Späť na všetky články
pred 1 rokom 235 videní | 4 minúty čítania

Zažite Silvester v exotike s Idem

Zažite Silvester v exotike s Idem
Silvester v exotike je nápad, ktorý by ste mali určite zrealizovať aspoň raz za život. Prečo by ste Silvestrovský večer mali stráviť práve v niektorej z exotických krajín a nie doma?

Silvester v exotike je nápad, ktorý by ste mali určite zrealizovať aspoň raz za život. Prečo by ste Silvestrovský večer mali stráviť práve v nejakej exotickej krajine a nie v pohodlí domova?

  • Zažijete niečo nové, čo by ste doma určite nezažili.
  • Exotické prostredie vás občerství a dodá radosť do života.
  • Zohrejete sa. Všetci dobre vieme, že december na Slovensku nie je práve najpríjemnejší mesiac a ak máte radi teplo, oceníte malý výlet na miesta, ktoré mínusové teploty a sneh nikdy nevideli.
  • Vyčerpáte si zimnú dovolenku a dni medzi Vianocami a sviatkom Troch kráľov, keď by ste v práci aj tak neboli veľmi produktívni.


Ktorú krajinu by ste si mali vybrať a prečo? Prečítajte si naše 3 tipy.

 

Mexiko

Poprajte si spolu s miestnymi obyvateľmi „Feliz año nuevo!“ na pláži v Cancúne. Na tomto nádhernom  mieste bude aj v zime teplota zaručene presahovať 25°C. Okrem nepreplnených pláží so špičkovými službami tu nájdete aj mayské ruiny z 12. storočia, ktoré potešia milovníkov histórie, bohatú faunu a flóru pre tých, čo sa radšej túlajú prírodou a široké možnosti pre potápania skúmanie podmorského sveta. Ak radšej ako vo vode športujete na zemi, môžete si zabehať, zajazdiť na korčuliach či na bicykli alebo zahrať golf. Silvestrovskú oslavu si určite užijete naplno na veľkej mexickej párty so živou hudbou, v niektorom z veľkých hotelových komplexov so všetkými výdobytkami modernej civilizácie. Ak máte radi skôr pokojnejšiu dovolenku a hľadáte miesto, kde by ste si dobre oddýchli aj s malými deťmi, odporúčame vám navštíviť Mayskú riviéru, kde môžete obdivovať pamiatky, navštíviť miestne obchodíky so suvenírmi a ochutnať pravé mexické špeciality v malých lokálnych reštauráciách.

 

Kuba

Na Kube je aj v zime vynikajúce počasie. Teploty 25-29°C, slnečné dni a tyrkysové more vám pomôžu privítať nový rok, ako sa patrí. Užite si veselé silvestrovské oslavy v Havane, hlavnom meste Kuby a zatancujete si spolu s miestnymi obyvateľmi salsu pri podmanivej živej hudbe. Ochutnajte výborné miešané nápoje s kubánskym rumom a vyskúšajte aj exotickú miestnu kuchyňu. Cez deň môžete tráviť čas potápaním sa a skúmaním fascinujúceho podmorského sveta alebo len tak vylihovať na niektorej z nádherných pláží s bielym pieskom. Známe stredisko Varadero na polostrove Hicacos ponúka možnosti športového vyžitia (okrem potápania a plávania aj plachtenie, paragliding či kajak) aj zábavu na diskotékach, v kluboch ako sú La Rumba, La Cueva či miestnu hudbu a koncerty v La Casa de la Música. Aj v zime môžete pripraviť nezabudnuteľný program svojim deťom a navštíviť s nimi nejaké netradičné miesto, napríklad továreň na čokoládu či krokodíliu farmu.

 

Thajsko

Kde by ste na Silvestra určite chceli byť? No predsa pri budhistickom chráme Wat Phra Dhammakaya v Amphoe Khlong Luang, severne od Bangkoku. Prečo?

Pre tento ohňostroj:

Ani Silvester v samotnom hlavnom meste Thajska nie je na zahodenie. V Bangkoku určite navštívte známu ulicu Khao San Road (Thanon Khao San), kde sa môžete nechať vymasírovať za lacný peniaz či Nočný trh v Pat Pongu. Thajsko sa vyznačuje nádhernou prírodou a veľmi priateľskými ľuďmi. V tejto exotickej krajine sa počas dovolenky nudiť nebudete. Navštívte s deťmi sloní tábor, kde si môžete spoločne vyskúšať kŕmenie slonov alebo opičí chrám Pra Prang Sam Yot, kde budete môcť pozorovať hravých makakov. Špecifickou vychytávkou v Thajsku sú aj plávajúce trhy, s ktorými sa stretnete v kanáloch riek. Môžete tam nakúpiť čerstvé ovocie, zeleninu a korenie. Ak hľadáte kombináciu nádhernej pláže a rušného nočné života, vyberte sa do známeho letoviska Pattaya. Ďalším skvelým prímorským letoviskom, ktoré ocenia aj vaše malé deti, je Phuket, s pozvoľným prístupom do vody.

 

A viete, čo je pri výbere exotickej silvestrovskej dovolenky najdôležitejšie? Zarezervovať si termín včas! Myslite už teraz na to, ako privítate nový rok vo veľkom štýle!
 

Máte otázky k vašej exotickej silvestrovskej dovolenke? Kontaktujte nás!

 

Preži Silvester v exotike s IDEM

Súvisiace články
pred 1 rokom 1427 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1339 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 1021 videní | 4 minúty čítania