Späť na všetky články
pred 1 rokom 283 videní | 3 minúty čítania

Na poznávací zájazd v zime?

Na poznávací zájazd v zime?
Zima je krásne, priam až magické ročné obdobie. I keď ostatné, možno teplejšie mesiace v roku sú bezpochyby výborným časom na absolvovanie poznávacieho zájazdu, výlety v zimných mesiacoch majú i napriek chladnejšiemu počasiu svoje čaro.

Zima je krásne, priam až magické ročné obdobie. I keď ostatné, možno teplejšie mesiace v roku sú bezpochyby výborným časom na absolvovanie poznávacieho zájazdu, výlety v zimných mesiacoch majú i napriek chladnejšiemu počasiu svoje čaro.
 

 

Výhody zimného poznávania európskych metropol

Ideálnymi destináciami poznávacích zájazdov v zimných mesiacoch sú európske mestá. Medzi najväčšie výhody zimného poznávania patrí oveľa menší počet turistov, nižšie ceny za ubytovanie a letenky, oveľa kratšie rady pred múzeami, galériami či inými pamätihodnosťami a v neposlednom rade domáckejšia atmosféra. Paríž je o niečo viac francúzsky a Rím o niečo viac taliansky. Pri prechádzke mestom určite natrafíte na niektoré z mestských klzísk a stánky s vareným vínom. Prezrite si toho svojho „Moneta“ bez toho, aby vám niekto stál vo výhľade. Vychutnajte si miestne špeciality v útulnej reštaurácii plnej domácich štamgastov. Nakúpte začiatkom roka za výpredajové ceny.
 


Individuálne alebo organizovane?

Niet pochýb, že internet úplne zmenil pohľad na cestovanie. Robí ho jednoduchším, v niektorých prípadoch aj lacnejším a ponúka nespočetné možnosti pre individuálnych cestovateľov ako aj pre tých, ktorí uprednostňujú poznávací zájazd organizovaný cestovnou kanceláriou. Každý z nás má iné záujmy, predstavy a sny. Netreba chodiť ďaleko, aby človek objavil klenot. Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí precestovali väčšiu či menšiu časť sveta, ale svoju rodnú krajinu vôbec nepoznajú.
 


Inú atmosféru má výlet s kamarátmi vlakom do Paríža a ubytovaním v hosteli ako poznávací zájazd cez cestovnú kanceláriu v sprievode skúsenej osoby s ubytovaním v hoteli. Každý cestovateľ má svoj rytmus a má vo svojich rukách pre ktorý spôsob poznávacieho zájazdu sa rozhodne. Poznávacie zájazdy organizované cestovnou kanceláriou by som odporučila ľuďom, ktorí chcú mať všetko vopred zabezpečené, vedia kam idú, čo uvidia, koľko peňazí minú, chcú mať odborný výklad v rodnom jazyku, nechcú nič organizovať ani nič vopred študovať. Ak však preferujete cestovanie v malej skupinke ľudí, ktorých poznáte, chcete si pripraviť itinerár podľa svojich predstáv, mať dostatok času na každú prehliadku a mať čas na kávičku kedykoľvek, ovládate cudzie jazyky, máte aké také organizačné schopnosti a čas si poznávací zájazd pripraviť, tak potom je vašou jednoznačnou voľnou individuálne cestovanie.
 


Inšpirujte sa niektorým z poznávacích zájazdov z našej ponuky a rozšírte si svoje cestovateľské obzory poznávaním krásnych európskych miest. S výberom vám radi poradíme.

 

Poznávačky s IDEM

 

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 4159 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1420 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1015 videní | 4 minúty čítania