito pomocníkmi sa teda už nemusíte báť rozhovorov s miestnymi obyvateľmi, objednávania služieb ani zvládania krízových situácií. 

Súvisiace články
pred 10 mesiacov 49091 videní | 3 minúty čítania