Späť na všetky články
pred 1 rokom 263 videní | 4 minúty čítania

Navštívte Kubu ešte predtým, ako sa navždy zmení

Navštívte Kubu ešte predtým, ako sa navždy zmení
Kuba sa pomaly ale isto otvára svetu a začína meniť svoju tvár. Navštívte túto krajinu s jedinečným koloritom a preneste sa o pár desaťročí dozadu v čase.

Nebaví vás vylihovať pri mori a radi by ste zažili skutočne autentickú dovolenku v krajine, kde to žije? Radi spoznávate okrem pláže a jedla aj cudzie kultúry? Zaujímajú vás dejiny a obľubujete návštevu múzeí a rozhovory s miestnymi obyvateľmi? Ak sme sa trafili, máme pre vás ideálnu destináciu.

Kuba sa pomaly ale isto otvára svetu a začína meniť svoju tvár. Navštívte túto krajinu s jedinečným koloritom a preneste sa o pár desaťročí dozadu v čase, kým sa to ešte dá. Nájdete tu teplo, more, priateľských ľudí a neopakovateľnú atmosféru, vďaka ktorej na svoju dovolenku rozhodne nezabudnete.

Ktoré miesta by ste mali navštíviť?

 

Havana (La Habana)

Ak chcete skutočne precítiť, o čom je táto krajina, vaša dovolenka na Kube by mala začať práve tu. Havana bola založená v 16. storočí a bola najväčším prístavom v Karibiku a dnes je hlavným mestom a obchodným centrom Kuby, s vyše 2 miliónmi obyvateľov. Vyberte sa na dlhú prechádzku do historického centra mesta „La Habana Vieja“, ktoré bolo v 80-tych rokoch vyhlásené za pamiatku svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Úzke uličky, typická architektúra a veľké farebné autá z 50-tych rokov vás zaručene očaria. Pozrite si El Capitolio, niekdajšie sídlo vlády, ktoré vám (nie náhodou) bude pripomínať washingtonský Biely dom, navštívte známe Múzeum revolúcie (Museo de la Revolución), kde sa dozviete viac o bohatých dejinách Kuby, prejdite sa po slávnych námestiach Plaza Vieja, Plaza de la Revolución a Plaza de la Catedral a večer si doprajte západ slnka na svetoznámej promenáde Malecón. Na miešaný drink s tradičným kubánskym rumom si zájdite do baru Bodeguita del Medio alebo Floridita, kam si rád skočil na koktejl aj známy spisovateľ Ernest Hemingway.

 

Varadero 

Varadero, 16 km pobrežia na polostrove Hicacos, navštívi približne 1 milión turistov ročne a niet sa čomu čudovať. Malebné pláže s jemným bielym pieskom a nádherným čistým morom sú lákavé pre rodiny s deťmi aj pre vášnivých potápačov. Preskúmajte koralové útesy a zaplávajte si s delfínmi. Alebo vás viac lákajú kajaky, plachtenie či paragliding? Večer si môžete s chuťou zatancovať salsu alebo rumbu v niektorom z hudobných klubov, ako sú napríklad La Cueva či La Casa de la Música. Čo by to bola za dovolenka na Kube, bez ochutnávky miestnej hudby?

 

Trinidad

Historické mesto Trinidad sa nachádza na zozname UNESCO a očarí vás pestrofarebnými domčekmi, famóznou plážou Playa Ancon a romantickou atmosférou. Navštívte Plaza Mayor a pokochajte sa pohľadom na tradičnú architektúru. Archeologické múzeum Museo de Arqueologie Guamuhaya vám ponúkne náhľad do života otrokov na Kube a nájdete tu aj kuriózne exponáty, ako napríklad zubnú kefku španielskeho dobyvateľa Hernanda Cortésa. Ak vás viac zaujíma porcelán a dobový nábytok, navštívte múzeum Museo Romántico.

 

Viñales

Zaujíma vás, ako sa vyrábajú preslávené kubánske cigary? Navštívte údolie Viñales, ležiace v provincii Pinar del Rio, kde nájdete tabakové plantáže, na ktorých môžete pozorovať bežný proces spracovania tabaku. Kubánske cigary patria medzi najlepšie na svete. Neodporúčame vám však kupovať si ich od ľudí, ktorí vám ich ponúkajú na ulici, môžete totiž nakúpiť falzifikáty.

 

Sierra del Escambray

Toto zelené pohorie s dažďovými pralesmi musíte vidieť, ak chcete spoznať panenskú prírodu Kuby. Nájdete tu aj kávové plantáže a prírodnú rezerváciu Topes de Collantes s osviežujúcimi vodopádmi (z ktorých najvyšší je 62-metrový Salto de Caburní) a jaskynnými systémami. Navštívte údolie Valley de los Ingenios, ktoré je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Pokochajte sa krásou národnej kvetiny Kuby, ktorou je ľalia Mariposa, známa aj ako „motýlí kvet“.

 

Spoznaj Kubu s IDEM

Súvisiace články
pred 1 rokom 2094 videní | 4 minúty čítania
pred 7 mesiacov 1671 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1594 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1402 videní | 4 minúty čítania