Späť na všetky články
pred 1 rokom 145 videní | 4 minúty čítania

Najkrajšia first minute lyžovačka od idem: naše tipy

Najkrajšia first minute lyžovačka od idem: naše tipy
Kam by ste sa mali vybrať, aby ste si Vašu first moment dovolenku užili čo najviac? Ktoré lyžiarske strediská sú podľa nás tie najkrajšie a najpríjemnejšie na strávenie zimnej dovolenky s rodinou alebo s priateľmi? Predstavíme Vám niektoré z nich.

Leto skončilo a vonku sa nám ochladilo. Nemusíme však smútiť, keďže po horúcich dňoch a krásnej farebnej jeseni prichádza zima, počas ktorej sa môžeme opäť vyblázniť v snehu, na nezabudnuteľnej lyžovačke. Kam by ste sa mali vybrať, aby ste si Vašu first moment dovolenku užili čo najviac? Ktoré lyžiarske strediská sú podľa nás tie najkrajšie a najpríjemnejšie na strávenie zimnej dovolenky s rodinou alebo s priateľmi? Predstavíme Vám niektoré z nich.

 

Francúzsko: Val Thorens

Val Thorens je najvyššie položené lyžiarske stredisko v Európe (2 300 m.n.m.) a je súčasťou najväčšieho lyžiarskeho rezortu na svete Tri údolia (Les Trois Vallées), ktoré sa nachádza v nádherných Savojských Alpách. Lyžuje sa tu zvyčajne od stredu novembra až po začiatok mája. Vo Val Thorens si prídu na svoje všetci aktívni lyžiari: je tu totiž cca 150 km zjazdoviek rôznej náročnosti a 32 vlekov. Pre tých, čo sa radšej sánkujú, je k dispozícii aj sánkarská dráha, dlhá 6 km, alebo veľké športové centrum, kde si môžu zahrať tenis, stolný tenis, futbal, volejbal, squash alebo si vyskúšať lezeckú stenu. V stredisku taktiež nájdete Aquaclub, kde si môžete vychutnať pobyt v saune, vo vírivke alebo si zaplávať v bazéne či Funpark, v ktorom sa skvele zabavia Vaše deti.

Navštívte miestne savojské trhy, odskočte si do kina či na diskotéku do známeho vysokohorského baru La Folie Douce. Veľkou výhodou strediska je aj rozsiahle pokrytie Wi-Fi na zjazdovkách a skibusy zadarmo. Val Thorens je perfektné lyžiarske stredisko pre rodiny s deťmi, páry aj partie kamarátov. Rozmanitosťou zjazdoviek a služieb vyhovie aj tým najnáročnejším dovolenkárom.

 

Rakúsko: Brixental

Lyžiarske stredisko SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental (620 - 1 829 m.n.m.) je najväčší súvislý lyžiarsky rezort v Rakúsku, ktorý sa nachádza v Kützbühelských Alpách a ponúka športové vyžitie od začiatku decembra až do apríla. Obec Brixen delí od Bratislavy len 469 km a ľahko sa sem dostanete po diaľnici. Nájdete tu vyše 270 km vynikajúco udržiavaných lyžiarskych tratí a 91 vlekov, vďaka čomu nebudete musieť čakať vo fronte. V prípade menej priaznivých podmienok je väčšina lyžiarskych svahov umelo zasnežovaná. Brixental má vynikajúce podmienky pre klasické zjazdové lyžovanie ale aj pre akrobatické lyžovanie (napríklad náročný zjazd z vrchu Hohe Salve s vyše tisícmetrovým prevýšením), snowboarding, bežkovanie (170 km upravených tratí), sánkovanie a korčuľovanie. Toto pokrokové stredisko ocenia aj tí, čo majú radi večerné lyžovanie.

Pre nelyžiarov je tu možnosť vyskúšať si paragliding, zajazdiť si na koni či vychutnať si zimnú pešiu turistiku v nádhernom alpskom prostredí s fantastickými výhľadmi na okolitú krajinu. Nechýba samozrejme ani možnosť zaplávať si v niektorom z krytých bazénov alebo si vychutnať kvalitný wellness či posedieť v niektorej z príjemných lokálnych reštaurácii či v aprés-ski bare. Odporúčame dobrodruhom, romantikom aj rodinám s deťmi.

 

Taliansko: Madesimo

Madesimo je veľmi populárne talianske lyžiarske stredisko, ktoré je súčasťou komplexu Valchiavenna Skiarea a nachádza sa vo výške 1 082 - 2 880 m.n.m. Ponúka široké možnosti lyžovania od konca novembra po začiatok apríla, kedy je na zjazdovkách dostatok snehu (je tu však zabezpečené aj umelé zasnežovanie). Okrem klasického zjazdového lyžovania či snowboardovania na zjazdovkách, s 12 vlekmi a v celkovej dĺžke vyše 60 km, freestyle lyžovania v Acquarela Snowparku či bežkovania na cca 20 km dlhých tratiach sa spolu s Vašimi deťmi môžete ísť sánkovať či zakorčuľovať si na klzisku. Odvážnejším odporúčame vyskúšať si snežné skútre či skialpinizmus: okrem adrenalínu si vychutnáte aj výhľad na zasnežené vrcholky hôr.

Odýchnuť si môžete v niektorej z početných reštaurácií s terasami, pri chutnom talianskom jedle, prípadne si skočiť na pohárik do jedného z príjemných vysokohorských barov. Pre dokonalý relax využite hotelové wellness služby, navštívte saunu a zaplávajte si v krytom bazéne. Madesimo je lyžiarske stredisko s množstvom atrakcií, v ktorom si prídu na svoje milovníci pohodovej dovolenky s rodinou či priateľmi.

Súvisiace články
pred 1 rokom 436 videní | 3 minúty čítania
pred 7 mesiacov 342 videní | 3 minúty čítania