Späť na všetky články
pred 1 rokom 468 videní | 3 minúty čítania

Kam na exotickú dovolenku počas zimných mesiacov

Kam na exotickú dovolenku počas zimných mesiacov
Ak Vám nestačila letná dovolenka pri mori a už by ste najradšej leteli na tú ďalšiu, ak nie ste fanúšikom zimy alebo ak len jednoducho chcete spoznať vzdialené krajiny, zimné obdobie je ideálne na strávenie exotickej dovolenky v odľahlejších kútoch sveta.

Ak Vám nestačila letná dovolenka pri mori a už by ste najradšej leteli na tú ďalšiu, ak nie ste fanúšikom zimy alebo ak len jednoducho chcete spoznať vzdialené krajiny, zimné obdobie je ideálne na strávenie exotickej dovolenky v odľahlejších kútoch sveta.

Predstavme si v skratke niekoľko miest, kde počas „našej slovenskej“ zimy vládne z nášho pohľadu letné počasie a more je vyhriate.

 

Pravý Karibik zažijete v Dominikánskej republike

Naša zima je ideálne obdobie k stráveniu exotickej dovolenky v Dominikánskej republike. Od novembra do apríla tu panuje príjemné suché počasie s dennou teplotou vzduchu cca od 25° do 30°C a teplotou vody cca od 25° do 28°C. Krásne obrovské biele pláže s jemným pieskom obklopené palmami, tyrkysové more s pestrofarebným podmorským svetom, priateľskí ľudia a v neposlednom rade all inclusive hotely na veľmi dobrej úrovni sľubujú pravú karibskú dovolenku. Obľúbené prímorské letoviská sú Punta Cana, Juan Dolio, Bayahibe či Samana.

 

Maurícius - perla Indického oceánu

Exotických destinácií s krásnymi plážami a priezračným morom je na svete veľa. Maurícius však medzi nimi vyniká mimoriadne kvalitnými službami.  Ak si chcete splniť svoj životný sen a dopriať si naozaj luxusnú exotickú dovolenku za ekonomickú cenu, tento ostrov s rozmermi 58 km x 47 km vás nesklame. Na Maurícius sa chodí celoročne. Hlavná letná sezóna začína v novembri a najteplejšie obdobie pretrváva až do marca. Teplota vzduchu sa pohybuje od 28° do 31°C a teplota vody sa v januári vyšplhá až na 27°C. Jún, júl a august sú obdobím maurícijskej „zimy“ kedy je pravdepodobnosť zrážok najnižšia, denná teplota vzduchu dosahuje cca 24°C a teplota vody je okolo 22°C.


Omán - krajina akoby vystrihnutá z rozprávok Tisíc a jednej noci

Omán sa nachádza na severovýchodnom cípe Arabského polostrova. Po dlhé roky bola táto krajina pre cestovateľov úplne nedostupnou, a tak postupne objavujú jej neskutočné bohatstvá. Krajina je poznačená vzťahmi s Ďalekým východom, Indiou či východnou Afrikou, ktoré sa prejavujú tak v kultúre, ako aj v kuchyni, štýle obliekania, v živote súčasných obyvateľov, no asi najvýraznejšie poznačili architektúru. Krajine nechýba kvalitná cestná sieť a bezproblémové značenie, ktoré nerobí ťažkosti ani turistom zo západného sveta. A tak ako rastie infraštruktúra, pokračuje tiež výstavba hotelov, luxusných rezortov a moderných štvrtí. Všetko sa deje pod prísnym okom sultána, ktorý presadzuje moderný štát s rešpektom k histórii. Počas celého roka je počasie slnečné a veľmi teplé. Pre našinca sú najvhodnejšími mesiacmi na prežitie exotickej dovolenky v Ománe november až február. Denná teplota sa pohybuje okolo 25° až 30°C, na priamom slnku aj 40°C. Voda má teplotu okolo 25°C. Omán je ideálnym miestom pre aktívnu exotickú dovolenku - môžete sa potápať, liezť po horách, jazdiť na ťavách či jachtáriť.



Ak Vás stredoeurópska zima vyženie do teplých krajín, spoľahnite sa na služby cestovnej agentúry Idem a vyberte si zo širokej ponuky exotických dovoleniek v Karibiku, Indickom oceáne či na Arabskom poloostrove. Ak v našej ponuke nenájdete vysnívanú exotickú destináciu či hotel, napíšte nám a my Vám ponuku s radosťou vypracujeme.

 

Exotika s IDEM

 

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 1400 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1322 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 996 videní | 4 minúty čítania