Späť na všetky články
pred 1 rokom 436 videní | 3 minúty čítania

Lyžiarske strediská s najlepšími podmienkami v Taliansku

Lyžiarske strediská s najlepšími podmienkami v Taliansku
Taliansko nie je iba more, slnko a fantastické jedlo. Je rajom aj pre tých, ktorí preferujú zimné športy.

Taliansko nie je iba more, slnko a fantastické jedlo. Je rajom aj pre tých, ktorí preferujú zimné športy. Na severe krajiny sa rozprestierajú Dolomity, talianske Alpy, ktoré okrem úchvatnej prírodnej scenérie poskytujú skutočne štedré možnosti športového vyžitia pre lyžiarov. Okrem lyžovania, snowboardingu a bežkovania si tu však môžete vychutnať aj bohatý večerný program na diskotékach či upokojujúci wellness na hoteli. Talianske lyžiarske strediská disponujú výbornými službami a hodia sa aj pre rodiny s deťmi. Ak však máte deti mladšie ako 14 rokov, musia mať pri lyžovaní povinne homologovanú lyžiarsku prilbu.

Prinášame vám niekoľko tipov na lyžiarske strediská v Talianskych Alpách, v ktorých zažijete nezabudnuteľnú zimnú dovolenku.

 

Skirama Dolomiti Adamello Brenta

Lyžiarske strediská, združené v rezorte Skirama Dolomiti, majú dokopy 380 km zjazdoviek. Nájdete tu rezort Madonna di Campiglio s jednou z najdlhších kabínkových lanoviek na svete (za pol hodiny ňou prejdete až necelých 7 km!) a ľadovec Presena s možnosťou lyžovania počas väčšiny roka. Stredisko Peio (Pejo) sa nachádza v národnom park Stelvio, ktorý je známy svojimi liečivými minerálnymi prameňmi. Okrem relaxu si tu však môžete vychutnať aj lyžovanie na všetky možné spôsoby (klasická zjazdovka, alpské lyžovanie, bežkovanie) či turistiku na snežniciach. Ak túžite po pokojnejšom lyžovaní s množstvom voľného priestoru a ubytovaním v charakteristických romanticky ladených talianskych apartmánoch, mali by ste zavítať do strediska Lavarone. Množstvo snehu a krásne lesy poskytnú vynikajúce možnosti bežkárom.

 

 

Dolomiti Superski

Dolomiti Superski je najväčší lyžiarsky komplex v Taliansku, ktorý leží v provincii Trentino. Spája 12 lyžiarskych regiónov a nájdete tu vyše 1 200 km zjazdoviek všetkých stupňov náročnosti a vyše 450 vlekov. Na svoje si tu prídu lyžiarske hviezdy, deti aj začiatočníci. Ak sa rozhodnete navštíviť toto stredisko a trúfate si na výzvy, nevynechajte lyžiarsky kolotoč Sella Ronda - prebrázdite 40 km zjazdoviek, ktoré vedú cez 4 prepojené lyžiarske rezorty. V tejto oblasti nájdeme aj miesta, ktoré sa zapísali do dejín športu, ako napríklad Cortina d´Ampezzo, kde sa konali prvé zimné olympijské hry (v roku 1956) či Val di Fiemme, kde boli usporiadané majstrovstvá sveta v klasickom lyžovaní. Dnes si tam môžete vychutnať 150 km upravených bežkárskych tratí a 150 km kvalitných zjazdoviek. Výborné možnosti športového vyžitia ponúka aj oblasť ľadovca Marmolada. V rezortoch, ktoré spadajú pod Dolomiti Superski, nájdete veľa možností ubytovania vo všetkých cenových kategóriách, vhodné pre rodiny s deťmi aj pre partie kamarátov. Après-ski vyžitie v baroch, pri dobrom talianskom vínku, v reštauráciách či na diskotékach, je samozrejmosťou.

 

 

 

Piemonte

Sneh a malebná talianska architektúra - aj takto vyzerá Piemonte. Navštívte známe strediská Vialattea a Sestrière a vychutnajte si pravú taliansku lyžovačku na udržiavaných svahoch a romantiku pri miestnych špecialitách. Čaká tu na vás 400 km prepojených zjazdoviek všetkých stupňov náročnosti (vrátane tratí pre freediverov a milovníkov extrémneho lyžovania) a 7 snowparkov pre tých, čo uprednostňujú snowboard. Na svoje si tu prídu bežkári, ale aj úplní začiatočníci a deti, v lyžiarskych školách a škôlkach, s pokročilým systémom umelého zasnežovania. Po lyžovaní si môžete zahrať tenis alebo squash, zaplávať si v bazéne alebo sa povoziť v psom záprahu. Na svoje si tu prídu naozaj všetci, vrátane vašich ratolestí.

Súvisiace články
pred 1 rokom 436 videní | 3 minúty čítania
pred 7 mesiacov 338 videní | 3 minúty čítania