Späť na všetky články
pred 11 mesiacov 467 videní | 4 minúty čítania

Doprajte si oddych na krištáľových plážach Sardínie

Doprajte si oddych na krištáľových plážach Sardínie
Už sa neviete dočkať letnej dovolenky pri mori? A čo tak vybrať si tento rok niečo výnimočné? Vyberte sa na dovolenku na Sardíniu, ostrov, ktorý je nielen vyhľadávaným letoviskom, ale skutočným rajom na Zemi.

Už sa neviete dočkať letnej dovolenky pri mori? A čo tak vybrať si tento rok niečo výnimočné? Spoznajte krásy Smaragdového pobrežia, jeho veľkolepé historické a kultúrne pamätihodnosti, prírodné bohatstvo a krištáľovo čisté more. Vyberte sa na dovolenku na Sardíniu, ostrov, ktorý je nielen vyhľadávaným letoviskom, ale skutočným rajom na Zemi.

 

 

Sardínia je hneď po Sicílii druhým najväčším ostrovom v Stredozemnom mori a patrí k najstaršie osídleným častiam Európy. Najstaršie archeologické pamiatky Sardínie sú datované až do roku 1700 pred naším letopočtom. Ak teda patríte k milovníkom histórie a starobylej architektúry, určite si tu prídete na svoje.

Na ostrove sa totiž nachádza množstvo rímskych a púnskych miest plných historických amfiteátrov či kúpeľov. Ostrov je však preslávený aj vďaka pradávnym stavbám, ktoré sa nazývajú Nuraghi. Sú to snáď tie najzáhadnejšie stavby na svete. Ide o kruhové stavy postavené z balvanov bez akéhokoľvek spojiva, ktorých vek sa odhaduje na viac ako 3-tisíc rokov. Na ostrove nájdete okrem nich aj viacero jaskýň. To sú však len niektoré z mnohých výnimočností a krás, ktoré robia z tohto ostrova klenot Stredomoria.
 

 

 

Farebná Sardínia

Najmä v jarných mesiacoch ostrov hýri všetkými možnými farbami. Rozkvitajú tu voňavé levandule, divé fialky, pivónie, cyklámeny a orchidey, o trochu neskôr k nim pribúda aj sýta farba červených makov a žltých pšeničných polí. Celý ostrov rozvoniava aj vďaka rastlinkám ako tymian a rozmarín.
 

 

Priezračné pláže Karibiku Stredomoria

Na ostrove Sardínia, nazývaným vďaka svojim prekrásnym plážam aj ako Karibik Stredomoria, si môžete zaplávať od mája až do novembra. A práve more obkolesujúce Sardíniu je v súčasnosti snáď tým najväčším lákadlom pre všetkých dovolenkárov. Tunajšie more predstavuje cenné prírodné bohatstvo. Pláže majú väčšinou malé biele kamienky, voda je neskutočne priezračná, azúrová a čistučká a vďaka tomu je smaragdom celého ostrova.

 

 

Delikátne vína a vynikajúca miestna gastronómia

Ak milujete dobré jedlo a kvalitné víno, Sardínia vás zaručene nesklame. Tak ako je totiž tento ostrov rajom pre všetkých dovolenkárov a milovníkov oddychu pri mori, tak očarí tiež všetkých pôžitkárov a milovníkov dobrého jedla.

Čerstvo upečený voňavý chlieb sardínskych pastierov Carta da Misica tenký ako papier, pečené prasiatko alebo na otvorenom ohni opekané veľké kusy mäsa z teliat, diviny, oviec či kôz, chutné ryby, čerstvé plody mora, nespočetné množstvo druhov sardínskeho syra Pecorino, cestoviny porchetta a aragosta, údený kaviár, sladučké ovocie a čerstvá zelenina od tamojších pestovateľov – tým všetkým môžete na Sardínii potešiť svoje chuťové bunky. A keď výborné miestne jedlo zapijete typickým sardínskym vínom Grappa, zaručene sa vám z tohto ostrova už nikdy nebude chcieť odísť.

 

Vďaka ponuke last minute je Sardínia dostupná pre každého

Ak aj vás predchádzajúce riadky presvedčili o tom, že Sardínia je skutočným dovolenkovým rajom, tak by ste ju rozhodne mali navštíviť. V tejto prekrásnej dovolenkovej destinácii môžete stráviť aj veľmi peknú rodinnú dovolenku, ktorá vďaka last minute ponukám cestovnej agentúry Idem.sk príliš nezaťaží vašu peňaženku.

Neviete sa rozhodnúť? Napíšte nám a my vám podáme informácie, ktoré vám pomôžu v výberom hotela podľa vašich predstáv.

 

Objavte krásu Sardínie s nami!

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 2133 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1712 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1608 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1427 videní | 4 minúty čítania